Netanyahu fortæller Biden, at han er ‘fast besluttet’ på at komme videre med Rafah-operationen

  1. marts 2024

Relaterede:

“Vi ser ingen måde at eliminere Hamas militært uden at ødelægge disse tilbageværende bataljoner.”

Af Jack Elbaum, The Algemeiner

Den israelske premierminister Benjamin Netanyahu bekræftede tirsdag sin hensigt om at iværksætte en militær offensiv i Rafah – Hamas-terrorgruppens sidste højborg i Gaza – på trods af den amerikanske præsident Joe Bidens advarsel mod et sådant skridt blot en dag tidligere.

“Vi er fast besluttet på at fuldføre elimineringen af ​​Hamas,” sagde Netanyahu i indledende bemærkninger til Israels parlaments udenrigs- og forsvarsudvalg, kendt som Knesset. “Dette kræver eliminering af de resterende bataljoner i Rafah og selvfølgelig de 1,5 bataljoner i lejrene i centrum. Vi er fast besluttet på at gøre dette.”

Netanyahus kommentarer kom en dag efter, at Biden fortalte Netanyahu, at han har “dybe bekymringer over udsigten til, at Israel gennemfører en større landoperation i Rafah, hvor mere end en million fordrevne civile i øjeblikket søger ly efter at være flygtet fra kampene i nord,” ifølge en Oplæsning af Det Hvide Hus vedrørende deres samtale.

Den israelske premierminister anerkendte bekymringen og sagde: “Vi har en debat med amerikanerne om behovet for at komme ind i Rafah, ikke om behovet for at eliminere Hamas, men behovet for at komme ind i Rafah. Vi ser ingen måde at eliminere Hamas militært uden at ødelægge disse tilbageværende bataljoner.”

Samtidig sagde han: “Af respekt for præsidenten blev vi enige om en måde, hvorpå de kan præsentere os for deres ideer, især på den humanitære side; selvfølgelig deler vi fuldt ud dette ønske om at lette en velordnet udrejse af befolkningen og at yde humanitær hjælp til civilbefolkningen. Det har vi gjort siden begyndelsen af ​​krigen.”

Det seneste frem og tilbage mellem Netanyahu og Biden-administrationen kommer midt i stigende spændinger mellem lederne.

Efter at det amerikanske senats flertalsleder Chuck Schumer (D-NY), som er jøde, angreb Netanyahu på senatgulvet som en væsentlig hindring for fred mellem Israel og palæstinenserne – og opfordrede til nyvalg i Israel for at afsætte Netanyahu – kaldte Biden det for en “god tale.”

Mange iagttagere så Schumers kommentar til Israels indenrigspolitiske anliggender som upassende.

Konferencen af ​​præsidenter for store amerikanske jødiske organisationer skrev i en erklæring, at “på et tidspunkt, hvor Israel udkæmper en eksistentiel krig, på gløderne af de 1.200 uskyldige, der blev massakreret den 7. oktober, er det ikke et tidspunkt for offentlig kritik, der kun tjener for at styrke Israels modstandere, og som fremmer større splittelse, når der er så desperat brug for enhed.”

Netanyahu adresserede også Schumers kommentarer under et interview på CNN.

“Det er upassende at gå til et søsterdemokrati og forsøge at erstatte den valgte ledelse der,” sagde Netanyahu. “Det er noget, den israelske offentlighed gør på egen hånd.”

Nationale sikkerhedsrådgiver i Det Hvide Hus, Jake Sullivan, kaldte det “en interessant ironi”, at “premierministeren [taler] i amerikansk tv om sine bekymringer over, at amerikanere blander sig i israelsk politik,” og bemærkede, at han blev spurgt af en journalist, om amerikanerne skulle “være taler ind i israelsk politik, som vi faktisk ikke gør nær så meget, som de taler ind i vores.”

“Men det er ikke et konstruktivt svar på dit spørgsmål. Bare en observation,” tilføjede han.

Biden har været under pres fra nogle af sine politiske allierede for at begrænse fremtidig støtte til Israel, især hvis det går videre med en operation i Rafah for at udrydde Hamas.

Tidligere på måneden sendte en gruppe på 37 demokratiske lovgivere et brev til Det Hvide Hus, der antydede, at en israelsk invasion af Rafah kan krænke de skitserede betingelser for bistand. Lovgiverne skrev: “Mens vi fortsætter med at opfordre Israel til at undgå en udvidet operation i Rafah, deler vi din [Bidens] åbenlyse bekymring over fraværet af en troværdig plan for sikkerheden og støtten til de mere end en million civile, der huserer i Rafah. ”

De konkluderede, at en sådan operation “ikke burde støttes af amerikansk skatteyderfinansieret bistand”, når den “sandsynligvis” krænker “specifikke principper skitseret” af Biden-administrationen.

Spændingen kan begynde at svinde ud, eller den kan blive stærkere, når amerikanske og israelske embedsmænd mødes i Washington, DC i den nærmeste fremtid.

Ifølge Det Hvide Hus er “præsidenten og premierministeren enige om at få deres hold til snart at mødes i Washington for at udveksle synspunkter og diskutere alternative tilgange, der vil målrette nøgleelementer af Hamas og sikre grænsen mellem Egypten og Gaza uden en større landoperation i Rafah. ”

https://unitedwithisrael.org/netanyahu-tells-biden-he-is-determined-to-move-forward-with-rafah-operation/?

 

Print Friendly, PDF & Email