Hvordan Hamas forfalsker tabstal

Wyner siger, at sandheden måske aldrig bliver kendt, men at det samlede antal ofre for civile sandsynligvis er “ekstremt overvurderet.”

Af JNS

Hamas-terrororganisationen spreder fiktive tal for ofre i den nuværende krig i Gaza.

Det er konklusionen på et dybt dyk ned i de data, der blev offentliggjort i magasinet Tablet i en rapport den 7. marts med titlen “Hvordan Gazas sundhedsministerium forfalsker antallet af tab.”

“Tallene er ikke rigtige. Så meget er indlysende for enhver, der forstår, hvordan naturligt forekommende tal fungerer. Ofrene er ikke overvejende kvinder og børn, og størstedelen kan være Hamas-krigere,” skriver Abraham Wyner, professor i statistik og datavidenskab ved Wharton School ved University of Pennsylvania, og rapportens forfatter.

For dem, der er bekendt med “Pallywood”, udtrykket opfundet for at beskrive den palæstinensiske industri med at forfalske alt fra ofre til israelske angreb, vil det faktum, at Hamas producerer falske numre, virke indlysende.

Men tabstallene betyder noget. De er grundlaget, som nutidens anti-israelske propaganda er bygget på, og retfærdiggør krav om en “våbenhvile”, der efterlader israelske gidsler i fangenskab og anklager den jødiske stat for “folkedrab”.

Biden-administrationen har for nylig “lånt legitimitet” til Hamas-tallene, noterer rapporten, og citerer forsvarsminister Lloyd Austins optræden ved en høring i House Armed Services Committee den 29. februar, hvor han sagde, at “over 25.000” palæstinensiske kvinder og børn var blevet dræbt. siden 7. oktober, dagen for Hamas-massakren.

Pentagon følte sig tvunget til at præcisere, at Austin “citerede et skøn fra det Hamas-kontrollerede sundhedsministerium.”

Selv USA’s præsident Joe Biden er kommet for at omfavne tallene. Han udtrykte først sund skepsis i betragtning af, at Gazas sundhedsministerium i det væsentlige er Hamas.

Biden sagde den 25. oktober, da tabstallet lå på kun omkring 6.500, “Jeg har ingen forestilling om, at palæstinenserne taler sandt om, hvor mange mennesker der bliver dræbt.”

Nu gentager præsidenten 30.000-tallet, som efterfølgende har passeret 31.000. “Du kan ikke have yderligere 30.000 døde som en konsekvens [af at forfølge Hamas],” sagde Biden til MSNBC i et interview søndag.

Når man ser på Wyners analyse, er de første 30.000 i det mindste “mistænkelige”.

Wyner tog udgangspunkt i, at hvis Hamas-tallene er falske, kan der være beviser “i selve tallene” for at vise det.

“Selvom der ikke er meget tilgængelige data, er der lidt, og det er nok: Fra den 26. oktober til den 10. november 2023 offentliggjorde Gazas sundhedsministerium daglige tabstal, der inkluderer både et samlet antal og et specifikt antal kvinder og børn,” skriver han.

Han så først på det samlede antal dødsfald. Hvad han fandt var, at den daglige rapporterede tabsrate stiger med “metronomisk linearitet” – en “regelmæssighed … [der] … næsten helt sikkert ikke er reel.”

Denne unaturlige, urværkslignende stigning kan bedst ses i den første graf, der følger med rapporten.

Det er bygget ud fra data samlet af Wyner og leveret af FN’s kontor for koordinering af humanitære anliggender (OCHA) baseret på tal fra Gazas sundhedsministerium.

”Man ville forvente en del variation fra dag til dag. Faktisk er det daglige rapporterede antal ofre i denne periode i gennemsnit 270 plus eller minus omkring 15 %. Dette er påfaldende lille variation. Der bør være dage med det dobbelte af gennemsnittet eller mere og andre med det halve eller mindre,« konstaterer Wyner.

“Måske er det, der sker, at Gaza-ministeriet frigiver falske daglige tal, der varierer for lidt, fordi de ikke har en klar forståelse af adfærden af ​​naturligt forekommende tal,” skriver han.

For det andet bemærker Wyner, at børneskader bør følges med kvinders ofre. Årsagen hænger sammen med den daglige variation i strejker på boligbyggerier og tunneler.

“Derfor skulle der på de dage med mange kvinder ofre være et stort antal børn, og på de dage, hvor kun nogle få kvinder meldes at være blevet dræbt, skal der kun rapporteres nogle få børn,” skriver han.

Men tallene viser ikke den sammenhæng, et “andet bevis, der tyder på, at tallene ikke er rigtige.”

Han siger også, at det daglige antal kvindelige ofre bør være “højt korreleret” med antallet af mandlige ofre, på grund af “kampens natur.

“Ebbe og flod af bombningerne og angrebene fra Israel burde få den daglige optælling til at bevæge sig sammen. Men det er ikke, hvad dataene viser. Ikke alene er der ikke en positiv sammenhæng, der er en stærk negativ sammenhæng, som overhovedet ikke giver nogen mening og etablerer det tredje bevis på, at tallene ikke er reelle,” bemærker han.

Wyner rapporterer om andre uregelmæssigheder, såsom modstridende tal den 29. og 28. oktober, der tyder på, at 26 mænd kom tilbage til livet.

Gazas sundhedsministerium hævder også, at omkring 70 % af ofrene er kvinder eller børn, i alt “langt højere end de tal, der blev rapporteret i tidligere konflikter med Israel,” siger han.

Et andet advarselstegn, som Wyner siger, er blevet bemærket andetsteds, er, at hvis 70 % af ofrene er kvinder og børn, og 25 % af befolkningen er voksne mænd, så gør Israel ikke et særlig godt stykke arbejde med at eliminere Hamas-krigere.

“Dette tyder i sig selv stærkt på, at tallene som minimum er groft unøjagtige og sandsynligvis direkte falske,” sagde han og bemærkede, at Hamas den 15. februar indrømmede at miste 6.000 af sine krigere, “hvilket repræsenterer mere end 20 % af det samlede antal af rapporterede ofre.”

“Hamas rapporterer ikke kun, at 70 % af ofrene er kvinder og børn, men også at 20 % er krigere. Dette er ikke muligt, medmindre Israel på en eller anden måde ikke dræber ikke-stridende mænd, eller også hævder Hamas, at næsten alle mændene i Gaza er Hamas-krigere.

“Tilsammen, hvad betyder det hele? Selvom beviserne ikke er dispositive, tyder det meget på, at en proces uden eller løst forbundet med virkeligheden blev brugt til at rapportere tallene,« siger han.

“Hamas-ministeriet har højst sandsynligt afgjort en daglig total vilkårligt. Vi ved det, fordi de daglige totaler stiger for konsekvent til at være reelle. Derefter tildelte de omkring 70% af det samlede beløb til at være kvinder og børn, og fordelte dette beløb tilfældigt fra dag til dag. Derefter udfyldte de antallet af mænd som fastsat af den forudbestemte total. Dette forklarer alle de observerede data,” hypoteser Wyner i et forsøg på at give mening med tallene.

Wyner siger, at sandheden måske aldrig bliver kendt, men at det samlede antal ofre for civile sandsynligvis er “ekstremt overvurderet.”

Ved at bemærke, at Israel anslår antallet af dræbte terrorister i Gaza til 12.000 [med yderligere ca. 1.000 dræbt inde i Israel den og umiddelbart efter den 7. oktober], konkluderer Wyner: “Hvis det tal viser sig at være endog rimeligt nøjagtigt, så er forholdet mellem ofre for ikke-kombattanter. til kombattanter er bemærkelsesværdigt lavt: højst 1,4 til 1 og måske så lavt som 1 til 1.

“Med historiske standarder for bykrigsførelse, hvor kombattanter er indlejret over og under i civile befolkningscentre, er dette en bemærkelsesværdig og vellykket indsats for at forhindre unødvendige tab af menneskeliv, mens de kæmper mod en uforsonlig fjende, der beskytter sig selv med civile,” skriver han.

Bring Purim-glæde til israelske ofre for terror!

Slut dig til at give israelske ofre for terror og jødiske flygtninge fra Ukraine – som har lidt frygteligt – tiltrængt trøst, velsignelse og ferieglæde.

Familier er blevet ødelagt af igangværende terrorangreb. Forældreløse børn er blevet reddet til Israel fra brutale bombeangreb i Ukraine. De har brug for vores medfølelse og kærlighed!

Lys deres ferie ved at sende smukke Purim madkurve, lækre godbidder, personlige noter og fantastisk legetøj til børnene.

KLIK HER FOR AT SENDE DIN PURIM-GAVE OG PERSONLIG NOTE TIL OFRE

https://unitedwithisrael.org/how-hamas-fakes-casualty-numbers

 

 

Print Friendly, PDF & Email