Over 250.000 tons nødhjælp sendt til Gaza

Trucks with aid arrive at the Palestinian side of the Kerem Shalom border crossing, in the southern Gaza Strip, on February 17, 2024. Photo by Abed Rahim Khatib/Flash90

20 bagerier bager nu over 2,5 millioner pitabrød i døgnet

>>> Vi har brug for hjælp fra flere danske Israel-venner nu! Bliv medlem! <<<

Siden terrorgruppen Hamas startede krigen mod Israel med deres brutale 7. oktober-massakre af over 1.200 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd, har Israels forsvarshær (IDF) sørget for over 250.000 tons nødhjælp (svarende til omkring 14.000 lastbillæs), til indbyggerne i Hamas -kontrolleret Gaza .

– Der er ingen begrænsninger på mængden af ​​nødhjælp til Gaza, understreger IDF’s COGAT-enhed .

Allerede primo november 2023, meddelte COGAT , at der ikke er begrænsninger i mængden af ​​nødhjælp til Gaza . COGAT opfordrede også det internationale samfund til at købe nødhjælp.

Den 15. december genåbnede Israel også Kerem Shalom-grænseovergangen. Dermed kunne endnu mere nødhjælp komme ind i Gaza.

Men det har ikke stoppet medier og organisationer som Human Rights Watch’ (HRW), i at sprede anti-israelsk propaganda og påstande om at nødhjælp ikke kommer i enklaven.

Mere nødhjælp og mad i Gaza efter 7. oktober-massakren mod Israel end før , mængden af ​​mad og nødhjælp der leveres i dag i Gaza, er større end før Hamas’ massakre mod Israel. Eksempelvis kom der 245 lastbiler med mad, medicin og vand ind i Gaza den 25. februar.

Der kommer mere nødhjælp ind i #Gaza nu end der gjorde før #HamasMassacre mod #Israel #StandWithIsrael https://t.co/iyPIFMYLAH

— Med Israel for fred – Danmark (@miffdk) 26. februar 2024

Før krigen kom der omkring 70 lastbiler ind i Gaza med samme gods.

IDF har også bidraget til at 20 bagerier kan bage over 2,5 millioner pitabrød i døgnet i Gaza. IDF understreger at der ikke mangler mad i Gaza.

#Israel har blandt andet bidraget til at 20 bagerier i #Gaza kan bage over 2,5 millioner pitabrød i døgnet – der er ingen begrænsning på mængden af ​​nødhjælp til Gaza #StandWithIsrael https://t.co/ynpzPsoMzx

— Med Israel for fred – Danmark (@miffdk) 26. februar 2024

Selvom mængden af ​​nødhjælp til Gaza er enorm, er det ikke alt som når frem til indbyggerne. Der er kommet flere meldinger om at terrorgruppen Hamas stjæler nødhjælp og tager det med ned i deres terrortunneller, hvor Hamas-terrorister gemmer sig.

https://miff.dk/gaza/2024/02/26over-250-000-tons-nodhjaelp-sendt-til-gaza.htm

 

 

Print Friendly, PDF & Email