Mainstream-medierne spinder stadig løgne om Israel og Hamas

Der er ingen ækvivalens mellem de to sider, men medierne vil aldrig fortælle dig den historie.

Af Norman L. Cantor, Algemeineren

Mens Israel vinder sin krig for at eliminere den eksistentielle trussel fra Hamas’ massive tunnelkompleks/fæstning i Gaza, taber Israel propagandakampen mod en pro-palæstinensisk fortælling, der dæmoniserer Israels gennemførelse af krigen. Denne fortælling tilsidesætter Hamas’ forfærdelige forbrydelser mod menneskeheden, der udløste Israels invasion af Gaza-striben, og vedtager en beretning om, at Israel “ukritisk dræber” Gazasere som en del af en “folkemordskampagne”.

Hamas viser følelsesladede billeder af Gaza-beboere, der er samlet i overfyldte hospitalsafdelinger eller finkæmmer ruiner for mistede kære, og proklamerer derefter over for verden, at der har været mere end 25.000 uskyldige ofre for Israels uhyggelige adfærd.

Til at begynde med er der ingen måde at verificere nogen af ​​disse tal på, eller at fortælle, hvem af de faktiske dræbte tal er uskyldige civile, og hvem der er forbundet med Hamas og andre terrorgrupper. (Husk hospitalsbombningen i starten af ​​krigen, hvor de krævede 500 ofre, men vi erfarede senere fra amerikanske efterretningsanalytikere, at langt færre blev dræbt, og “angrebet” var resultatet af en fejlaffyret terrorraket).

Spørgsmålet er desuden ikke, om Gazas indbyggere har oplevet frygtelige lidelser. Det har de tydeligvis. Spørgsmålet er, hvem der skal bebrejdes.

Store medier har ofte accepteret fremstillingen af ​​Israels adfærd i krigen som en hensynsløs ødelæggelse af Gaza og målrettet angreb på civile.

I modsætning til Hamas angriber Israel dog aldrig civile med vilje – og sigter heller ikke mod hensynsløs ødelæggelse i Gaza.

Enhver retfærdig vurdering af Israels militære adfærd skal redegøre for Hamas’ beslutning om at kæmpe i civile områder og bruge civile og civil infrastruktur som menneskelige skjolde. Hamas’ enorme underjordiske fæstning er tilgængelig gennem skakter i eller i nærheden af ​​beboelsesbygninger og offentlige strukturer. Hamas opbevarer også våben i civile strukturer og affyrer raketter og morterer fra befolkede områder.

Eksperter i bykrigsførelse bekræfter, at IDF har truffet betydelige foranstaltninger for at undgå civile ofre. John Spencer underviser i bykrigsførelse på West Point Military Academy. Spencer skrev i Newsweek i sidste uge, at IDF “har implementeret flere foranstaltninger for at forhindre civile tab end noget andet militær i historien.” Han undrer sig over, at IDF har forsinket planlagte angreb, givet rigelige forhåndsadvarsler og sørget for udpegede civile evakueringsruter før angreb.

Oberst Richard Kemp er en tidligere britisk infanteribataljonschef med 30 års erfaring, herunder bykampe i Irak og Afghanistan. Kemp roser IDF for dens overholdelse af lovene for væbnet konflikt – i dets valg af ammunition, proportionalitet i valget af mål i henhold til strategisk gevinst versus civil risiko og forhåndsadvarsler, der gør det muligt for civile at evakuere. Med hensyn til nivellering af civile strukturer, peger Kemp på arten af ​​Hamas’ nuværende operationer – krigere i civilt tøj bevæger sig på færdselsårer for at indsamle våben gemt i civile bygninger for at udføre bagholdsangreb. Strukturerne ser forladte ud, men kan meget vel være fanget i booby eller kan rumme anti-panservåben.

Hamas anvender jævnligt listerne med at forvrænge og manipulere tabstal for at passe til deres fortælling om, at Israel ondsindet og uberettiget dræber civile. Hamas’ tabstal er konstant oppustet og skelner ikke mellem kombattanter og civile. Den tilsigtede implikation er, at kun civile er blevet ramt af IDF. Massemedier køber jævnligt denne Hamas-strategi ved blot at recitere Hamas’ hævdede tabstal og ikke nævne, hvornår de dræbte er terrorister eller er tilknyttet terrorgrupper.

En artikel i New York Times den 12. februar af Patrick Kingsley og Hiba Yazbeck kendetegner mediernes vilje til at skråreportage til fordel for en pro-Hamas-fortælling. (“Israelisk raid i Rafiah redder 2 gidsler og dræber dusinvis.”) Artiklen var foranlediget af et IDF-specialstyrkes razzia ind i en Hamas højborg, Rafah, for at redde to israelske mænd på 60 og 70 år, som var blevet kidnappet på 7. oktober fra deres kibbutz og holdt fanget i 125 dage.

Times- rapporten fokuserer ikke på den utrolige sofistikering af redningsoperationen – efterretningerne, der udpegede fangenskabsstedet, den dristige udsendelse af en specialstyrkeenhed til hjertet af Hamas’ Rafah og en koordineret henrettelse, der udtog gidslerne fra deres tungt bevæbnede Hamas-fangere uden at skade civile unødigt.

Times- artiklens første sætning nævner et redningsangreb og skifter derefter straks til en anklage om, at Israel “lancerede en bølge af angreb, der dræbte snesevis af palæstinensere…” Ligesom Hamas i sine tabsrapporter skelner artiklen ikke mellem kombattante og civile dødsfald.

Der er ingen omtale af, at mange af disse palæstinensiske dødsfald var Hamas-kombattanter, der blev dræbt, da IDF brød ind for at redde gidslerne, og da IDF undslap gennem væbnet modstand i byen.

Kingsley/Yazbeck-historien dækker også over Hamas-krigsforbrydelserne, der nødvendiggjorde IDF-razziaen. To tredjedele af vejen gennem artiklen bemærker den i forbifarten, at de to befriede gidsler var blevet holdt i fangenskab i over 120 dage (men artiklen bemærker ikke, at de var blevet voldsomt revet væk fra deres kibbutzhjem sammen med deres ægtefæller, som senere blev løskøbt eller at andre familiemedlemmer blev myrdet den 7. oktober).

Kort sagt, fokus på “snesevis af dræbte palæstinensere” i redningsmissionen er en efterfølgelse af Hamas’ propaganda om, at Israel er involveret i ondsindet drab på uskyldige civile i Gaza.

Mens eksperter som Spencer og Kemp krediterer Israel med prisværdig overholdelse af normerne for krigsførelse, har der været nogle tilsyneladende IDF-afvigelser fra disse normer. En talsmand for IDF har erkendt, at der i det mindste ved én lejlighed blev brugt en alt for stor bombe, der forårsagede unødvendige civile tab.

I en anden hændelse blev israelere chokerede og forstyrrede, da en IDF-enhed dræbte 3 barbrystede mænd, der rykkede frem mod enheden, mens de viftede med et hvidt flag. (Ofrene viste sig at være israelske gidsler, der var flygtet fra deres Hamas-fangere).

En anden rapport eksisterer om en israelsk soldat, der skyder og dræber en fanget Hamas-kriger efter et forhør – en klar krigsforbrydelse, hvis den bekræftes. Disse mulige forbrydelser undersøges af IDFs militærpoliti og vil forhåbentlig blive straffet, hvis de dokumenteres.

Hamas, derimod, praler stolt med sine mest iøjnefaldende krigsforbrydelser ved at fejre den forsætlige massakre på civile og ved at kræve tilbagelevering af terrormordere i bytte for de resterende civile gidsler.

Der er ingen ækvivalens mellem de to sider, men medierne vil aldrig fortælle dig den historie.

https://unitedwithisrael.org/the-mainstream-media-is-still-spinning-lies-about-israel-and-hamas

 

Print Friendly, PDF & Email