Ukraine: – Iran er vores fælles fjende

Volodymyr Zelensky siger Ukraine og Israel har en fælles fjende i Iran. Nu vil de styrke samarbejdet i kampen mod regimet som truer begge lande.

Hjælp os med at stå op for Israel – bliv medlem HER

Ukraines præsident Volodymyr Zelensky sagde til Israels udenrigsminister Eli Cohen at Iran «er en fælles fjende», under deres møde i landets hovedstad Kyiv 16. februar, skriver Times of Israel.

Zelensky og Cohen diskuterede hvordan de kan udvide samarbejdet mod Iran i internationale fora. Cohen understregede under deres samatale, at Israel «støtter Ukraines territoriale integritet og suverænitet».

– Irans onde ansigt bliver afsløret i Ukraine, sagde Cohen til Zelensky.

Iran har forsynet Rusland med droner som bruges til at angribe Ukraine – også i angreb mod civil infrastruktur. Der er desuden kommet rapporter om at iranske soldater er blevet udstationeret på Krim og er direkte involveret i krigen. Iran vil også gerne sende ballistiske missiler til Rusland.

Israel har hjulpet Ukraine med efterretning om de iranske droner.

Cohens besøg i Kiev er det første af en højtstående israelsk embedsmand, siden Rusland invaderede landet primo 2022. Efter mødet sagde Zelensky, at Israel «altid har været vores vigtige partner i Mellemøsten.»

– Jeg er taknemmelig for den humanitære hjælp, vi har modtaget. Vi diskuterede også landets deltagelse i genopbygningen af ​​Ukraine efter krigen. Vi kan bruge Israels erfaring med minerydning, sagde Zelensky efter mødet.

Han sagde endvidere, at han håber, at den israelske udenrigsministers besøg vil bidrage til at styrke de bilaterale forbindelser mellem Ukraine og Israel.

Præsidentens kone, Olena Zelenska, har tidligere sagt at Ukraine ser på Israel som en kilde til inspiration. Hun pnævner blandt andet Israels modstandskraft og at Israel flere gange har modstået angreb fra sine arabiske naboland.

https://miff.dk/konflikten/2023/02/17ukraine-iran-er-vores-faelles-fjende.htm

 

Print Friendly, PDF & Email