Undersøgelse viser et flertal af ukrainerne ser Israel som en god ven

Undersøgelsen viser også at 64% af de adspurgte ukrainere støtter Israels håndtering af truslen fra Iran.

Hjælp os med at stå op for Israel – bliv medlem HER

Ny undersøgelse viser at et flertal af ukrainerne ser Israel som et venligt land som støtter Ukraine, skriver i24NEWS.

Undersøgelsen viser at 53% af ukrainerne ser Israel som Ukraines allierede, mens 12% af de adspurgte mener det modsatte, viser undersøgelsen foretaget tidligere på måneden af Institut for Sociologi i Kiev på vegne af Israels ambassade i Ukraine. Undersøgelsen viser også at 43% af de adspurgte mener at Israel bør hjælpe Ukraine militært i kampen mod Rusland

På spørgsmålet om hvordan Israel hjælper Ukraine, svarede 48% af de adspurgte, at Israel har givet humanitær hjælp, 17% svarede at Israel har leveret efterretninger, 8% at Israel har givet sikkerhedsudstyr og våben. Mens 11% af de adspurgte svarede at Israel ikke hjælper Ukraine og 16% ikke svarede på spørgsmålet.

Hvad angår sammenligninger mellem de to lande, svarede 53% at Israel og Ukraine ligner hinanden når det gælder deres modstandskraft, 33% svarede at de to lande har samme demokratiske niveau, 30% fremhævede kreativitet og innovation, mens 39% svarede at de to lande deler samme moralske værdier.

Undersøgelsen viser at et overvældende flertal af de adspurgte ukrainere (87%), mener at israelske teknologier kan hjælpe deres land med at blive genopbygget når krigen er slut.

Derudover viser undersøgelsen at 60% af de adspurgte føler solidaritet med israelerne, når de udsættes for terrorangreb/raketangreb fra palæstinensiske terrorgrupper. Kun 1% af de adspurgte føler solidaritet med palæstinenserne.

Ifølge undersøgelsen støtter 64% af ukrainerne Israel i deres håndtering af truslen fra Iran. Under 1% af de adspurgte støtter Iran.

Israel står i en yderst svær situation fordi Rusland stort set kontrollerer alt – inkl. luftrummet i Syrien, hvor Iran forsøger at sætte sig militært for at angribe Israel derfra. 

Samtidig med Israel hjælper Ukraine på flere fronter, er de også nødsaget til at beskytte sig mod iranske angreb fra Syrien og bevare handlefriheden til at bombe iranske mål i nabolandet. Hvis Rusland eksempelvis lukker Syriens luftrum, vil Israel stå i en uoverskuelig og yderst farlig situation. 

https://miff.dk/europa/2023/01/23undersogelse-viser-et-flertal-af-ukrainerne-ser-israel-som-en-god-ven.htm

Print Friendly, PDF & Email