Judæa og Samaria er ikke okkuperet

Floridas populære guvernør Ron DeSantis kan blive en potentiel fremtidig præsident i USA.

Hjælp os med at stå op for Israel – bliv medlem HER

Under konferecen Republican Jewish Coalition (RJC) i Las Vegas sagde guvernør Ron De Santis fra Florida at Judæa og Samaria (Vestbredden) «ikke er okkuperet territorium», men «omstridte områder» som er det det jødiske folks historiske hjemland, skriver Times of Israel.

Guvernøren i Florida fortalte forsamlingen bestående af republikanske jøder at han leder den største og første handelsdelegation fra Florida i Israel:

– Vi var de første folkevalgte fra staterne som holdt offentlige arrangementer i Judæa og Samaria. Vi kender til historien. Vi ved at der ligger flere tusind års historisk forbindelse til det jødiske folk, sagde DeSantis.

I henhold til officiel USA-politik, anses området for at være okkuperet.

– Jeg er ligeglad med hvad Udenrigsministeriet siger. Judæa og Samaria er ikke okkuperet, det er et omstridt territorium. I skal kende historien, sagde DeSantis til tilhørernes bifald.

DeSantis er en populær Republikansk politiker og mange mener at han kan blive præsidentkandidat ved USA’s 2024 præsidentvalg. Indtil videre er det kun tidligere præsident Donald Trump som har meddelt at han stiller op som præsidentkandidat for Republikanerne. Han talte også til forsamlingen via videolink, men fik ikke lige så meget taletid som DeSantis.

Andre fremtrædende republikanske politikere var også tilstede under konferencen. Blandt dem var tidligere udenrigsminister Mike Pompeo, tidligere FN-ambassadør Nikki Haley og flere republikanske guvernører. RJC-konferencen er ofte første stop for republikanske politikere med ambitioner om at stille op til præsidentvalget.

I sin tale til konferencen fremhævede DeSantis sin støtte til det jødiske samfund og pegede på en jordskredssejr ved guvernørvalget den 8. november:

– Vi fik den højeste andel af jødiske stemmer ud af alle republikansk kandidater i Floridas historie. Der er mange grunde hertil. Hvis du ser på alt vi har gjort så handlede det ikke kun om jødiske spørgsmål, men hvis du ser på hvad vi har gjort når det kommer til Israel og støtte til det jødiske samfund, er det helt uden sidestykke, sagde DeSantis.

Til trods for at Republican Jewish Coalition er en vigtig konference for Republikanerne, er der et klart flertal blandt amerikanske jøder som stemmer på Demokraterne. Kun omkring en ud af fire amerikanske jøder identificerer sig med Republikanerne og hælder i deres retning politisk.

https://miff.dk/judaea-og-samaria-vestbredden/2022/11/21judaea-og-samaria-er-ikke-okkuperet.htm

 

 

Print Friendly, PDF & Email