Israelsk luftangreb i Syrien ødelagde over 1.000 iransk producerede raketter

Over 1000 mellemdistanceraketter menes at være gået op i flammer ved israelsk luftangreb mod lager i Syrien.

Hjælp os med at stå op for Israel – bliv medlem HER

Ved et luftangreb den 25. august mod den syriske kystby Masyaf, som Israel menes at stå bag, blev et lager med over 1000 iransk-producerede raketter ramt, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Lageret var del af et større kompleks tilhørende Syrian Scientific Studies and Research Center (SSCR),  skriver Jerusalem Post .

SOHR er en organisation med base i Storbritannien med fokus på menneskerettighedsbrud i Syrien. Siden 2011 har SOHR fokuseret på borgerkrigen i Syrien og organisationen citeres ofte i internationale medier.

Det bombet lager menes at have opbevaret over tusind jord-til-jord mellemdistanceraketter, bygget under tilsyn af eksperter fra Irans revolutionsgarde, fiølge SOHR-rapport. Syriens luftværn forsøgte angiveliget uden holdt at stop Israels angreb.

Hidtil blev området beskyttet af Ruslands mere avancerede S-300 luftværn, men Rusland har igennem noget tid flyttet flere og flere af sine militære ressourcer til Ukraine. Allerede tilbage i maj gjorde den israelske mellemøstekspert Ehud Yaeri opmærksom på at Israel står over for en ny udfordring i Syrien grundet Ruslands militære nedjustering.

Ifølge @ImageSatIntl ​​har Rusland taget sine S-300-batterier tilbage fra Syriens Masyaf, mens krigen i Ukraine fortsætter. pic.twitter.com/HwoiElJhjR

— Anna Ahronheim (@AAhronheim) 27. august 2022

Ifølge SOHR rapporten blev 14 civile syrere såret ved angrebet. Derudover er der rapporter om dræbte blandt de iransk-støttede militser som på vagt ved lageret. Lageret var fyldt med raketter og bombningen førte til flere sekundære eksplosioner.

Eksplosionerne varede i flere timer, splinter og flammer fik branden til at brede sig til fæere bygninger. SSRC-anlægget menes at have været mål for flere israelske luftangreb – inkl. et angreb foretaget midt på dagen, hvilket hører til sjældenheder (9. april 2022).

Iran har igennem flere år forsøgt at sætte sig militært på Syrien og bruge landet som base til at angribe nabolandet Israel. Netop derfor har Israel gennemført  flere hundrede luftangreb i Syrien , i forsøget på at forhindre Irans planer og  forhindre dem i at levere avancerede våben  til terrorgrupper som fx den iransk-støttet terrororganisation Hizbollah i Syd-Libanon som også truer Israel.

Sekundære eksplosioner på et sted i Masyaf i aften efter rapporterede israelske luftangreb rettet mod området. pic.twitter.com/F5QTCQR6Uv

— Joe Truzman (@JoeTruzman) 25. august 2022

https://miff.dk/syrien/2022/08/29israelsk-luftangreb-i-syrien-odelagde-over-1-000-iransk-producerede-raketter.htm

 

 

Print Friendly, PDF & Email