Trods modstand fra Iran og Syrien blev Israels FN-ambassadør valgt til vicepræsident for FN- generalforsamling

Via min rolle som vicepræsident vil jeg bekæmpe FN-systemets diskriminering mod Israel, siger Israels FN-ambassadør Gilad Erdan.

Hjælp os med at stå op for Israel – bliv medlem HER

FN har igennem årtier været sygligt besat af Israel. Israel er det eneste land i verden som FN har et fast punkt på dagsordnen om. Israel er også det land i verden som får flest FN-resolutioner mod sig. Samtidig ignorerer FN reelle brud på menneskerettigheder rundt omkring i verden og flere FN-organer er blevet kapret af diktaturer som har en strategisk interesse i at FNs fokus ikke rettes mod dem. Læs mere på MIFFs temaside: Hvorfor du ikke kan tage FN-fordømmelser af Israel alvorligt.

Israels FN-ambassadør har igennem flere år kritiseret FN for at dæmonisere den eneste jødiske sat i verden og forsøge at delegitimere Israel og Israels ret og pligt til at forsvare sin befolkning mod krig og terror. Læs nogle af MIFFs artikler om Erdans arbejde i FN her.

I maj kunne MIFF berette om at Erdan havde taget 13 FN-ambassadører under armen og taget dem på besøg i Israel for at besøge historiske steder med religiøs og kulturel betydning i løbet af deres uge lange besøg i den jødiske stat.

Sejr til Israel i FN trods modstand fra Iran og Syrien!

Gilad Erdan som er Israels FN-ambassadør er trods modstand fra Iran og Syrien blevet valgt til vicepræsident i FNs Genersalforsamling, skriver Jerusalem Post.

נבחרתי היום כסגן נשיא עצרת האו״ם לשנה הקרובה, חרף התנגדות איראן וסוריה.

זהו הישג חשוב לישראל, שיאפשר לי להשפיע על סדר היום של האו״ם, להמשיך להיאבק באפליה נגדנו ולחזק את מעמדנו באו״ם.
ישראל השיגה שורה של הישגים חשובים באו״ם בשנים האחרונות ואני גאה על כך.https://t.co/FHHOXu8Qdj

— Ambassador Gilad Erdan גלעד ארדן (@giladerdan1) June 7, 2022

Erdan tiltræder stillingen i et år fra september. Erdan vil lede geneforsamlingens møder og bestemme mødeagendaerne, Erdan udtaler:

– Jeg er stolt over at kunne repræsentere Israel i en position i hjertet af alt hvad der sker i FN. Via min rolle som vicepræsident vil jeg bekæmpe FN-systemets diskriminering mod Israel, siger Israels FN-ambassadør Gilad Erdan.

Siden Erdan blev Israels FN-ambassadør i 2020, har han arbejdet intensivt på at styrke Israels rolle og position FN.

– Det her er en vigtig sejr som vil give os endnu en platform hvor vi kan vise sandheden om Israel og vores bidrag til verden – trods gentagene forsøg fra palæstinenserne og fjendtlige lande i FN på at angribe os, siger Erdan.

Erdan blev udnævnt til vicepræsident efter Israel for første gang blev valgt som medlemsland i FNs økonomiske og sociale råd, og efter Odelia Fitoussi skrev histrorie som første israeler der blev valgt til at sidde i FNs komité for rettigheder til mennesker med nedsat funktionsevne.

We were honored to meet Odelia Fitoussi, #Israel’s candidate for the UN Committee on the Rights of Persons with Disabilities.
Odelia is the first #Israeli to hold this position🇮🇱 She inspired us in so many ways!🙏🏽💫#CRPD #MFACadets37 pic.twitter.com/m9mdkMxxZV

— Avia Levi (@avia_lev) December 8, 2021

I 2017 blev Israels daværende FN-ambassadør Danny Danon valgt til vicepræsident af 72. session af FNs generalsforsamling.

https://miff.dk/fn2/2022/06/08trods-modstand-fra-iran-og-syrien-blev-israels-fn-ambassador-valgt-til-vicepraesident-for-fn-generalforsamling.htm

 

 

Print Friendly, PDF & Email