FN-rapport: PA “kommer med undskyldninger for menneskerettighedsbrud”, Hamas “udviser ringe forpligtelse til at opretholde menneskerettigheder”

Her er afsnittet fra FN-rapporten som du næppe kommer til at læse om hos DR.

Hjælp os med at stå op for Israel – bliv medlem HER

Den 27. maj 2021 etablerede FNs menneskerettighedsråd en undersøgelseskommission ledet af Navi Pillay  efter Gaza-krigen i maj 2021 . I maj påpegede MIFF at Pillay-kommissionen kun har til formål at dæmonisere Israel.

62% af FNs menneskerettighedsrådets medlemslande er ikke-demokratiske og rådet er sygelig optaget med Israel, som er det eneste land med et hurtigt punkt på mødeagendaen. De fleste af verdens værste regimer kritiseres ikke af rådet, mens Israel udsættes for flere specialsessioner og undersøgelseskommissioner end noget andet land – læs mere på temasiden: Hvorfor du ikke kan tage FNs fordømmelser af Israel alvorlig.

Iran støtter @UN_HRC- undersøgelseskommissionens rapport mod #Israel . Siger alt, hvad du behøver om, hvor fuldstændig uopløseligt og værdiløst det er. @mbachelet https://t.co/EvwHbliiM2

— Arsen Ostrovsky (@Ostrov_A) 8. juni 2022

Den 7. juni kom Pillay-kommissionens første  rapport . Den 18-siders rapport er som ventet spækket med kritik mod Israel, så der er ikke meget nyt for dig som læser, men DR kommer ikke til at give kritikken.

DR og andre danske medier vil sikkert ikke afsnit 75 i rapporten nævne – derfor får du det her:

I afsnit 75 skriver Pillary-kommissionen: «De palæstinensiske selvstyremyndigheder bruger ofte okkupationen som undskyldning og hovedårsag til deres brud af menneskerettigheder og manglende afholdelse af valg til deres lovgivende forsamling og præsidentembedet. De-facto myndighederne i Gaza [Hamas] viser kun lille forpligtelse til at følge menneskerettigheder og efterlevelse af international humanitærret.»

USA kritiserer @UN_HRC ‘Undersøgelseskommission’ mod #Israel som “ensidig, forudindtaget tilgang, der ikke gør noget for at fremme udsigten til fred.”

Din tur Europa:

Frankrig 🇫🇷
Tyskland 🇩🇪
Holland 🇳🇱
Polen 🇵🇱
Ukraine 🇺🇦 Den
Tjekkiske Rep.🇨🇿
Finland 🇫🇮
Litauen
🇱🇹

— Arsen Ostrovsky (@Ostrov_A) 8. juni 2022

Anne Herzberg som er juridisk rådgiver i NGO Monitor, kommenterede i sidste uge Pillay-rapporten i FNs menneskerettighedsråd. I sin udtalelse påpeger Herzberg at rapporten reflekterer FNs menneskerettighedsrådets «besættelse af at angribe den jødiske stat».

– Undersøgelseskommissionen udelader vigtig historisk kontekst, og stort set al skyld for konflikten på Israel, udtaler Herzberg og påpeger at rapporten minimerer palæstinensisk terror og kommer med «flere falske anklager om diskriminering».

Israelske myndigheder besluttede ikke at samarbejde med Pillay-kommissionen, og har ikke givet dem indrejsetilladelse. Herzberg kritiserer Kommissionen for ikke at tage kontakt til israelske eller jødiske organisationer, fordi de har kontakt til flere palæstinensiske organisationer.

Hamas-terrororganisationen hilser UNHRC’s Pillay-rapport velkommen som “en ny og vigtig tilføjelse til at dokumentere besættelsens forbrydelser.”

Det er uanstændigt, hvordan voldelige antisemitter bliver hjulpet af Pillay.

7500 mennesker opfordrer @SecBlinken til at fjerne Pillay: https://t.co/T5AoxG5xDS

— Hillel Neuer (@HillelNeuer) 7. juni 2022

https://miff.dk/fn2/2022/06/08fn-rapport-pa-kommer-med-undskyldninger-for-menneskerettighedsbrud-hamas-udviser-ringe-forpligtelse-til-at-opretholde-menneskerettigheder.htm

 

 

Print Friendly, PDF & Email