Hundredvis af iranske ikke-jødiske aktivister i USA støtter åbent Israel, og deres antal vokser.

Af JNS.org

Efter et besøg på Israels Yad Vashem Holocaust -museum i slutningen af ​​juli, sagde Khosrow Beitollahi, en tidligere iransk flyvevåbnepilot og aktivist mod Irans nuværende regime, at han var ødelagt over at lære om størrelsen af ​​det nazistiske folkemord også, men inspireret af ånden i det Jødiske folk til at genopbygge nyt liv i deres forfædres hjemland.

Beitollahi er en af ​​de hundredvis af iranske ikke-jødiske aktivister i USA-et antal, der vokser og som åbent støtter Israel på grund af deres ønske om at hjælpe med at genopbygge Irans forsømte og ødelagte landskab under det nuværende herskende islamiske regime.

“Dette nuværende kriminelle regime i Iran har skabt en mislykket stat, fordi den ikke kan levere grundlæggende vand, elektricitet og fødevareressourcer til landets befolkning på 80 millioner,” sagde Beitollahi, 70, der bor i Los Angeles. “Dette regime vil snart kollapse, og vi patrioter i Iran har et ansvar for at nå ud til Israel, vores eneste sande ven i regionen for deres hjælp til at undgå en større humanitær katastrofe for Irans folk.”

Beitollahi var en af ​​seks iranske dissidenter fra USA, der besøgte Israel i sidste måned under en tur arrangeret af det sydlige Californien-baserede Institute for Voices of Liberty (VOL).

“Vi tog ikke til Israel som repræsentanter for Irans folk,” sagde Beitollahi, der var involveret i et mislykket forsøg på 1980 at bombe den afdøde Ayatollah Ruhollah Khomeinis hjem i Iran. “Vi gik som iranske patrioter, der har set mullah -regimet ødelægge vores elskede Iran i 42 år og ønsker hjælp fra israelske eksperter inden for vand, landbrug, teknologi og andre områder til at genopbygge Iran, når dette onde regime snart kollapser.”

IVOL -turen var ikke den første af sin slags. I 2016 var Jerusalem Center for Public Affairs (JCPA) vært for et arrangement, hvor 15-20 iranske regimeoppositionsaktivister fra USA og Europa mødtes med israelske sikkerhedseksperter for at diskutere følgerne af atomaftalen med Iran. På det tidspunkt blev JCPA -begivenheden i Israel ikke bredt omtalt af bekymring for, at nogle iranske deltagere kunne blive mål for potentielle angreb fra iranske regimeagenter, der opererer i Europa.

Ahmad Batebi, en iransk ikke-jødisk aktivist og journalist, der også besøgte Israel med IVOL, blev oversvømmet med positive og Israel-understøttende beskeder på sociale medieplatforme fra iranere i og uden for Iran, efter at han lagde billeder af sig selv frai Israel.

“Jeg blev meget rørt af de utallige kærlighedsbeskeder og  ønske om fred med det israelske folk, der kommer fra mine landsmænd i Iran, der ved, at de er blevet løjet for af Den Islamiske Republik om Israel i årtier,” sagde Batebi, en tidligere politisk fange, der nu bor i Washington, DC

Batebi sagde, at han og ligesindede iranske oppositionsaktivister gerne vil fortsætte med at opbygge nye bånd med israelere i Israel og i USA gennem en række kulturelle begivenheder.

“Jeg ville elske at se en nat med poesi taler mellem israelere og iranere her eller i Israel – eller måske israelske og iranske musikere, der optræder sammen,” sagde Batebi. “Enhver handling af åbent venskab mellem iranere og israelere hjælper med at bringe de to folk sammen og styrker dette gamle bånd.”

Støtten til Israel blandt mange iranske amerikanere og iranere i Iran er faktisk stærk. Under krigen mellem Israel og Hamas i maj sidste år lagde tusinder af iranere verden over beskeder om støtte til Israel på sociale medier. En Iran-baseret konto identificeret som “Mamadou Archives” var vært for en live session den 13. maj med mere end 25.000 deltagere-primært iranere-der sendte næsten 100.000 tweets ud på syv timer.

For nogle iransk-amerikanske oppositionsaktivister er støtte til Israel ikke et nyt fænomen.

“I det sidste årti har jeg kæmpet med næb og klør på de iranske og internationale fronter for at bevise, at Israel ‘ikke er Irans fjende’, men fjenden til regimet i Iran,” sagde Dr. Reza Parchizadeh, en politisk teoretiker med base i Maryland. “Jeg har fremsat mange forslag til venskab og samarbejde mellem de to lande og i mellemtiden prøvet at påvirke alle dem, der stod i vejen for ‘normalisering’.”

Med det største iransk-amerikanske ex-pat-samfund baseret i Californien sagde aktivister, at de gerne ville begynde at opbygge relationer med israelere og amerikanske pro-israelske grupper på lokalt plan.

En sådan iransk nonprofit i Los Angeles, “Normal Life Council”, er blevet inspireret af den iranske judoka Saeid Mollaei , der vandt en sølvmedalje ved de seneste OL i Tokyo og dedikerede den til Israels folk .

“Vi ville elske at være vært for en udstilling judo eller brydnings begivenhed her i Los Angeles med en lokal israelsk gruppe mellem iranske atleter som Mollaei og israelske atleter for at vise befolkningen i Iran, at der ikke er noget galt i at konkurrere mod israelere,” sagde Ali Ebrahimzadeh , leder af Normal Life Council.

Saeed Deihimi, en iransk-amerikansk pianist og musiklærer på den populære World of Music-skole i Los Angeles, sagde, at hans gruppe ville glæde sig over muligheden for at have fælles iransk-israelske koncerter.

“I de sidste 40 år har det iransk-jødiske samfund næsten på egen hånd holdt Irans musik i live ved at tilskynde deres børn til at lære persiske instrumenter og finansiere iranske musikere eller sangere ved at bringe dem til deres fester,” sagde Deihimi, der ikke er jøde . “Jeg ved, at mange af mine studerende og deres familier ville springe på chancen for at hjælpe med at finansiere og organisere musikalske koncerter, der fremmer venskab mellem israelere og iranere.”

Arielle Mokhtarzadeh, der sidder i bestyrelsen for den iransk-jødiske forening, efter 30 år i Los Angeles, forklarede, at iransk-amerikanske jøder “eksisterer i det grå rum mellem Iran og Israel.”

“Vi har den unikke evne til at oversætte og transformere forholdet mellem ikke-jødiske iranere og israelere,” sagde Mokhtarzadeh. “Vores eksistens som en del af den ene gruppe gør os til et stort aktiv for den anden.”

De iranske jøder i det sydlige Californien har i de sidste par år gennemført en række kulturelle og sociale arrangementer, der har taget godt imod medlemmer af ikke-jødisk iransk samfund.

I september 2019 organiserede den iranske rabbiner Ruben Malekan samfundets første Selichot – bønstjeneste nogensinde i Temple Beth El i West Hollywood, der inkorporerede traditionelle persiske instrumenter. Arrangementet bød på Malekan, der sang hebraiske bønner i persiske melodier, mens den internationalt kendte ikke-jødiske iranske stormester, Manoochehr Sadeghi, spillede Santur-instrumentet, en persisk hamret dulcimer.

“Dette var virkelig en åndelig begivenhed og ikke så meget en religiøs begivenhed, hvor vi bød iranere af alle trosretninger velkommen til at slutte sig til os i en følelse af broderskab,” sagde Malekan. “Som iranske jøder har vi en dyb kærlighed til både Iran og Israel, så jeg ser ingen grund til, at vi ikke skal lave flere lignende musikbegivenheder for at bringe begge disse folk sammen i venskab.”

Beitollahi understregede den langsigtede betydning af at bygge disse nye broer.

“Dette islamiske styre i Iran vil kollapse – det er ikke et spørgsmål om hvis, det er et spørgsmål om hvornår,” sagde han, “og vi skal have vores relationer på plads med israelere for at hjælpe befolkningen i Iran med det sammen at genopbygge nationen, dagen efter mullahs er blevet smidt ud. ”

https://unitedwithisrael.org/iranian-activists-are-openly-supporting-Israel

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email