Palæstinenserne bygger fire gange så hurtigt som israelerne i Område C i Judæa og Samaria

Danmark og EU finansierer massivt ulovligt palæstinensisk byggeri i israelsk kontrolleret Område C i Judæa og Samaria (Vestbredden).

Af  Conrad Myrland

september 1, 2021

Ulovligt EU/dansk finansieret byggeri i Judæa og Samaria (Vestbredden) i Område C som jf. Oslo-aftalerne er under fuld israelsk kontrol. (Foto: Regavim)

 Nu er MIFF også i Sverige! 

Vis din støtte – klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Siden medio 1990’erne har de palæstinensiske selvstyremyndigheder (PA) haft fuld kontrol over Område A & B i Judæa og Samaria (Vestbredden) jf. Osloaftalerne, dvs. at de frit kan bygge der.

Alligevel har palæstinenserne igennem flere år – ledet af PA og finansieret af EU, inkl. Danmark intensiveret ulovligt byggeri i Område C som Israel i henhold til Oslo-aftalerne har fuld kontrol over. Dvs. at PA, EU og Danmark ulovligt bygger i området. Læs MIFFs artikel: EU og Danmark har i årevis givet millioner til ulovlige PA-byggerier i Område C på Vestbredden. Danmark og flere EU-lande undersøger også hvordan de kan “afskrække” Israel fra indførelse af israelsk suverænitet over dele af Judæa og Samaria (Vestbredden).

https://twitter.com/i/status/1432737106275799049

Ifølge Regavims undersøgelse er palæstinensisk byggeaktivitet i område C i Judæa og Samaria øget med 76,5% i perioden 2008-2019. Til sammenligning ligger palæstinensisk byggeri i område A og B på blot 10–14%. Israelsk byggeri i område C er steget med blot 19,8%.

Se MIFFs interview af Naomi Linder Kahn, Regavims internationale leder:

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

https://miff.dk/judaea-og-samaria/2021/09/01palaestinenserne-bygger-fire-gange-saa-hurtigt-som-israelerne-i-omraade-c-i-judaea-og-samaria.htm

 

 

Print Friendly, PDF & Email