Syd-Israel igen angrebet af raketter og sprængstofballoner fra Gaza

Igen, igen måtte flere tusind israelske børn, kvinder og mænd i Syd-Israel løbe i beskyttelsesrum.

Af  Rika Sissi Greenberg

 maj 10, 2021

Raketangreb fra Gazastriben mod det sydlige Israel. (Arkivfoto: IDF)

«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Syd-Israel er igen, igen udsat for raketangreb og sprængstofballonangreb fra terrorister i Gaza, skriver avisen Jerusalem Post.

Som svar på raket- og sprængstofballonangrebene, har det israelske forsvar (IDF) bombet flere af terrorgruppen Hamas’ mål i Gaza. IDF holder Hamas ansvarlig for hvad der sker i enklaven, da terrorgruppen har haft kontrollen der siden 2007.

Søndag blev to raketter affyret fra Gazastriben, en raket faldt i åbent område, Israels missilforsvar, Iron Dome nedskød den anden raket. Endnu en raket blev affyret ind i Syd-Israel tidligt mandag morgen efter IDFs angreb af Hamas-mål.

IDFs talsmand udtaler at raketalarmenerne lød søndag i den israelske by Ashkelon og ved israelske samfund tæt på Gaza (Otef Aza).

Siden 2001 er Syd-Israel blevet udsat for flere tusind raketangreb fra terrorgrupper i Gaza – læs mere HER.

Israels missilforsvar (Iron Dome) har nedskudt over 2.500 raketter i løbet af ti år – læs HER.

Alene i april 2021 blev over 40 raketter affyret fra Gaza ind i Syd-Israel, læs HER.

Læs MIFFs interview af Sderots borgmester, læs om de fysiske og psykiske konsekvenserne for indbyggerne – mange af dem lider af PTSD og må spise nervepiller og sovepiller for at kunne klare hverdagen.

Udover de seneste raketangreb mod israelske byer, har sprængstofballonangreb fra enklaven forårsaget 39 brande i Syd-Israel, udtaler Israels brand- og redningstjenester. De fleste brande brød ud i åbne områder, tre hvedemarker blev skadet.

En brand brød ud i Be’eri naturreservat og i området mellem Carmiya og kibbutz Zikim tæt på Gazastriben.

Se naturreservatet Be’eri – forvandlet fra grøn til brændt:

Flere veje blev spærret mens brandmandskab kæmpede mod flammerne. Grundet ekstreme varme brød flere brande ud i Syd- Israels syd, blandt andet byerne i Sderot, Rahat, Noam, Carmiya, Mavki’im og Erez. På nuværende tidspunkt vides det ikke om brandene skyldes varmen, sprængstofballonerne eller en kombination af begge.

Motorvej 6 blev lukket for trafik.

I senere år har terrorister i Gaza også angrebet Syd-Israel med sprængstofballoner – læs mere HER.

Efter en periode uden sprængstofballonangreb, er angrebene mod Israel igen vendt tilbage.

https://miff.dk/terrorkrigen-mod-israel/2021/05/10syd-israel-igen-angrebet-af-raketter-og-spraengstofballoner-fra-gaza.htm

 

Print Friendly, PDF & Email