Mette og Netanyahu i nyt samarbejdsmøde

– Jeg har her til aften talt med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu. De har lige nu verdens hidtil mest effektive massevaccinationsprogram, skrev statsministeren blandt andet på Facebook 6. januar.

Af  Rika Sissi Greenberg

januar 7, 2021

Statsminister Mette Frederiksen og premierminister Benjamin Netanyahu er gået sammen i internationalt samarbejde om at få gang i turisme og økonomi efter Corona-krisen. (Foto: Wikimedia Commons)

Den danske statsminister, Mette Frederiksen har holdt flere møder med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu om hvordan vi kan vinde kampen over Corona-krisen og den økonomiske krise som mærkes i hele verden. Læs MIFFs artikler om samarbejdet HER. Læs også MIFFs artikel: Israel planlægger at åbne for turister HER.

Den 5. januar skrev MIFF: Hvad er det Israel kan som EU og Danmark ikke kan? – læs artiklen HER.

Mens vaccinationsprogrammet i Danmark snegler sig afsted, har Israel formået at sætte verdensrekord i Corona-vaccinering af sine indbyggere. I skrivende stund er omkring 82.000 danskere blevet vaccineret, i Israel ligger det tal om omkring 2. mio. indbyggere og ifølge israelske nyheder er 70% alle israelere over 60 allerede blevet vaccineret – Israel vaccinerer omkring 150.000 indbyggere om dagen.

Tallene taler deres tydelige sprog:

Den 6. januar postede den danske statsminister nedenstående på Facebook:

HELE VERDEN HOLDER LIGE NU NØJE ØJE MED VACCINERNE. VI ER I ET KAPLØB MED TIDEN. OG DET GÆLDER OM AT FÅ RULLET VACCINERNE UD SÅ HURTIGT SOM MULIGT. JEG HAR HER TIL AFTEN TALT MED ISRAELS PREMIERMINISTER, BENJAMIN NETANYAHU. DE HAR LIGE NU VERDENS HIDTIL MEST EFFEKTIVE MASSEVACCINATIONSPROGRAM. DERFOR TALER VI SAMMEN. BLIVER KLOGERE OG UDVEKSLER ERFARINGER.

DET ER SÅ UTROLIG VIGTIGT, AT VI FÅR AL DEN VIDEN, VI KAN. FOR DET ER REGERINGENS KLARE HOLDNING, AT I DET ØJEBLIK VACCINERNE RAMMER DANSK JORD – I DET ØJEBLIK SKAL DE TAGES I BRUG. OG VI HAR SAT DET MÅL, AT VI SKAL KUNNE VACCINERE 100.000 DANSKERE OM DAGEN, NÅR VI HAR VACCINERNE TIL DET.

I DAG HAR EU-KOMMISSIONEN GODKENDT VACCINE FRA MODERNA PÅ BAGGRUND AF INDSTILLING FRA DET EUROPÆISKE LÆGEMIDDELAGENTUR. DET ER VIRKELIG GODT NYT.

VACCINERNE ER FORTSAT VORES STØRSTE HÅB FOR EN HVERDAG UDEN CORONA-BEGRÆNSNINGER. DER GÅR LANG TID, FØR VI HAR MODTAGET OG VACCINERET TILSTRÆKKELIGT. OG DE NÆSTE MÅNEDER BLIVER DE SVÆRESTE. MEN I DAG ER ENDNU ET LYS TÆNDT. 

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

https://miff.dk/danmark-israel/2021/01/07mette-og-netanyahu-i-nyt-samarbejdsmoede-3.htm

 

 

Print Friendly, PDF & Email