Archive for the ‘ Ikke kategoriseret ’ Category

– Massakren har forenet os på tværs af religion og etnicitet

Funeral of the Zohar family, father Yaniv, mother Yasmin and their two daughters Keshet and Tehelet from Kibbutz Nahal Oz, who were murdered by Hamas terrorists who infiltrated Israeli communities in southern Israel on the morning of Sabbath October 7, 2023. 13-year-old Ariel is the only family survivor. Rishon LeZiyyon, Oct 17, 2023. Photo by Yossi Zeliger/TPS

Gidon Ben-Zvi: – Den 7. oktober vågnede vi op til en ny virkelighed. Uden Israel er der ikke noget sted at gå hen – vi er alle i samme båd og kæmper for vores overlevelse.

>>> Vi har brug for hjælp fra flere danske Israel-venner nu! Bliv medlem! <<<

Israel er for altid forandret. MIFF har skrevet daglige artikler om 7. oktober-massakren mod Israel, der har kostet mindst 1,200 livet, over 9,000 sårede, grove seksuelle overgreb og voldtægter af israelske kvinder, utallige savnede, mindst 240 kidnappet til Gaza, over 10,000 raketangreb mod israelske byer og over 500,000 israelere, der er blevet flygtninge og trues af økonomisk ruin.

I takt med flere gidsler frigives kommer der flere beretninger om hvad de blev udsat for, 12-årige Eitan Yahalomi har efter sin frigivelse fortalt, at han blev tvunget af terrorgruppen Hamas, til at se klip fra massakren mens han sad fanget og kvindelige gidsler blev holdt fanget i bur. Massakren er den bedst dokumenteret i historien – terroristerne filmede alt hvad de gjorde mod deres ofre og delte det på sociale medier. Freelance journalister fra stationer som CNN var med mens massakren skete og filmede også hvad der skete. Ucensurerede klip fra massakren er blevet vist for internationale journalister, inkl. den danske journalist Jotam Confino, som udtalte at han var chokeret over det han havde set. Han kaldte det også absurd at stille Israel i en situation, hvor de følte sig nødsaget til at vise hvad ofrene var blevet udsat for igen og igen for at blive hørt. Trods overvældende beviser ignoreres israelske kvinder og piger, der blev udsat for ubeskriveligt brutale seksuelle overgreb og massevoldtægter.

Livet i Israel før 7. oktober-massakren var ikke let for mange, skriver Gidon Ben-Zvi i The Algemeiner.

Boligpriserne er skyhøje, børnepasning er dyrt, bureuakratiet er et kapitel for sig og lønninger kan ikke følge med leveomkostningerne – ingen har sagt at livet i Israel er let.

Læg dertil at Israel lever i et yderst fjendtligt nabolag og kæmper mod en verden som ikke forstår de vilkår som det lille land lever under. Det giver en dårlig cocktail som Israel har lidt under i årtier.

Israel er i krig og de daglige udfordringer er blevet mangedoblet i kraft af den forfærdelige erkendelse som mange israelere er nået frem til – al snakken om at mindske konflikten med palæstinenserne til der ville komme fred, var en dødelig desillusion, skriver Ben-Zvi.

Siden 7. oktober-massakren, kredser nyhederne om den og den efterfølgende krig for at nedkæmpe terroren fra Gaza, forhandlingerne om at få gidslerne hjem, våbenhvilen, de flere hundrede tusind israelere der er blevet flygtninge i deres eget land og trues af økonomisk ruin og meget andet.

Men de internationale medier fortæller ikke om de helt almindelige israelere, der strår sammen om at hjælpe deres land, skriver Ben-Zvi.

Omkring halvdelen af Israels befolkning har meld sig til at hjælpe frivilligt – det er uden fortilfælde. Over 300,000 reservister er blevet indkaldt og et stort antal indbyggere langs grænsen med Libanon er blevet evakueret fra deres hjem.

Over 200,000 israelere smed hvad de havde i hænderne og rejste hjem fra udlandet for at beskytte deres land – nogle som reservister indkaldt til militærtjeneste, andre har meldt sig frivilligt.

Universitetsstuderende fik udskudt deres akademiske skoleår og meldte sig til at hjælpe de hårdt ramte landmænd i Syd-Israel, der stod med akut mangel på hænder, efter deres levebrød forsvandt overnat, afgrøder stod til at rådne og dyrene risikerede at dø af sult. I kibbutz Nir Oz trodsede frivillige faren for terror efter malkeholdet var blevet myrdet af terrorister under massakren, og køer med deres kalve i dagevis ikke havde fået mad eller vand.

Ingen ved hvornår krigen slutter, men den påvirker alt og alle i Israel, israelerne er verdenskendte for at kunne tilpasse sig nye vilkår med et snuptag – sådan er det at være den eneste jødiske stat i verden. Forældre knokler på deres arbejde, men finder tid til at lære nye kundskaber, der pludseligt er brug for efter alt er blevet vendt på hovedet. De lærer at blive brandmænd, de tager redningskurser, første hjælp, mental modstand under kriser for at kunne hjælpe alle dem der står tilbage med PTSD og traumer efter det de blev udsat for under massakren.

Israelernes medfølelse med ofrene for 7. oktober-massakren har spredt sig til hele landet. Normalt holder Israels ultraortodokse minoritet og israelske-arabere sig mere for sig selv, men nu er de trådt ud af skyggen for at hjælpe deres landsmænd på tværs af religion, etnicitet og politik.

Flere tusind ultraortodokse mænd forventes at melde sig til IDF-tjeneste. Ultraortodokse samfund laver mad, kører folk samt forsyninger rundt i landet og hjælper med sociale ydelser.

I 2021 deltog flere tusind israelske-arabere i oprør og anden kriminalitet i støtte til palæstinenserne under Operation Guardians of the Wall. I dag viser de deres foragt for Hamas og støtter Israel’s ret til at forsvare sig. Israelske-arabere har vist at de også vil hjælpe med det frivillige arbejde for deres land og hjælpe ofrene af 7. oktober-massakren.

Det samme ses blandt de nye immigranter, der trods kulturelle og sproglige udfordringer, har kastet sig ind i støtten af deres land som har oplevet den værste massakre siden Holocaust. Det skal dog understreges at den har ramt alle israelere på tværs af religion og etnicitet.

Immigranter fra Frankrig har oprettet Facebook-grupper, hvor de organiserer besøg på militærbaser og laver mad til landets mænd og kvinder, der kæmper ved fronten. Ben-Zvi fortæller at en af hans kollegaer, der er immigreret til Israel fra Tjekkiet, har oprettet en hjemmeside sammen med nogle designere, hvor de sælger forskellige ting – al overskud går direkte til de mange internt fordrevede israelere, der har hårdt brug for hjælp.

I den blandede by Haifa, hvor jøder, muslimer, kristne og andre israelske minoriteter lever sammen, popper der flere grupper op på sociale medier til gavn for dem, der har brug for hjælp – alle hjælper hinanden, alle er i samme båd, alle er israelere.

Den 7. oktober vågnede israelerne op til en ny virkelighed – mens Hamas massakredede babyer, børn, kvinder, ældre og mænd, mens folk blev taget som gidsler til Gaza og raketterne regende ned over israelske byer, gik det op for israelerne, hvilken skæbne de ville lide uden et land som kan beskytte og forsvare dem.

På tværs af Israels unikke mangfoldighed du ikke møder noget andet sted, gik det op for alle israelere at uden deres lille plet, der kun er på størrelse med Jylland, er der ikke noget sted at gå hen. Israel kæmper for sin overlevelse.

I dag ser israelerne med friske øjne på deres smukke lille land og mere end nogensinde sætter de pris på alt det som Israel har givet dem – de er blevet israelere igen, slutter Ben-Zvi

https://miff.dk/israel/2023/11/29massakren-har-forenet-os-pa-tvaers-af-religion-og-etnicitet.htm

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Gidselaftale viser, at Hamas er under pres

AF ANDERS HJORTH VINDUM 27. NOVEMBER 2023

Terrorgruppen har desperat brug for våben

Både fredag, lørdag og søndag blev israelske gidsler frigivet af Hamas i bytte for midlertidig våbenhvile og frigivelse af palæstinensere indsat i israelske fængsler. Man forventer, at der også i dag, mandag, vil blive frigivet gidsler – selvom der i skrivende stund mangler en israelsk godkendelse af listen over gidsler, Hamas vil frigive.  

Hvis det lykkes at få godkendelsen på plads, vil første del af våbenhvileaftalen mellem Israel og Hamas være overstået. Herefter er der mulighed for at fortsætte våbenhvilen, hvis der dagligt frigives 10 gidsler og frigives palæstinensiske fanger.

Militært pres udgør fundamentet

Ifølge Israels forsvarsminister, Yoav Gallant, er der en tæt sammenhæng mellem Israels landinvasion af Gaza, som begyndte i slutningen i oktober, og løsladelsen af gidslerne. Kort efter invasionens begyndelse sagde han, at »hvis Hamas ikke bliver presset militært, vil der ikke ske noget«, når det gælder frigivelse af gidsler.

Aftalen har kun været mulig, fordi Hamas så desperat har brug for en våbenhvile. Det pres, som terrorgruppen oplever, består af to komponenter.

For det første er der de resultater, som de israelske soldater allerede har nået, hvor man har omringet Gaza By og er kommet ned i gangene under Al-Shifa-Hospitalet. Man har dræbt angiveligt 6.000 Hamas-soldater indtil nu og har ødelagt omkring 600 indgange til de tunneller, hvor resten af Hamas’ hær formodes at gemme sig.

For det andet er der de signaler, Israel har sendt til Hamas – og som er nået frem. Nemlig at Israel ikke kan stoppes. Hverken gidselsituationen eller internationalt pres kan få Israel til at droppe målet om at udslette terrororganisationen. Som det formuleres i en analyse i The Times of Israel, havde Hamas forberedt sig på en israelsk invasion af Gaza – men de havde også forventet, at man kunne forhandle en permanent våbenhvile på plads og beholde magten. Hamas ved nu, at 7. oktober har skabt den forandring hos de israelske ledere, at det herfra er umuligt at acceptere Hamas som magtfaktor i Gaza. I den forstand kan man sige, at angrebet 7. oktober overskred en grænse. Spørgsmålet er, om det var Hamas’ hensigt at overskride den, eller om deres ”succes” ender med at føre til deres endegyldige nederlag.

Israel er klar til at fortsætte kampene

IDF’ øverste leder, Herzi Halevi, sagde søndag, at Israel er klar til at fortsætte bekæmpelsen af Hamas »med fuld målrettethed«, når den midlertidige våbenhvile er slut. Disse ord er i høj grad henvendt til terrorgruppen og knap så meget til offentligheden. Det lægger yderligere pres på dem – et pres, som kan vise sig fordelagtigt, når og hvis der igen vil blive forhandlet om frigivelse af gidsler.

Derudover skal ordene selvfølgelig tages for pålydende. Når aftalen udløber, vil israelske soldater igen jage enhver Hamas-terrorist, der gemmer sig under jorden i Gaza. Også selvom det internationale pres på Israel sandsynligvis vil stige, når kampene fortsætter.


Israelsk bombe rammer Gaza. (Foto: Kobi Gideon/GPO)

https://www.ordetogisrael.dk/aktuelt-2-2-2/gidselaftale-viser-at-hamas-er-under-pres

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Ingen tvivl om at Hamas havde base under Shifa hospital

Hospitalets ledelse vidste at de blev brugt som menneskeligt skjold.

>>> Vi har brug for hjælp fra flere danske Israel-venner nu! Bliv medlem! <<<

  1. oktober-massakren mod Israel har kostet mindst 1,200 livet, over 9,000 sårede, grove seksuelle overgreb og voldtægter af israelske kvinder, utallige savnede, mindst 240 kidnappet til Gaza, over 10,000 raketangreb mod israelske byerog over 500,000 israelere, der er blevet flygtninge og trues af økonomisk ruin.

Ultimo oktober gik Israels landoperation i Gaza i gang og Israels forsvarshær (IDF) har blandt andet ødelagt 400 tunnelskakter i enklaven, men allerede da de første israelske tankvogne rullede ind i Gaza, begyndte den israelske militære ledelse at diskutere, hvordan deres styrker skulle operere på Shifa hospital og hvordan de ville eksponere, hvad efterretningen gentagne gange havde påpeget: At Hamas er så kynisk, at terrorgruppen misbruger hospitalet som et menneskeligt skjold?

Men trods massive beviser på at der var netværk af underjordiske tuneller under hospitalet, er der fortsat dem som ikke tror på det de ser. De blev heller ikke overbevist da IDF gik ind på hospitalet, hvor de fandt våben. Men nu er beviserne mod Hamas så overvældende at fakta ikke længere kan benægtes

IDF har afdækket et stort netværk af Hamas-tuneller under hospitalet. IDF har også afdækket flere store opholdsrum, toiletter og lignende.

Israel har inviteret flere israelske og internationale journalister ind på hospitalets område så de med egne øjne kunne se beviserne. En af de journalister er Yaniv Kubovich fra den israelske avis Ha’aretz. Det første han så var en tunnelskakt som gav Hamas mulighed for at gå ned i tunnellerne under hospitalet uden at møde patienter eller ansatte på vejen.

Kuboich så også store mængder våben, bomber, droner, håndgranater og andet militært udstyr fundet ved hospitalet. IDF har haft kontrol over hospitalet i en uge, uden der blev affyret et enest skud på hospitalet

– Hospitalet fungerede som hovedkvarter for en Hamas-kompani og deres ledere, fortæller IDF’s talsperson Daniel Hagari.

Hvad vidste hospitalets ledelse om tunnellerne, våbene og Hamas’ militære hovedkvarter under hospitalet? Svaret kom i det øjeblik man gik ned i tunnellen – alene den ene tunnel trækker sig over 170 merter.
– Hospitalets ledelse vidste hvad der foregik, skriver Kubovich.

https://miff.dk/hamas/2023/11/24ingen-tvivl-om-at-hamas-havde-base-under-shifa-hospital.htm

 

 

Print Friendly, PDF & Email

PET har bedt alle politikredse om at skærpe sikkerheden for jøder

Siden 7. oktober-massakren mod Israel er antisemitismen eksploderet i Danmark.

>>> Vi har brug for hjælp fra flere danske Israel-venner nu! Bliv medlem! <<<

Antisemitisme er ikke et nyt problem – hverken i verden eller i Danmark, men siden 7. oktober-massakren mod Israel, er antisemitismen eksploderet.

Danske jøder truet som aldrig før

Justitsministeren udtaler om antisemitismen i Danmark:  – Jeg frygter situationen kan komme ud af kontrol.

Folketingsmedlem Frederik Vad modtog henvendelser fra flere hundrede desperate danske jøder: – Jeg har aldrig oplevet noget lignende, udtalte han efterfølgende.

Jyllands-Posten’s chefredaktør Marchen Neel Gjertsen skrev blandt andet om danske jøder, der frygter at sende deres børn i skole.

Dansk journalist udtalte: Jeg tog grueligt fejl – antisemitismen lever i bedste velgående i Danmark.

Der er danske jøder som får dødstrusler, går under jorden, får overmalet deres navn med rød maling, ikke kan sove om natten, får opsat overvågningskamera, ikke tør udtale sig med navn, ikke tør blande sig i den offentlige debat, skjuler deres religion, får hemmelig adresse, gymansieelever som overfuses af andre elever og af lærerne, eksperter der ikke tør udtale sig om konflikten af frygt for deres sikkerhed og journalister som modtager dødstrusler – listen er lang.

I redegørelsen skrevet af Rigspolitiet og Rigsadvokaten til statsministeren, står blandt andet; »Der har siden terrorangrebet ved synagogen i København i februar 2015 været en styrket sikkerhed omkring en række jødiske og israelske interesser i Danmark.«

»Udviklingen i konflikten i Israel og Gaza har skabt fornyet fokus herpå, hvilket har ført til, at PET har udarbejdet en række operative anbefalinger til politiet om blandt andet skærpet opmærksomhed vedrørende sikkerheden omkring israelske, jødiske og palæstinensiske interesser og aktiviteter i Danmark,«

I skrivende stund har politiet rejst sigtelser mod to for at hylde 7. oktober-massakren mod Israel, samt flere igangværende sager og politianmeldelser jf. straffeloven § 136 (tilskyndelse og billigelse af terror), skriver Berlingske Tidende.

Københavns statsadvokat har overtaget sagerne og har bedt PET om at udarbejde en erkææring om Hamas og »karakteren« af terrorgruppen under 7. oktober-massakren mod Israel; »Dette kan blandt andet have betydning ved vurderingen af ytringer i relation til straffeloven § 136,« står der i redegørelsen.

Politiet har registreret 8 anmeldelser og rejst 1 sigtelse, jf. straffelovens § 266b (hadforbrydelser, der relaterer til konflikten). Rigspolitiet kommer ikke nærmere ind på de konkrete sager, men de kan eksempelvis omhandle personer, der er blevet udsat for nedsættende/trudende adfærd på baggrund af deres etnicitet eller religion.

Når det gælder sigtelsen, er den sket efter spredning af had mod jøder på Facebook.

Siden 7. oktober-massakren mod Israel, har der været over 100 demonstrationer i Danmark – de fleste af dem havde »propalæstinensisk formål«, ifølge redegørelsen.

Derudover har der været overtrædelser af maskeringsforbuddet og fyrværkeriloven. Fyns Politi har desuden registreret to afbrændinger af israelske flag.

Rigspolitiet slutter redegørelsen med at nævne flere igangværende efterforskninger af sager, hvor levende rotter og mus blev spredt på gulvet af McDonald’s-restauranter; »angiveligt fordi McDonald’s har udleveret mad til israelske soldater«, skriver de.

https://miff.dk/antisemitisme-i-danmark/2023/11/17pet-har-bedt-alle-politikredse-om-at-skaerpe-sikkerheden-for-joder.htm

 

Print Friendly, PDF & Email

Israel: FN-agenturer ‘medskyldig’ i Hamas krigsforbrydelser

“Nu hvor vi har taget dig på fersk gerning, kan du så venligst finde styrken til at fordømme Hamas?” siger en talsmand for Israels premierministers kontor.

Af David Isaac, JNS

Israel fordømte tirsdag skarpt internationale organisationer for at have undladt at handle gennem årene, da Hamas forvandlede Gazahospitaler til terrorbaser.

“I alt for lang tid har internationale agenturer og embedsmænd været stiltiende medskyldige i Hamas’ langvarige misbrug af hospitaler som menneskelige skjolde,” sagde talsmand for premierministerens kontor Eylon Levy ved en pressebriefing.

“Vi kræver fuld ansvarlighed fra dem. Hvad vidste du? Hvorfor sagde du ikke noget? Hvorfor fortsætter du med at lave propaganda for Hamas i stedet for at udføre dit arbejde?” spurgte han.

PMO-talsmanden udpegede Tedros Adhanom Ghebreyesus, generaldirektør for Verdenssundhedsorganisationen (WHO), og FN’s undergeneralsekretær for humanitære anliggender og nødhjælpskoordinator Martin Griffiths for særlig censur.

De to kritiserede Israels forsvarsstyrkers operationer nær Al Shifa-hospitalet i Gaza By onsdag, hvor Ghebreyesus tweetede, at “rapporterne om militær indtrængen i Al Shifa-hospitalet er dybt bekymrende”, og Griffiths skriver, at han var “rystet over rapporter om militære razziaer i Al Shifa hospital.”

Afviste Levy, “Nej, det der er foruroligende er, at Hamas placerer sit hovedkvarter i kælderen og det faktum, at du dækker over det. … Nej, hvad der er rystende er, at Hamas kaprede beskyttede institutioner og FN-organer ikke gjorde noget.”

“Til alfabetsuppen fra internationale agenturer, der er medskyldige i Hamas-krigsforbrydelser, siger vi: Din uagtsomhed har sat liv på spil og har kostet uskyldige liv. Nu hvor vi har taget dig på fersk gerning, kan du så venligst finde styrken til at fordømme Hamas? Glem os – du har svigtet det palæstinensiske folk. Du har svigtet verden. I har alle fejlet i jeres job,” sagde Levy.

Israels udenrigsminister Eli Cohen udtrykte sin utilfredshed med Ghebreyesus under et møde med WHO-direktøren i Genève tirsdag. Han sagde, at Hamas’ brug af hospitaler var “en rungende fiasko” for WHO og andre FN-organisationer.

“Under næsen af ​​disse organisationer blev den største terrorinfrastruktur i verden etableret,” sagde Cohen. Han krævede, at WHO følger EU i at anerkende, at Hamas bruger hospitaler og civile som menneskelige skjolde.

I stedet lagde Ghebreyesus en video på X, tidligere Twitter, onsdag, hvor han fordømte Israels militæroperation på hospitalet. “Israels militære indtrængen i Al Shifa-hospitalet i Gaza by er totalt uacceptabelt. Hospitaler er ikke kamppladser,” sagde han.

Sagde Levy ved briefingen, “International lov giver ikke generel immunitet til terrorister, bare fordi de gemmer sig midt på et hospital, når hospitaler bruges som baser for militær aktivitet. De mister deres beskyttede status efter advarsel er blevet givet og er blevet ignoreret.”

Han tilføjede: “Vi tager [international lov] meget alvorligt, meget mere seriøst end de mennesker, der foregiver, at det giver Hamas immunitet, fordi de ikke ønsker, at Israel skal forsvare sig mod folkemordernes bagmænd fra den 7. oktober. Vi ved, hvilken international lov siger. Vi kender vores forpligtelser, og vi kender vores rettigheder.”

Israel har længe hævdet, at Hamas brugte Al Shifa som kommandocenter, og hævder, at terrorgruppen har gravet et vidtstrakt tunnelkompleks ud under hospitalsområdet for at tjene som dets underjordiske hovedkvarter.

USA støttede Israels påstand tirsdag. Det Nationale Sikkerhedsråds talsmand John Kirby sagde, at “en række af vores egne efterretningsmetoder” bekræfter, at Hamas har brugt hospitaler i Gaza, inklusive Al Shifa, som kommandocentre og ammunitionslagre.

Israelske hærens enheder, der opererer omkring Al Shifa, afslørede onsdag, at de havde fundet våben, militærteknologi og efterretningsinformation på stedet.

IDF-soldater lokaliserede et operationelt kommandocenter, våben og teknologiske aktiver tilhørende Hamas på Al Shifa-hospitalet, 15. november 2023. Kilde: IDF.
At Hamas bruger Al Shifa til terrorformål kan vise sig at være den værst bevarede hemmelighed i Gaza-striben.

Dave Harden, en tidligere missionsdirektør for Det Forenede Staters Agentur for International Udvikling (USAID) på Vestbredden og Gaza, tweetede onsdag, at “det var en bred mistanke/forstået så langt tilbage som i 2014, at Hamas brugte Al Shifa Hospital-komplekset som et kommandocenter og base for operationer.”

“Jeg havde ikke direkte beviser, men det blev anerkendt af både betroede palæstinensere og israelere i mit netværk. Ydermere brugte Hamas ambulancer til at flytte sine folk. Dette var baseret på mine samtaler med den daværende leder af @ICRC [Røde Kors Internationale Komité],« tweetede han.

FN-organer, der opererer i Gaza, er længe blevet anklaget for korruption. UNRWA, FN’s Relief and Works Agency for Palæstina-flygtninge i Nærøsten, den største FN-organisation i Gaza-striben, er bemandet af Hamas-loyalister, ifølge Kobi Michael, seniorforsker ved Tel Avivs Institut for Nationale Sikkerhedsstudier (INSS) .

Michael, der var medforfatter til en rapport om UNRWA i 2020, fortalte JNS: “UNRWA er en meget problematisk organisation. Det er fuldt kontrolleret af Hamas. Hamas bruger UNRWA’s faciliteter til våbenopbevaring og til at affyre raketter. Alle de lokale ansatte i UNRWA er Hamas-folk. Ingen har lov til at arbejde i UNRWA uden Hamas’ tilladelse.”

https://unitedwithisrael.org/israel-un-agencies-complicit-in-hamas-war-crimes

 

Print Friendly, PDF & Email

Har sendt 14.320 ton nødhjælp til Gaza

Trucks with Humanitarian aid arrive at the Palestinian side of the Rafah border crossing with Egypt, in the southern Gaza Strip, on November 2, 2023. Photo by Abed Rahim Khatib/Flash90

På billedet ses lastbiler med nødhjælp ankommet i Gaza, 2. november 2023. (Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

COGAT: – Der er ingen begrænsning på mængden af ​​mad, vand og medicinsk udstyr, der leveres til Gaza. Vi inviterer det internationale samfund til at koordinere nødhjælpen, og vi vil lette processen.

>>> Vi har brug for hjælp fra flere danske Israel-venner nu! Bliv medlem! <<<

COGAT , der er en afdeling i Israels forsvarshær (IDF), meddelte den 12. november, at der siden krigen brød ud efter 7. oktober-massakren mod Israel , er blevet leveret 14.320 tons nødhjælp til Gaza. Nu leveres der over 100 lastbiler fyldt med nødhjælp pr. dag.

COGAT udtaler: – Der er ingen begrænsning på mængden af ​​mad, vand og medicinsk udstyr, der leveres til Gaza. Vi inviterer det internationale samfund til at koordinere nødhjælpen, og vi vil lette processen.

Nødhjælpen bliver gennemgået, før den sendes videre ind i Gaza, for at forhindre, at terrorgruppen Hamas misbruger nødhjælpsleveringer til at smugle våben og andet militært udstyr ind. I en af ​​nødhjælpsleverancerne forsøgte Hamas at smugle flere iltkoncentratorer ind til deres underjordiske terror-tunneller.

Trods de øgede leverancer mener humanitære organisationer, at der ikke kommer tilstrækkelig nødhjælp i forhold til behovet. Israel hævder, at Hamas har store lagre af brændstof og andre forsyninger, som de ikke vil dele med civilbefolkningen i Gaza.

IDF er i gang med at koordinere overførslen af ​​inkubatorer fra et hospital i Israel til #Gaza .

Vi er fortsat forpligtet til at opretholde det moralske og professionelle ansvar for at skelne mellem civile og Hamas-terrorister. #Humanitære indsatser https://t.co/p2bUm8sk5J

— COGAT (@cogatonline) 14. november 2023

Se, hvordan Hamas-terroristerne rammer civile i Gaza, som forsøgte at tage noget af den mad, der blev bragt til Gaza til humanitære formål. Mere bevis på, at Hamas er imod sit eget folk, og at Hamas terrororganisation kun bekymrer sig om sig selv! pic.twitter.com/fv4qxaO7C1

— יוסף חדאד – Yoseph Haddad (@YosephHaddad) 12. november 2023

https://miff.dk/gaza/2023/11/14har-sendt-14-320-ton-nodhjaelp-til-gaza.htm

 

Print Friendly, PDF & Email

Funeral of the Zohar family, father Yaniv, mother Yasmin and their two daughters Keshet and Tehelet from Kibbutz Nahal Oz, who were murdered by Hamas terrorists who infiltrated Israeli communities in southern Israel on the morning of Sabbath October 7, 2023. 13-year-old Ariel is the only family survivor. Rishon LeZiyyon, Oct 17, 2023. Photo by Yossi Zeliger/TPS

Flere hundrede tusind israelere er blevet flygtninge – mange er truet af økonomisk ruin

David Weinberg: – Jøder er blevet flygtninge i deres eget land! Det er en skræmmende virkelighed.

>>> Vi har brug for hjælp fra flere danske Israel-venner nu! Bliv medlem! <<<

  • David M. Weinbergs artikel blev publiceret i Jerusalem Post 4. november. Weinberg er grundlægger og seniormedlem ved Misgav Institute for National Security & Zionist Strategy. Du kan læse hans artikler om diplomati, forsvar, politik og den jødiske verden på davidmweinberg.com.

Efter 7. oktober-massakren mod Israel og den efterfølgende krig, som kan blive langvarig, har der ikke været fokus på konsekvenserne for Israels indbyggere – flere hundrede tusind israelere er blevet flygtninge i deres eget land.

Mindst en halv million israelere er blevet internt fordrevet i deres eget land som en konsekvens af krigen – blandt dem er også israelere som levede inden for rækkevidde af raketangreb fra Hamas-kontrolleret Gaza. Mange hjem blev ødelagt af raketangreb. Israelske indbyggere fra over 100 lokalsamfund ved grænsen mod syd og nord, blev evakueret eller er flygtet til den centrale del af landet.

Derudover er mændene i mange familier blevet indkaldt til militæret og deres efterladte familier føler sig ikke længere trygge – derfor er de flygtet hjem til familie og venner.

Her er lidt statistik; over 36.000 indbyggere fra byen Sderot som blev hårdt ramt under massakren, er flygtet, 18.000 indbyggere fra 29 byer få km fra Gaza, er blevet evakueret til 50.000 hotelværelser. Omkring 65.000 evakuerede/flygtninge har søgt ly i Eilat, beliggende langt fra Gaza, men også Eilat er blevet angrebet – fra Yemen og Syrien.

Weinberg skriver: Det er en chokerende og uacceptabel forskydning. Jøder er blevet flygtninge i deres eget land! Det er en skræmmende virkelighed.

Elever kan ikke komme i skole, forældre kan ikke komme på arbejde – omfanget af de internt fordrevet flygtninge sammen med usikkerheden omkring krigen er traumatiserende og lægger ekstra pres på familierne – hvad med eleverne der ikke kan komme i skole eller være en del af deres fællesskab? Hvad med de voksne som ikke kan komme på arbejde? Hvad med de mange familier hvor indkomsten er blevet ustabil? Hvad med boliglån, der ikke kan afdrages på? Regningerne der ikke kan betales – listen er lang.

Arbejdsministeriet vurderer at 764.000 israelere har mistet deres job, er blevet opsagt eller er trådt ud af arbejdsmarkedet siden krigens udbrud – det svarer til 18% af arbejdsstyrken!

Knap 40% af alle israelske virksomheder kører på nød-aktivitet, dvs. at der er skåret ind til benet med en arbejdsstyrke på under 20%. I Syd-Israel kører 60% af virksomhederne på det niveau og kan knap nok overleve.

Byggebranchen er stort set lukket ned, større projekter er udskudt og stort set alle udenlandske gæstearbejdere er flygtet. Thailand er blandt de lande som blev hårdt ramt af massakren – utallige thailændere er blevet myrdet eller kidnappet. Turistindustrien er i knæ, landbruget mangler hænder. MIFF kunne eksempelvis fortælle om de stakkels køer og kalve i kibbutz Nir Oz, der ikke havde fået mad eller var blevet malket i flere dage, fordi malkeholdet var blevet myrdet. Derfor havde et hold frivillige valgt at trodse faren for raket- og terrorangreb, for at redde køerne og holde lidt liv i den nedbrændte kibbutz, hvor over 100 ud af 400 indbyggere var blevet myrdet. I fødevarerindustrien/anden indsutri kører 62% på et minimum og med en nedgang i aktiviteten på 50-80%. Over 40% af alle israelske virksomheder mangler deres yngste medarbejdere, der nu er i krig.

Værst er krigen gået udover de selvstændige – de er også gået i krig og kan ikke passe deres virksomhed. I Syd-Israel ved man ikke om der er virksomheder at vende tilbage til – vender de hjem til en konkurs? Vil kunderne komme tilbage?

Løsningen fra Israels forsvarshær (IDF) og National Social Insurance Institute er at kompensere de selvstændige med 6.000-47.000 shekel (svarende til omkring 10,000-85,000 kr) pr. måned, men løsningen tager tid at implementere og vil måske komme for sent for mange.

Læg hertil de psykiske ar på sjælen – alle israelere er blevet traumatiseret af massakren, alle har familie, venner eller andre som blev direkte rørt af katastrofen og de vil aldrig blive sig selv igen. Hvad med de forældreløse børn? Forældre som har mistet deres børn? Hele familier som blev myrdet eller kidnappet? Hvad med kibbutzerne tæt på Gaza – vil indbyggerne vende tilbage og kan de genopbygge det som er mistet? Hvad med alle de sårede, der vil kæmpe med fysiske og psykiske mén mange år frem?

Genopbygning af lokalsamfundene i Syd-Israel, forventes at koste over 5 mia shekel (svarende til omkring 9 mia kr). Myndighederne har allerede tildelt 1 mia shekel (svarende til omkring 1,8 mia kr) til regionalrådene i Shaar HaNegev, Sdot Negev, Eshkol og Sderot kommune.

Massakren som ikke måtte ske – håbet var at efter det jødiske folk vendte hjem til sit oprindelige hjemland, ville jøder kunne leve i tryghed. Der er vi ikke endnu. Men Israels grænser skal som minimum beskyttes bedre og en halv million israelere burde ikke stå i en situation, hvor de tvinges ud af deres hjem efter massakren.

Israel og det jødiske folk står sammen – det strømmer ind med frivillige som gør hvad de kan for de ødelagte familier, der har mistet alt og er i sorg. Utallige velgørenhedskampagner og mange hjælpende hænder giver håb midt i en meget svær tid. Israelerne vil ikke have verdens medlidenhed – de har brug for at føle sig trygge og ikke være alene.

Weinberg pointerer at nærværende artikel ikke er en konkurrence om hvem, der lider mest – israelerne eller palæstinenserne.

Weinberg slutter: – Jeg håber at Israels venner derude får et indblik i, hvad israelerne går igennem nu – de lider, de sørger, de græder, de har ondt i krop og sjæl, de er bekymrede for deres børn, deres forældre, deres mænd – hvor mange begravelser skal der til, før de kan leve i fred? Vil de kunne betale deres regninger? Kommer der flere raketangreb? Hvordan vil deres børn reagere ved den næste raketalarm? Hvor længe kan de holde til det? Alt tyder på at det vil blive værre, før det bliver bedre.
Men vi går inden steder – vi har ikke noget andet sted at tage hen.

Det vil kræve meget af israelerne både psykisk, socialt og økonomisk at vinde krigen, men vindes skal den.

https://miff.dk/flygtninge/2023/11/13flere-hundrede-tusind-israelere-er-blevet-flygtninge-mange-er-truet-af-okonomisk-ruin.htm

 

Print Friendly, PDF & Email

Mor, tror du børne-gidslerne har deres mor med?

Mens verden har travlt med at diskutere Israels ret til at beskytte sine indbyggere mod krig, stiller en lille pige spørgsmålet som burde være på alles læber. #BringThemHome!

>>> Vi har brug for hjælp fra flere danske Israel-venner nu! Bliv medlem! <<<

Brev fra en israelsk mor:

Vi går langs vores villavej. Alle huse har israelske flag. Store som små. Mine piger siger stolt: “Se mor, se hvor mange der er.” Ja, det er fantastisk. Der er stille på gaden. Shabbat er helt specielt netop pga stilheden, som falder over byen.

Min 9 årige bryder stilheden og siger: “De der plakater der gør mig så ked af det.” Jeg kigger op og ser billederne af gidslerne og pludselig er der overhovedet ikke stille i mit hoved. Hun forsætter og siger:” Jeg ser dem hver dag til og fra skole. Det er både babyer, børn og voksne”. Ja, siger jeg. Og jeg spørger videre: “Hvad tænker du om det?” Hun siger med et knæk i stemmen… “Mor, tror du, at gidslerne, som er børn, har deres mor med.” Jeg tænker meget over mit svar og siger: “ Jeg ved, at de voksne passer godt på børnene”.

Min 7 årige springer ind i samtalen og spørger: “Hvad har de mennesker gjort for, at de skal opleve det her”. De har absolut intet gjort, svarer jeg. Begge spørger så: “Kunne de onde også komme efter os?” Jeg har virkelig prøvet ikke at lyve under hele den krig og det har lykkedes indtil videre. Men i dag svarede jeg pigerne med en løgn. “Absolut ikke”. Og sandheden er, at deres værste og grimmeste frygt er den samme som min. Det er den samme frygt, som nu alle israelere har.

Vores tur forsætter og for enden af vejen, ser vi en politibil. Jeg forklarer dem, at den passer på os. Den sørger for, at der ikke kommer nogle ind i vores by, som ikke skal være her. Min 9 årige kigger ned i jorden og spørger igen:”Hvorfor kan de ikke bare lade os være i fred. Vi lever jo bare vores liv”. Jeg svarer, at det er, fordi vi, jøder, dagligt vælger at leve for det, vi tror på. Det er langt sværere at leve for noget, man ved er vigtigt end at dø for det.

Hun kigger på mig og siger: “Jeg vil bare gerne have, at det snart stopper, så jeg kan sove normalt igen”. Jeg kunne ikke være mere enig. Vores hverdag er fuldstændig forandret. Vi er konstant i beredskab, selv når vi sover, er telefonerne tændte i tilfælde af sirener.

Vores landsmænd: mænd, kvinder, mostre, onkler, brødre, søstre, sønner og døtre kæmper for vores eksistens og vores ret til at forsætte vores liv som det var før den 7.okt. Vi støtter dem så godt vi kan med mad, redskaber, bønner og det israelske flag, som vi stolt flagrer med. Men jeg ved, at de har samme ønske som min 9 årige. Bare det nu snart kunne stoppe, og gidslerne kunne komme hjem til deres familier, hvor de er så savnet og alle kunne derefter sove normalt igen.

Men denne kamp er lang og vi bliver ved så længe det skal tage.
Men en ting er sikker – det israelske folk er forevigt forandret.
Vi lærer af vores fejl og bliver stærkere for hver dag – vi er ikke et folk, som skal undervurderes – slutter en israelsk mor som håber at verden vil lytte til hendes datter: “Jeg vil bare gerne have, at det snart stopper, så jeg kan sove normalt igen”.

https://miff.dk/terrorkrigen-mod-israel/2023/11/12mor-tror-du-borne-gidslerne-har-deres-mor-med.htm

 

Print Friendly, PDF & Email

Sigi Cohen og hendes søn Eliya havde et helt særligt bånd. Hun er en ud af utallige israelske mødre, hvis verden er brudt sammen efter 7. oktober-massakren mod Israel. De ved ikke hvordan deres kidnappede børn har det, får de mad? Er de i live? vil de blive frigivet fra deres fangeskab? Kommer de hjem? (Foto: Skærmdump, https://twitter.com/search?q=Sigi%20cohen&src=typed_query&f=live)

Israelsk mor til DR: – Verden har vist at vi kun kan stole på os selv

Den 7. oktober blev 26-årige Eliya kidnappet sammen med 238 andre til Gaza. I Israel sidder hans mor i dyb sorg og venter på sin Eliya: – Vi var sjælevenner. Jeg må tvinge mig selv til at tage opvasken og vaske tøj.

>>> Vi har brug for hjælp fra flere danske Israel-venner nu! Bliv medlem! <<<

I går var det en måned siden 7. oktober-massakren. Massakren mod Israel vil gå over i historien som den værste massakre mod jøder siden Holocaust. Massakren har kostet over 1,400 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd livet. Mindst 7,189 er såret, utallige savnes fortsat og mindst 239 blev taget som gidsler til Gaza. Derudover har der været mindst 9,500 raketangreb mod flere israelske byer – især fra Gaza, men også fra Libanon, Syrien og Yemen.

Link: https://twitter.com/IsraelinDenmark/status/1721953501259899172

Blandt de kidnappede er 26-årige Eliya, hans mor har ikke hørt fra ham siden han blev kidnappet den 7. oktober.

Eliyas mor: – Jeg kan stadig ikke fatte, at han er der. Hvordan kunne det ske? Spørger Sigi Cohen.

Eliya deltog i musikfestivalen for fred i i Re’im, hvor over 260 mennesker blev brutalt myrdet under massakren. Blandt de myrdede er også 16-årige Ruth Peretz som var multihandicappet, lam og sad i rullestol. Hun blev myrdet sammen med sin far, Erick.

Siden massakren er Sigis verden brudt sammen og hun kan ikke tænke på andet end sin søn: – En måned. Jeg havde aldrig forestillet mig, at det ville tage så lang tid. Jeg beder meget, og jeg må tvinge mig selv til at tage opvasken og vaske tøj.

Sigi og hendes søn var sjælevenner: – Vi er to alen af et stykke. Når han havde brug for at tale med nogen, så ringede han altid til mig. Jeg kender alle hans hemmeligheder.

Sigi tilføjer at Israel nu ser at de står alene: – I Israel forstår vi nu, at vi ikke kan regne med nogen. Kun vores egne. Og når vi står sammen, er vi stærke. Vi skal nok klare os, slutter Sigi over for DR.

Her fortæller Sigi om sin søn:

“He was pulled out of the pile of dead bodies”

Listen to Sigi Cohen detail the horrifying last known experience of her son Elia, he is now a hostage in Gaza.
BRING THEM HOME.#BringThemHome @kann pic.twitter.com/yxBoczL7si

— Embassy of Israel to the USA | #IsraelUSA75 (@IsraelinUSA) November 1, 2023

https://miff.dk/terrorkrigen-mod-israel/2023/11/08israelsk-mor-til-dr-verden-har-vist-at-vi-kun-kan-stole-pa-os-selv.htm

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Justitsministeren om stigende antisemitisme i Danmark: – Frygter situationen kan komme ud af kontrol

– Det er dybt uacceptabelt, at situationen i Mellemøsten skaber utryghed i Danmark. Det rager mig en papand, hvad man mener om enten 1948-grænser eller 1967-grænser, eller hvem der gjorde hvad i en konflikt. Det berettiger på ingen måde – under ingen omstændigheder – den forfølgelse, vi lige nu ser af herboende jøder, udtaler Justitsminister Peter Hummelgaard (S)

>>> Vi har brug for hjælp fra flere danske Israel-venner nu! Bliv medlem! <<<

Der har levet jøder i Danmark i over 400 år, og selvom de kun udgør en promille af befolkningen, er de den mest udsatte befolkningsgruppe.

Men siden 7.oktober-massakren i Israel, er antisemitismen steget markant og MIFF delt utallige beretninger om bølgen af had, der har ramt danske jøder.

Der er også meldinger om at studerendeforskerejournalister og politikere som siger fra over for hadet, selv lægges for had.

Folketingsmedlem Frederik Vad (S), har fået flere hundrede henvendelser fra jøder, der er blevet udsat for trusler og hadforbrydelser

Frederik Vad udtaler: – Det er fuldstændig forfærdeligt. Der er mellem 5000 og 8000 jøder i det her land. Danske borgere, som har boet her i flere generationer, og de er skræmt fra vid og sans mange af dem. Det er virkelig, virkelig, virkelig frygteligt. Det er de vildeste historier, jeg har fået ind i mit system de seneste 14 dage. Jeg har aldrig oplevet noget lignende.

Antisemitismen fylder også mere end normalt i danske medier – se eksempler i Ekstra Bladet og Berlingske Tidende.

Den 4. november kunne BT berette om at danske jøder i stigende grad isolerer sig, får hemmelig adresse, får opsat overvågningskamera, undlader at deltage i den offentlige debat og går meget stille med dørene.

Daniel, der har hemmelig adresse, fortæller: – Jeg sover ikke i øjeblikket. Jeg går rundt med en frygt for min personlige sikkerhed. Man er hele tiden på vagt. Jeg har en følelse af, at det ikke er her, vi må være.

Anonym jødisk kvinde fortæller i Berlingske at der opfordres til boykot af hendes virksomhed, at hun ikke længere tør deltage i den offentlige debat om Israel og får opsat overvågningskamera.  

Yamit fortæller i Berlignske at hendes navn er blevet streget over med noget, der ligner blod, at hun ikke kan sove om natten og at ukendte gentagende gange ringer på hendes dør.

I går kunne Jyllands-Posten fortælle om danske jøder, der gemmer halskæden med deres David stjerne under tøjet, jøder der ikke tør tale hebraisk i det offentlige rum for ikke at blive udsat for antisemitiske overfald, gymnasieelver der overfuses af andre elever og lærer og jøder der udsættes for dødstrusler.

Det Jødiske Samfund og justitsminister Peter Hummelgaard (S) er bekymrede for udviklingen.

Justitsministeren holder ugentlige møder med Det Jødiske Samfund i Danmark. Ved hvert møde går samme bekymring igen – truslen mod danske jøder stiger og mange danske jøder tør ikke anmelde de antisemitiske hændelser.

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) kommer med klar besked: »Det er dybt uacceptabelt, at situationen i Mellemøsten skaber utryghed i Danmark. Det rager mig en papand, hvad man mener om enten 1948-grænser eller 1967-grænser, eller hvem der gjorde hvad i en konflikt. Det berettiger på ingen måde – under ingen omstændigheder – den forfølgelse, vi lige nu ser af herboende jøder.« Og tilføjer at »antisemitismen er i vækst«.

»Det jødiske samfund forsøger med de indberetninger, man får, at kortlægge og registrere de mange trusler og chikaneoplevelser mod herboende jøder. Vi har ikke på den måde hos myndighederne et centralt register, så jeg læner mig op ad de beretninger, den jødiske sikkerhedsorganisation har,«

Stort mørketal – mange jøder tør ikke anmelde, justitsministeren udtaler: »Vi er i stand til at registrere anmeldelser af hadforbrydelser. Men det forudsætter, at man anmelder det. Lige nu føler mange danske jøder sig så utrygge, chikaneret og bange, at de ikke vil skabe opmærksomhed ved at anmelde det. Så risikerer de at skulle vidne mod eller møde dem, der har truet.« 

Ifølge Jyllands-Posten, har de bedt om aktindsigt i antal anmeldelser og sigtelser på baggrund af antisemitisme. Ifølge avisen lyder forklaringen fra Rigspolitiet, at det vil kræve manuel gennemgang af alle sager.

Justitsministeren tilføjer: »Jeg kan ikke være konkret i forhold til vurderingen fra Politiets Efterretningstjeneste. Men det er ikke for sjovs skyld, at sikkerheden omkring de danske jødiske kontakter og interessepunkter er blevet opprioriteret. Det gør vi ikke bare, fordi jøderne går rundt med en følelse, men fordi der er en nervøsitet for, at sympatisører med Hamas kan finde på at begå uhyrligheder i Danmark.«

Samme retorik blev brugt i 1930’erne: »Der er beretninger om, at gymnasieelever bliver holdt ansvarlige for situationen i Mellemøsten. Der bliver brugt ord og en retorik som dengang i 1930’erne. Og der er jøder i Danmark, der får dødstrusler.«

Der er også danske jøder, der ikke tør sende deres børn i skole. Jyllands-Posten fortæller desuden om en jødisk far, der vil sidde på en bænk i sine børns skolegård for at passe på dem.

På spørgsmålet om det ikke er et politisk ansvar, at der i dagens Danmark er forældre, der ikke tør sende deres børn i skole, udtaler justitsministeren: »Ja, det er det i allerhøjeste grad. Det er derfor, at vi lige nu desværre har meget, meget stærke sikkerhedsforanstaltninger omkring Carolineskolen.«

Om de danske jøders utryghed, siger justitsministeren: »Nej, og utrygheden er jo desværre ikke ubegrundet. Jeg kan se, hvilke registreringer det jødiske samfund får. Jeg kan se, hvad der bliver skrevet på Facebook. Der er mange, som sidestiller herboende danske jøder med den israelske regering. Det er uacceptabelt,« siger Peter Hummelgaard. 

På spørgsmålet om, hvorvidt justitsministeren frygter situationen i Danmark kan komme ud af kontrol, lyder svaret: »allerhøjeste grad«. 

»Men det er ikke min opgave at være bange. Det er min opgave – sammen med politiet, PET og anklagemyndigheden – at slå ned og forhindre, at der sker noget. Jeg bliver også påvirket af at se billeder af krig og ødelæggelse, men intet af det, der foregår i Gaza, beretter, at jøder i Danmark skal stå til ansvar for noget som helst. Og når jøder udtrykker sorg over, at folk, de kender eller er beslægtet med, bliver udsat for terrorangreb, så er det ikke en invitation til, at andre må chikanere og true.«

https://miff.dk/terrorkrigen-mod-israel/2023/11/06justitsministeren-om-stigende-antisemitisme-i-danmark-frygter-situationen-kan-komme-ud-af-kontrol.htm

 

Print Friendly, PDF & Email