Archive for the ‘ Ikke kategoriseret ’ Category

DOUGLAS MURRAY OG DEN ISRAELSKE TALSMAND SLÅR DET FAST PÅ VESTEN OG ISRAEL 

skrevet af Phil Schneider 7. marts 2024 3,4K visninger

Når man beskæftiger sig med det israelsk-arabiske spørgsmål, har den vågnede progressive vinkel truffet et klart valg – Israel undertrykker kun, og araberne er altid ofret. Bemærk, at vågne argumenter næsten aldrig bruger sprog som godt og ondt. Men der er specifikke situationer, der betegnes som klart onde af næsten alle vågne progressive. Israel er blevet medlem af denne kategori. Eylon Levy og Douglas Murray udforsker aspekterne af denne “psykotiske” norm. 

Uanset hvor mange mennesker Israel redder rundt om i verden, når der er verdenskatastrofer, og uanset hvor meget længere levetiden er for arabere, der bor i Israel sammenlignet med arabere, der bor i nabolandene, bliver Israel stemplet som den onde besætter, der kan ikke gøre noget godt.

Se interveiw

https://youtu.be/3SyStg2a2EQ

Da Eylon Levy nævner, at de anti-israelske holdninger ser ud til at komme fra maven og slet ikke fra andre steder, påpeger Murray skævt, at “det bestemt ikke kommer fra hjernen.” Det mest iøjnefaldende eksempel på det fuldstændige hykleri er, at når det kommer til israelske ofre for voldtægt og halshugninger, kan de progressive anti-israelske talsmænd simpelthen ikke få sig selv til at betegne dette som ren ondskab. 

Ligegyldigt hvad der sker med israelerne, kommer det til dem efter flere års undertrykkelse af arabere – sådan lyder argumentet. Men det virkelige problem med dette argument er, at hele undertrykkelsesargumentet er tomt. Så også er argumentet om, at araberne har et stærkt krav på de omstridte områder i Judæa og Samaria, en af ​​de mest overdrevne påstande. Som alle løgne er der et gran af sandhed, som det er baseret på.  

De virkelige fakta er som følger – Indtil begyndelsen af ​​det 20. århundrede boede meget få jøder og arabere i hele det område, der i dag er en del af staten Israel. Det jødiske folk boede stort set i nogle få byer, hovedsageligt Jerusalem, Tiberias, Safed og Jaffa. Den arabiske befolkning var mere spredt. Men begge befolkninger var ret små – titusinder – indtil masseindvandringen til landet for alvor begyndte før 1. verdenskrig og efter 1. verdenskrig. Araberne, der hævder at have været i landet Israel i mange generationer, siger sandheden ikke mere end 1 eller 2 ud af 10 gange. Resten lyver simpelthen. Deres familier kom fra Egypten, Syrien eller andre områder i nærheden af ​​Israels land for at tjene flere penge på de nyligt jødisk ejede gårde, som blev købt fuldt ud af jødiske filantroper fra Europa. 

Israels land var stort set tomt i mange århundreder. Men det jødiske folk – med hjælp fra arabiske ansatte i mange tilfælde – bragte landet til live igen i løbet af det 20. århundrede. Jøder og arabere levede faktisk side om side i relativ ro i mange årtier bortset fra begrænsede udbrud. Men i 1929, mens landet blev regeret af briterne, blev jøder massakreret nådesløst på tværs af forskellige byer, især Hebron. 

Der er kun ét ægte problem i Israels land. Langt de fleste arabere ønsker at dræbe jøder. Der er ikke en ægte jordkonflikt. Der er en religiøs strid. Som tingene ser ud nu, vil der først være ægte ro – ikke fred – i Israels land, når den ene side forstår, at de ikke har nogen chance for at dræbe den anden, og de lægger deres våben ud af nederlag.  

https://www.israelunwired.com/douglas-murray-and-israeli-spokesman-nail-it-on-the-west-and-israel/

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Se hvad der kan gemme sig i en «FN-rapport»

Francesca Albanese er blevet valgt af et antidemokratisk, anti-israelsk flertal til at fordømme Israel i FN’s navn.

I påskeugen kom overskriften i en sag fra det norske nyhedsbureau NTB: «FN-rapport: Israel begår folkemord i Gaza», efterfølgende stod de norske medier i kø for at dele rapporten.

FN-rapporten blev også delt af danske medier, eksempelvis af DR og Ekstra Bladet

FN-rapporten er skrevet af den italienske jurist Francesca Albanese. I 2022 blev hun valgt af FN’s Menneskerettighedsråd som «særlig rapportør for menneskerettighedssituationen i besatte palæstinensiske områder». Flertallet af FN’s Menneskerettighedsråd er ikke-demokratiske stater, der ofte ikke har andet til fælles udover deres fordømmelse af Israel. Derfor overrasker det ikke, at de vælger «ordførere», der har en lang historie med anti-israelske holdninger – og tallene i FN taler deres tydelige sprog. FN-systemet er i årtier blevet misbrugt af palæstinenserne og deres allierede i arabiske, muslimske og ikke demokratiske-lande til at dæmonisere Israel.

Menneskerettighedsrådet overtræder egne regler, jf. rådets regler, skal deres særlige rapportør være upartisk. I forbindelse med Albanese søgte stillingen, sagde hun, at hun ikke havde forudinfattede meninger som kunne påvirke hendes rapportering. Men det havde hun, og det var netop derfor hun blev valgt.

Under Gaza-krigen i 2014 skrev Albanese på Facebook at USA blev «underkuet af den jødiske lobby». Hun skrev også at Israels forsvarskrig mod raketregnen fra Hamas-kontrolleret Gaza var «ond». Til BBC skrev Albanese: «Israel-lobbyen sidder tydeligvis på indersiden af deres blodårer og system,»

Jf. IHRAs definition af antisemitisme som Albanese afviser, er eksempelvis brug af ​​dæmoniserende anklager som myten om jødisk kontrol over medier og regeringer et eksempel antisemitisme.

Da Albanese søgte jobbet som FN’s specialrapporter, sagde hun at der ikke kunne sættes spørgsmålstegn ved hende, hendes historie, hendes moralske integritet og troværdighed. Hun påstod også, at hendes synspunkter ikke ville påvirke mandatet hun fik af FN. Piben fik først en anden lyd efter Times of Israel ultimo 2023 delte hendes ytringer. Hertil svarede Albanese at hendes ordvalg i 2014 var «uheldig, analytisk unøjagtig og utilsigtet stødende». Sjovt nok, havde Alabanes ikke fokus på at svare ærligt da hun søgte jobbet hos FN og FN’s Menneskerettighedsråd havde ikke fokus på hendes pæne ord i jobansøgningen. Det var netop Albanese’s anti-israelske profil som FN-organet ledte efter.

Albanese har modereret sig siden hun fik sin FN-stilling. Ultimo 2022 deltog hun i en konference organisert organiseret af en Hamas-ledet organisation. Blandt talerne talsmænd fra flere terrorgrupper, der står på internationale terrorlister. Talerne var: Hamas-talsmand Abdul-Latif Qanu, Khadeer Habib fra terrorgruppen Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) og PFLP-næstleder Maher Mezher. Under konferencen sagde Albanese: – I har ret til jeres modstandskamp mod okkupationen. Dvs. at hun gav Hamas, PIJ og PFLP frie hænder til at fortsætte deres krigsforbrydelser mod Israel og udsætte israelerne for terrorkrig og raketkrig.

Primo 2023 fordømte Albanese «Israels angreb på palæstinensiske flygtninge i Jenin-flygtningelejr». Israels anti-terroroperation var ikke rettet mod flygtninge eller en flygtningelejr. Jenin har jf. Oslo-aftalerne fra 1993, været under de palæstinensiske myndigheders kontrol og flygtningelejren har i årtier været en by. Indbyggerne i Jenin er anden/tredje generationsefterkommere af flygtninge. De er Ikke flygtninge. Israel har været nødsaget til at gennemføre flere anti-terroroperationer i Jenin og andre PA-kontrollerede byer i Judæa og Samaria (Vestbredden), fordi de palæstinensiske myndigjheder (PA) ikke har sørget for at eliminere terrortruslen fra deres byer mod Israel. PA blev blandt andet sat i verden for at sørge for sikkerheden i deres selvstyreområder, men trods milliarder af skattekroner fra Danmark og andre PA-donorlande, har PA opildnet til mere terror mod Israel.

Når Israel er gået ind i PA-byer som Jenin, har det været for at anholde terrorister. Under anti-terroroperationen i Jenin som Albanese refererede til, blev Israels forsvarshær (IDF) udsat for skudangreb og hårde kampe da de ville anholde PIJ-terrorister. New York Times skrev at 9 palæstinensere blev dræbt under kampene. Ifølge israelske militærkilder var terrorgruppen PIJ involveret i planlægning og gennemførelse af flere terrorangreb mod israelere. Mindst 7 af de dræbte terrorister fra PIJ, Hamas og Fatah.

Efter antiterroroperationen blev 7 israelere myrdet under terrorangreb mod en synagoge. Selvom det brutale terrorangreb skete i et område, der ifølge Albanese er besat, har hun hverken nævnt eller fordømt det. Jøders ret til at leve indgår åbenbart ikke i hendes definition af menneskerettigheder. Albanese er optaget af hvad hun kalder for «palæstinensernes ret til at gøre modstand».

Times of Israel skriver, at Albanese i 2015 delte et billede af en nazistisk soldat og en jøde ved siden af ​​en israelsk soldat og en palæstinenser. Under interview til italienske medier har hun sammenlignet Nakba med Holocaust. I 2023 delte hun link til et seminar, hvor Holocaust og Nakba igen blev blandet sammen.

I 2022 Likede Albanese et Tweet som markerede 50-årsdagen for Ghassan Knafanis død. Kanafani var en ledende skikkelse i terrorgruppen PFLP. I 2015 delte hun en artikel og støtteerklæring Leila Khaleds besøg i Sydafrika. Khaled er kvindelig terrorist som står bag flere flykapringer og er fremtrædende medlem af terrorgruppen PFLP.

NGO Monitor skriver at Albanese har anklaget Israel for apartheid og har delt links til en film, der fejlagtigt anklager Israel for massakrer under en anti-terroroperation i Jenin i 2002

Den seneste FN-rapport, der anklager Israel for folkedrab har ikke hold i virkeligheden – rapporten er ikke andet end en bestillingsopgave, der har føjet sig til årtiers Israel-dæmonisering i FN.

https://miff.dk/fn2/2024/04/03se-hvad-der-kan-gemme-sig-i-en-fn-rapport.htm

 

Print Friendly, PDF & Email

ALAN DERSHOWITZ GIVER DEN ISRAELSKE VENSTREFLØJ ET STORT WAKEUP-CALL I BOMBE-INTERVIEW

skrevet af Phil Schneider 27. marts 2024 32 visninger

Kun en livslang, sand-blå demokrat som Alan Dershowitz, med et liberalt CV, der er uden sidestykke, kan man tro, når han siger, at det demokratiske parti har besluttet fuldstændigt at smide støtten til Israel til side som en ikke-prioritet. Hvad værre er, det Demokratiske Parti tager i vid udstrækning til sig diskussionspunkterne i Barack Obamas stærke støtte til Palæstina-bevægelsens store løgn. Selvfølgelig er der en vis sandhed i den nyskabte idé om arabisk palæstinensisk nationalisme. Men det er i høj grad en moderne opfindelse fra det 20. århundrede, der er baseret på et meget svagt krav fra araberne til landet Israel. Argumenterne er omkring 5 % sande og 95 % vilde overdrivelser blandet med en hel potpourri af løgne. Se interview

https://twitter.com/i/status/1772739270194733401

På den anden side er det jødiske krav på Israels land det omvendte. Det er 95 % sandt, og måske 5 % overdrevet idealisme. Det jødiske folk flyttede til Israels land i massevis fra arabiske lande i løbet af det 20. århundrede af to hovedårsager. De mistede aldrig deres gamle tiltrækningskraft til Jerusalem og Israels land, det land de blev forvist fra 2.000 og 2.400 år tidligere. Og for det andet blev de smidt ud af deres arabiske værtslande. Jøder fra Irak, Iran, Tunesien, Marokko, Egypten, Libanon, Syrien, Yemen og Libyen havde en rig og glorværdig fortid i deres værtslande. De betragtede ikke sig selv som flygtninge, men jøder i deres værtslande. I sandhed var der nogle arabiske lande, hvor jøder faktisk klarede sig ret godt og trivedes. Men normen var generelt mere en underkastelse og lejlighedsvis pogromlignende adfærd over for jøder, der i overvejende grad blev behandlet som andenrangsborgere. Dette er en af ​​grundene til, at jøderne fra arabiske lande ikke assimilerede sig meget i deres værtslande og beholdt deres særegne religiøse skikke og normer.

Jøderne fra Rusland, Polen og Vesteuropa var anderledes. Mange af dem trivedes og assimilerede sig i deres værtskultur, mens de fleste af masserne – især i Østeuropa – blev i deres beskyttede ortodokse livsstil. Selvom tusindvis af de ashkenaziske jøder, der kom på Aliyah for at vende tilbage til Israels Land før og efter Første Verdenskrig, var drevet af zionistiske forhåbninger og en nygammel nationalisme, flygtede flertallet fra pogromer, kommunisme eller nazisme i Tyskland. 

Der er mange grunde til, at det jødiske krav på Israels land er langt stærkere end det arabiske krav. Men der er én side af historien, som ikke er så idealistisk eller romantisk, som skal gentages igen og igen. Det jødiske folk har ingen andre steder at tage hen. Dette er blevet bevist igen og igen – før, under og efter Holocaust. Der er kun ét sted, som det jødiske folk kan henvende sig til, som vil åbne sine døre for det jødiske folk i nødens tid – Israels land under en jødisk stats suverænitet. David Ben-Gurions lov om tilbagevenden var måske den største bedrift for det jødiske folks sikkerhed siden ødelæggelsen af ​​det 2. tempel.

Araberne, der hævder, at Israel har erobret deres land, har virkelig et krav – et meget svagt krav. Men der er en vis sandhed i det. Men hvis man lytter til, hvad araberne siger, både offentligt og på gaden, taler de generelt ikke om deres krav på landet. De taler om Al Aqsa – et religiøst symbol, og de taler om at dræbe jøder og drive dem i havet. 5% af det, de siger, handler om Land. 95% handler om at dræbe jøder, hellige krige og at overtage verden. 

En to-statsløsning, en ikke-starter, som nu afvises af mere end 80 % af Israels jødiske befolkning, forudsætter, at der er en jordstrid mellem to legitime parter, der kræver kompromis fra begge sider. Men den antagelse er forkert. Det handler ikke om jord for araberne. Det handler om at vinde den hellige krig. Og for det jødiske folk handler det om jord. Men det handler også om ikke at have andre muligheder. Qatar, Saudi-Arabien, Sinai og andre områder i Mellemøsten har mere tomt land end Montana. Enhver, der hævder, at de såkaldte “palæstinensere” ikke har nogen steder at tage hen, skal se på et befolknings- og geografisk kort over Mellemøsten.    

Der er kun plads til ét suverænt land mellem Jordanfloden og Middelhavet. Det ved araberne også. Det er kun en times kørsel at gå fra Jordanfloden til Middelhavet. Vi må se kendsgerningerne i øjnene og ikke blot udstøde tomme slogans som “tostatsløsning” og “kompromiser for fred”, der ikke fører til andet end mere terror og blindgyder. Demokraterne er nødt til at følge med tiden og holde op med at lyde, som om de er koblet fra virkeligheden.     

https://www.israelunwired.com/alan-dershowitz-gives-israeli-left-a-major-wakeup-call-in-bombshell-interview/

 

Print Friendly, PDF & Email

– IDF har gjort mere for at beskytte civile end nogen anden militær styrke i historien

Andelen af civile tab i Gaza er historisk lavt for moderne bykampe.

MIFF har tidligere skrevet om hvor svært det er at føre bykamp.

Israels forsvarshær (IDF) blandt de bedste i verden til at føre bykamp, derfor bruger den danske hær IDF som indspiration til at uddanne fremtidens danske kampsoldater. Den danske kampinstruktør Christoffer Johansen fortæller, at der er stor respekt for IDF’s militære evner.

MIFF har også skrevet utallige artikler om den værste massakre mod det jødiske folk siden Holocaust.

Mord, voldtægter, tortur og kidnapninger, den 7. oktober 2023, stormede flere tusind terrorister ind over grænsen fra Gaza. Terroristerne myrdede, halshuggede, voldtog, lemlæstede og brændte over 1.200 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd. Flere tusind blev såret og over 250 blev taget som gidsler til Gaza.

Israelske flygtninge, massakren har efterladt Israel i chok og sorg – omkring en halv million israelere er blevet flygtninge, flere af dem er flygtet til Danmark. Flere hundrede tusind israelere trues også af økonomisk ruin.

Israel under angreb fra flere fronter, siden massakren er Israel blevet udsat for flere tusind raketangreb fra flere fronter. Israel udsættes også for international dæmonisering fra FNmedierpolitikereNGO’er og andre – listen er lang.

  1. oktober-massakren er den direkte årsag til Israels krig mod HamasGaza.

I går bragte MIFF en artikel skrevet af John Spencer som leder West Points Urban Warfare Studies ved Modern War Institute. West Point er USA’s førende militær akademi og Spencer er en af verdens førende eksperter i bykamp, så han ved hvad han taler om, når han siger at: – Der er ingen beviser for, at Israel vilkårligt eller målrettet har bombet civile i Gaza – der er ikke et eneste bevis for det.

Newsweek skrev Spencer følgende om IDF

For nylig gennemførte IDF en operation på al-Shifa hospital i Gaza for at udrydde Hamas-terrorister. Igen tog IDF tog unikke forholdsregler i brug for at beskytte de uskyldige. Israelske medier rapporterede, at læger ledsagede styrkerne for at hjælpe palæstinensiske patienter, hvis det var nødvendigt. IDF bragte også mad, vand og medicin ind til de civile.

Ikke overraskende gjorde det ikke indtryk på Israel-kritikerne, som greb chancen for at kritisere. Kritikerne fordømte som sædvanlig ikke Hamas for at bruge beskyttede faciliteter til deres militære aktivitet. De nævnte heller ikke IDF’s indsats for at minimere de civile tab.

I deres kritik ignorerer Israels modstandere den bemærkelsesværdige og historisk nye standard som Israel har sat. I min lange karriere, hvor jeg studerede og rådgav det amerikanske militær om bykamp, har jeg aldrig set en hær tage den slags forholdsregler i brug for at beskytte fjendens civile, især mens de samtidig kæmper mod fjenden i de samme bygninger. Israel har implementeret flere forholdsregler for at forhindre civile tab end nogen anden militær styrke i historien og ud over kravene i international lov og mere end USA gjorde under sine krige i Irak og Afghanistan.

Det internationale samfund, inkl. i stigende grad også USA, anerkender knap nok IDF’s ekstraordinære tiltag, samtidig med de gentagne gange kritiserer IDF for ikke at gøre nok for at beskytte civile – selv når de konfronteres af en hensynsløs terrorgruppe som holder sine borgere som gidsler. I stedet bør USA og deres allierede undersøge, hvordan man bruger IDF’s taktik til at beskytte civile, til trods for at de militærstyrker ville være ekstremt tilbageholdende med at bruge samme teknikker, fordi det ville være en ulempe for dem i kamp med en terrorhær som Hamas.

Den dominerende vestlige teori om at føre krig, dvs. manøvrekrigsførelse, søger at knuse en fjende moralsk og fysisk med overraskende, overvældende kraft og hurtighed, og rammer de politiske og militære tyngdepunkter, så fjenden bliver ødelagt eller overgiver sig hurtigt. Det skete under invasionen af Panama i 1989, Afghanistan i 2001, Irak i 2003 og Ruslands mislykkede ulovlige forsøg på at indtage Ukraine i 2022. I alle de nævnte tilfælde kom der ikke en advarsel og der blev ikke givet tid til at evakuere byerne.

For at forhindre civile tab i Gaza, har IDF ikke kunnet følge den etablerede opskrift. IDF har stort set varslet alle sine bevægelser på forhånd, så de civile kunne nå i sikkerhed, dvs. at IDF mistede sit overraskelsesmoment og Hamas kunne nå at omplacere sine højtstående ledere og de israelske gidsler i Gazas tætte byterræn og Hamas’ kilomterlange underjordiske tunneler.

Hamas-terroristerne, der i modsætning til IDF ikke bærer uniformer, sørgede for at blande sig med civilbefolkningen, mens de evakuerede. Nettoeffekten er, at Hamas lykkes med sin strategi om at få sin civil befolkning til at lide og sprede billeder af ødelæggelse som har lagt et internationalt pres på Israel for at stoppe sine operationer og dermed sikre Hamas’ overlevelse.

Israel advarede på forhånd – i flere tilfælde uger i forvejen, og bad de civile om at evakuere de store byområder i Nord-Gaza, før IDF igangsatte sin landoperation. IDF udsendte over 7 millioner foldere til de civile i Gaza og brugte banebrydende teknologi, aldrig brugt tidligere.

Israel har foretaget over 70.000 telefonopkald, sendt over 13 millioner tekstbeskeder ud og efterladt over 15 millioner forudindspillede voicemails for at advare de civile om at forlade kampområderne. I IDF-beskederne var der oplysninger om, hvor de civile kunn evakuere til, og hvilken rute de skulle følge. IDF udsendte droner med højttalere og smed gigantiske højttalere med faldskærme med beskeder om at de civile skulle forlade kampområderne. IDF annoncerede og implementerede daglige pauser i alle operationer for at give tilbageværende civile mulighed for at evakuere.

IDF’s tiltag var effektive. Israel formåede at evakuere op mod 85% af byområderne i Nord-Gaza, før de hårdeste kampe begyndte. Det stemmer faktisk med min forskning om bykamp, som viser, at uanset hvilke tiltag der indføres, vil omkring 10% af befolkningen blive i kampområderne.

Mens krigen rasede, delte Israel sine militære kort med de civile, så de kunne gennemføre lokale evakueringer. Det er aldrig sket før under en krig. Under mit nylige besøg i Khan Yunis, Gaza og IDF’s civile skadeskontrolenhed i Syd-Israel, så jeg, at IDF var begyndt at bruge sine kort under deres daglige kommunikation omg hvor de ville udfører militære operationer, så civile i andre områder kunne holde sig væk fra kampområderne.

Jeg så at IDF sågar sporede de civile i realtid ned til en radius af få blokke ved hjælp af drone/satellitbilleder, mobiltelefonsporing og bygningsskadevurderinger for at undgå at ramme civile. Tilbage i januar rapporterede New York Times, at de daglige tal for antal dræbte civile, var mere end halveret i løbet af den foregående måned og faldet knap to tredjedele, set i forhold til da tallet lå på sit højeste.

Det er klart at det sande antal dræbte civile i Gaza er ukendt. Ser vi på Hamas’ tal på over 31.000 dræbte, så skelner terrorgruppen ikke mellem civile og terrorister, uanset om de er blevet dræbt under kampene, mens de affyrede raketter mod israelske byer eller hvis terroristerne blev dræbt af deres egne. IDF vurdere, at de har dræbt omkring 13.000 Hamas-terrorister, efter min mening lyder IDF’s estimat troværdigt. Jeg tror mere på IDF som er en forsvarshær i et demokratisk stat og en USA-allieret, end jeg tror på en terrorgruppe som Hamas. Mine tvivl når det gælder info fra Hamas, skyldes også størrelsen af ​​de Hamas-afdelinger, der var indsat i de erobrede områder og de anvendte våbensystemer, tilstanden af ​​Hamas’ tunneler og andre aspekter af slaget.

Det kan betyde, at omkring 18.000 civile er døde i Gaza, et forhold på omkring 1 kombattant til 1,5 civile. Givet Hamas’ sandsynlige inflation i dødstallet, kan det reelle tal være tættere på 1 til 1. Uanset hvad, ville tallet være historisk lavt set i forhold til moderne bykrigsførelse.

Ifølge FN, EU og andre kilder, tegner de civile sig typisk for 80%-90% af ofrene, eller et forhold på 1:9, i moderne krig. I slaget ved Mosul 2016-2017 som blev overvåget af USA, der brugte verdens mest magtfulde luftkraftaktiver, blev omkring 10.000 civile dræbt sammenlignet med omkring 4.000 ISIS-terrorister.

Alligevel hopper analytikere som burde vide bedre, med på vognen IDF-fordømmelser på baggrund af den ødelæggelse, der er sket. Ødelæggelsen er uundgåelig når du står over for en fjende som kommer ud af et stort tunnelsystem under civile områder i tæt byterræn. Den effektbaseret fordømmelse og kritik af IDF, er ikke baseret på hvordan krigens love fungerer. Fordømmelsen af IDF skyldes ikke at man mener, der er sket en overtrædelse af krigens love. Analytikerne udtaler at ødelæggelserne og de civile tab skal stoppes eller undgås i en alternativ form for krigsførelse.

Det er skæbnens ironi at Israels forsigtige tilgang, kan have ført til mere ødelæggelse. Når IDF advarer og evakuerer civile som hjælper Hamas med at overleve, forlænger det krigen og ødelæggelserne.

Israel har ikke skabt en guldstandard for begrænsning af civile tab under krig. Det ville betyde, at der er en standard for civile tab i krig, som er acceptabel eller ikke acceptabel; eller at nul civile tab i krig er opnåeligt og bør være målet; eller at der er et fast forhold mellem civile og kombattanter i krig uanset fjendens kontekst eller taktik. Men alle tilgængelige beviser viser, at Israel har fulgt krigens love, juridiske forpligtelser, bedste praksis når det gælder begrænsning af civile og alligevel har fundet en måde til at begrænse antallet af civile tab til et historisk lavt niveau.

Dem som beder Israel om at finde måder til at reducere de civile tab (som nul), bør være ærlige nok til at erkende, at det vil efterlade de israelske gidsler i fangenskab og give Hamas mulighed for at overleve krigen. Alternativet til en nations overlevelse kan ikke være en vej til udryddelse.

John Spencer er leder for urban warfare studies ved Modern War Institute (MWI) på West Point, meddirektør for MWI’s Urban Warfare Project og vært for «Urban Warfare Project Podcast.». Han har aftjent 25 år som infanterisoldat, inkl. to kamprunder i Irak. Han har skrevet bogen «Connected Soldiers: Life, Leadership, and Social Connection in Modern War» og har været med til at skrive bogen «Understanding Urban Warfare».

https://miff.dk/terrorkrigen-mod-israel/2024/03/26idf-har-gjort-mere-for-at-beskytte-civile-end-nogen-anden-militaer-styrke-i-historien.htm

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Netanyahu fortæller Biden, at han er ‘fast besluttet’ på at komme videre med Rafah-operationen

  1. marts 2024

Relaterede:

“Vi ser ingen måde at eliminere Hamas militært uden at ødelægge disse tilbageværende bataljoner.”

Af Jack Elbaum, The Algemeiner

Den israelske premierminister Benjamin Netanyahu bekræftede tirsdag sin hensigt om at iværksætte en militær offensiv i Rafah – Hamas-terrorgruppens sidste højborg i Gaza – på trods af den amerikanske præsident Joe Bidens advarsel mod et sådant skridt blot en dag tidligere.

“Vi er fast besluttet på at fuldføre elimineringen af ​​Hamas,” sagde Netanyahu i indledende bemærkninger til Israels parlaments udenrigs- og forsvarsudvalg, kendt som Knesset. “Dette kræver eliminering af de resterende bataljoner i Rafah og selvfølgelig de 1,5 bataljoner i lejrene i centrum. Vi er fast besluttet på at gøre dette.”

Netanyahus kommentarer kom en dag efter, at Biden fortalte Netanyahu, at han har “dybe bekymringer over udsigten til, at Israel gennemfører en større landoperation i Rafah, hvor mere end en million fordrevne civile i øjeblikket søger ly efter at være flygtet fra kampene i nord,” ifølge en Oplæsning af Det Hvide Hus vedrørende deres samtale.

Den israelske premierminister anerkendte bekymringen og sagde: “Vi har en debat med amerikanerne om behovet for at komme ind i Rafah, ikke om behovet for at eliminere Hamas, men behovet for at komme ind i Rafah. Vi ser ingen måde at eliminere Hamas militært uden at ødelægge disse tilbageværende bataljoner.”

Samtidig sagde han: “Af respekt for præsidenten blev vi enige om en måde, hvorpå de kan præsentere os for deres ideer, især på den humanitære side; selvfølgelig deler vi fuldt ud dette ønske om at lette en velordnet udrejse af befolkningen og at yde humanitær hjælp til civilbefolkningen. Det har vi gjort siden begyndelsen af ​​krigen.”

Det seneste frem og tilbage mellem Netanyahu og Biden-administrationen kommer midt i stigende spændinger mellem lederne.

Efter at det amerikanske senats flertalsleder Chuck Schumer (D-NY), som er jøde, angreb Netanyahu på senatgulvet som en væsentlig hindring for fred mellem Israel og palæstinenserne – og opfordrede til nyvalg i Israel for at afsætte Netanyahu – kaldte Biden det for en “god tale.”

Mange iagttagere så Schumers kommentar til Israels indenrigspolitiske anliggender som upassende.

Konferencen af ​​præsidenter for store amerikanske jødiske organisationer skrev i en erklæring, at “på et tidspunkt, hvor Israel udkæmper en eksistentiel krig, på gløderne af de 1.200 uskyldige, der blev massakreret den 7. oktober, er det ikke et tidspunkt for offentlig kritik, der kun tjener for at styrke Israels modstandere, og som fremmer større splittelse, når der er så desperat brug for enhed.”

Netanyahu adresserede også Schumers kommentarer under et interview på CNN.

“Det er upassende at gå til et søsterdemokrati og forsøge at erstatte den valgte ledelse der,” sagde Netanyahu. “Det er noget, den israelske offentlighed gør på egen hånd.”

Nationale sikkerhedsrådgiver i Det Hvide Hus, Jake Sullivan, kaldte det “en interessant ironi”, at “premierministeren [taler] i amerikansk tv om sine bekymringer over, at amerikanere blander sig i israelsk politik,” og bemærkede, at han blev spurgt af en journalist, om amerikanerne skulle “være taler ind i israelsk politik, som vi faktisk ikke gør nær så meget, som de taler ind i vores.”

“Men det er ikke et konstruktivt svar på dit spørgsmål. Bare en observation,” tilføjede han.

Biden har været under pres fra nogle af sine politiske allierede for at begrænse fremtidig støtte til Israel, især hvis det går videre med en operation i Rafah for at udrydde Hamas.

Tidligere på måneden sendte en gruppe på 37 demokratiske lovgivere et brev til Det Hvide Hus, der antydede, at en israelsk invasion af Rafah kan krænke de skitserede betingelser for bistand. Lovgiverne skrev: “Mens vi fortsætter med at opfordre Israel til at undgå en udvidet operation i Rafah, deler vi din [Bidens] åbenlyse bekymring over fraværet af en troværdig plan for sikkerheden og støtten til de mere end en million civile, der huserer i Rafah. ”

De konkluderede, at en sådan operation “ikke burde støttes af amerikansk skatteyderfinansieret bistand”, når den “sandsynligvis” krænker “specifikke principper skitseret” af Biden-administrationen.

Spændingen kan begynde at svinde ud, eller den kan blive stærkere, når amerikanske og israelske embedsmænd mødes i Washington, DC i den nærmeste fremtid.

Ifølge Det Hvide Hus er “præsidenten og premierministeren enige om at få deres hold til snart at mødes i Washington for at udveksle synspunkter og diskutere alternative tilgange, der vil målrette nøgleelementer af Hamas og sikre grænsen mellem Egypten og Gaza uden en større landoperation i Rafah. ”

https://unitedwithisrael.org/netanyahu-tells-biden-he-is-determined-to-move-forward-with-rafah-operation/?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hvordan Hamas forfalsker tabstal

Wyner siger, at sandheden måske aldrig bliver kendt, men at det samlede antal ofre for civile sandsynligvis er “ekstremt overvurderet.”

Af JNS

Hamas-terrororganisationen spreder fiktive tal for ofre i den nuværende krig i Gaza.

Det er konklusionen på et dybt dyk ned i de data, der blev offentliggjort i magasinet Tablet i en rapport den 7. marts med titlen “Hvordan Gazas sundhedsministerium forfalsker antallet af tab.”

“Tallene er ikke rigtige. Så meget er indlysende for enhver, der forstår, hvordan naturligt forekommende tal fungerer. Ofrene er ikke overvejende kvinder og børn, og størstedelen kan være Hamas-krigere,” skriver Abraham Wyner, professor i statistik og datavidenskab ved Wharton School ved University of Pennsylvania, og rapportens forfatter.

For dem, der er bekendt med “Pallywood”, udtrykket opfundet for at beskrive den palæstinensiske industri med at forfalske alt fra ofre til israelske angreb, vil det faktum, at Hamas producerer falske numre, virke indlysende.

Men tabstallene betyder noget. De er grundlaget, som nutidens anti-israelske propaganda er bygget på, og retfærdiggør krav om en “våbenhvile”, der efterlader israelske gidsler i fangenskab og anklager den jødiske stat for “folkedrab”.

Biden-administrationen har for nylig “lånt legitimitet” til Hamas-tallene, noterer rapporten, og citerer forsvarsminister Lloyd Austins optræden ved en høring i House Armed Services Committee den 29. februar, hvor han sagde, at “over 25.000” palæstinensiske kvinder og børn var blevet dræbt. siden 7. oktober, dagen for Hamas-massakren.

Pentagon følte sig tvunget til at præcisere, at Austin “citerede et skøn fra det Hamas-kontrollerede sundhedsministerium.”

Selv USA’s præsident Joe Biden er kommet for at omfavne tallene. Han udtrykte først sund skepsis i betragtning af, at Gazas sundhedsministerium i det væsentlige er Hamas.

Biden sagde den 25. oktober, da tabstallet lå på kun omkring 6.500, “Jeg har ingen forestilling om, at palæstinenserne taler sandt om, hvor mange mennesker der bliver dræbt.”

Nu gentager præsidenten 30.000-tallet, som efterfølgende har passeret 31.000. “Du kan ikke have yderligere 30.000 døde som en konsekvens [af at forfølge Hamas],” sagde Biden til MSNBC i et interview søndag.

Når man ser på Wyners analyse, er de første 30.000 i det mindste “mistænkelige”.

Wyner tog udgangspunkt i, at hvis Hamas-tallene er falske, kan der være beviser “i selve tallene” for at vise det.

“Selvom der ikke er meget tilgængelige data, er der lidt, og det er nok: Fra den 26. oktober til den 10. november 2023 offentliggjorde Gazas sundhedsministerium daglige tabstal, der inkluderer både et samlet antal og et specifikt antal kvinder og børn,” skriver han.

Han så først på det samlede antal dødsfald. Hvad han fandt var, at den daglige rapporterede tabsrate stiger med “metronomisk linearitet” – en “regelmæssighed … [der] … næsten helt sikkert ikke er reel.”

Denne unaturlige, urværkslignende stigning kan bedst ses i den første graf, der følger med rapporten.

Det er bygget ud fra data samlet af Wyner og leveret af FN’s kontor for koordinering af humanitære anliggender (OCHA) baseret på tal fra Gazas sundhedsministerium.

”Man ville forvente en del variation fra dag til dag. Faktisk er det daglige rapporterede antal ofre i denne periode i gennemsnit 270 plus eller minus omkring 15 %. Dette er påfaldende lille variation. Der bør være dage med det dobbelte af gennemsnittet eller mere og andre med det halve eller mindre,« konstaterer Wyner.

“Måske er det, der sker, at Gaza-ministeriet frigiver falske daglige tal, der varierer for lidt, fordi de ikke har en klar forståelse af adfærden af ​​naturligt forekommende tal,” skriver han.

For det andet bemærker Wyner, at børneskader bør følges med kvinders ofre. Årsagen hænger sammen med den daglige variation i strejker på boligbyggerier og tunneler.

“Derfor skulle der på de dage med mange kvinder ofre være et stort antal børn, og på de dage, hvor kun nogle få kvinder meldes at være blevet dræbt, skal der kun rapporteres nogle få børn,” skriver han.

Men tallene viser ikke den sammenhæng, et “andet bevis, der tyder på, at tallene ikke er rigtige.”

Han siger også, at det daglige antal kvindelige ofre bør være “højt korreleret” med antallet af mandlige ofre, på grund af “kampens natur.

“Ebbe og flod af bombningerne og angrebene fra Israel burde få den daglige optælling til at bevæge sig sammen. Men det er ikke, hvad dataene viser. Ikke alene er der ikke en positiv sammenhæng, der er en stærk negativ sammenhæng, som overhovedet ikke giver nogen mening og etablerer det tredje bevis på, at tallene ikke er reelle,” bemærker han.

Wyner rapporterer om andre uregelmæssigheder, såsom modstridende tal den 29. og 28. oktober, der tyder på, at 26 mænd kom tilbage til livet.

Gazas sundhedsministerium hævder også, at omkring 70 % af ofrene er kvinder eller børn, i alt “langt højere end de tal, der blev rapporteret i tidligere konflikter med Israel,” siger han.

Et andet advarselstegn, som Wyner siger, er blevet bemærket andetsteds, er, at hvis 70 % af ofrene er kvinder og børn, og 25 % af befolkningen er voksne mænd, så gør Israel ikke et særlig godt stykke arbejde med at eliminere Hamas-krigere.

“Dette tyder i sig selv stærkt på, at tallene som minimum er groft unøjagtige og sandsynligvis direkte falske,” sagde han og bemærkede, at Hamas den 15. februar indrømmede at miste 6.000 af sine krigere, “hvilket repræsenterer mere end 20 % af det samlede antal af rapporterede ofre.”

“Hamas rapporterer ikke kun, at 70 % af ofrene er kvinder og børn, men også at 20 % er krigere. Dette er ikke muligt, medmindre Israel på en eller anden måde ikke dræber ikke-stridende mænd, eller også hævder Hamas, at næsten alle mændene i Gaza er Hamas-krigere.

“Tilsammen, hvad betyder det hele? Selvom beviserne ikke er dispositive, tyder det meget på, at en proces uden eller løst forbundet med virkeligheden blev brugt til at rapportere tallene,« siger han.

“Hamas-ministeriet har højst sandsynligt afgjort en daglig total vilkårligt. Vi ved det, fordi de daglige totaler stiger for konsekvent til at være reelle. Derefter tildelte de omkring 70% af det samlede beløb til at være kvinder og børn, og fordelte dette beløb tilfældigt fra dag til dag. Derefter udfyldte de antallet af mænd som fastsat af den forudbestemte total. Dette forklarer alle de observerede data,” hypoteser Wyner i et forsøg på at give mening med tallene.

Wyner siger, at sandheden måske aldrig bliver kendt, men at det samlede antal ofre for civile sandsynligvis er “ekstremt overvurderet.”

Ved at bemærke, at Israel anslår antallet af dræbte terrorister i Gaza til 12.000 [med yderligere ca. 1.000 dræbt inde i Israel den og umiddelbart efter den 7. oktober], konkluderer Wyner: “Hvis det tal viser sig at være endog rimeligt nøjagtigt, så er forholdet mellem ofre for ikke-kombattanter. til kombattanter er bemærkelsesværdigt lavt: højst 1,4 til 1 og måske så lavt som 1 til 1.

“Med historiske standarder for bykrigsførelse, hvor kombattanter er indlejret over og under i civile befolkningscentre, er dette en bemærkelsesværdig og vellykket indsats for at forhindre unødvendige tab af menneskeliv, mens de kæmper mod en uforsonlig fjende, der beskytter sig selv med civile,” skriver han.

Bring Purim-glæde til israelske ofre for terror!

Slut dig til at give israelske ofre for terror og jødiske flygtninge fra Ukraine – som har lidt frygteligt – tiltrængt trøst, velsignelse og ferieglæde.

Familier er blevet ødelagt af igangværende terrorangreb. Forældreløse børn er blevet reddet til Israel fra brutale bombeangreb i Ukraine. De har brug for vores medfølelse og kærlighed!

Lys deres ferie ved at sende smukke Purim madkurve, lækre godbidder, personlige noter og fantastisk legetøj til børnene.

KLIK HER FOR AT SENDE DIN PURIM-GAVE OG PERSONLIG NOTE TIL OFRE

https://unitedwithisrael.org/how-hamas-fakes-casualty-numbers

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Israel sultende IKKE ‘bevidst ‘ palæstinensere

Beviser afviser påstande om bevidst udsultning fra Israels side og kaster lys over sandheden bag den seneste tids medievanvid.

Rachel O’Donoghue, ærlig rapportering

Få dage efter at Israel blev falsk anklaget for at have dræbt mere end 100 palæstinensere i en “strejke” på folkemængder, der ventede på humanitær hjælp i Gaza City, promoverer medier igen en ond og udokumenteret påstand: Israel udfører en “sultkampagne” mod palæstinensere.

Ifølge en erklæring underskrevet af en gruppe af såkaldte “FN-eksperter”, “har Israel bevidst sultet det palæstinensiske folk i Gaza siden 8. oktober”, og det er nu “målrettet mod civile, der søger humanitær hjælp og humanitære konvojer.”

Som rapporteret af The Guardian:

FN-eksperter har fordømt den vold, de siger, blev udløst af israelske styrker i sidste uge mod palæstinensere, der var samlet i Gaza By for at indsamle mel som en ‘massakre’.

I en erklæring anklagede en gruppe af FN’s særlige rapportører Israel for at ‘forsætligt have sultet det palæstinensiske folk i Gaza siden 8. oktober’ og tilføjede: ‘Nu er det rettet mod civile, der søger humanitær hjælp, og humanitære konvojer.’

“Israel må afslutte sin sultkampagne og angreb på civile,” sagde FN-eksperterne, som advarede om, at der var stigende beviser for hungersnød i Gaza-striben.

Stykket, af outlets senior amerikanske reporter Nina Lakhani, fortsætter med at hævde “Israel har rettet sig mod palæstinensiske fødevarekilder og landbrug – bagerier, frugtplantager og drivhuse – såvel som blokeret humanitære forsyninger” siden krigens start.

“Antallet af lastbiler, der får lov til at køre ind i Gaza-striben, er siden faldet til 57 om dagen – sammenlignet med et gennemsnit på 147 om dagen før ICJ-dommen,” tilføjer Lakhani.

Dette er imidlertid et væv af løgne; intet andet end propaganda forklædt som nyheder.

For at rette op på sagen, på trods af implikationerne fra Lakhani eller enhver anden journalist, har Israel ikke pålagt restriktioner for adgangen til humanitær bistand til Gaza-striben.

Faktisk, siden Hamas lancerede sit forfærdelige angreb på Israel den 7. oktober, er tusindvis af nødhjælpsvogne kørt ind i enklaven og bragt husly, medicinsk udstyr og mobile vandafsaltningsfiltre.


Bortset fra de mange usandheder, der udgør hovedparten af ​​artiklen, er det også bekymrende, at Lakhani kun identificerer én af de syv “FN-eksperter”, der underskrev brevet, FN’s særlige rapportør for de besatte palæstinensiske områder, Francesca Albanese.

Som sædvanligt er Albaneses grimme historie med antisemitisme og støtte til palæstinensisk terrorisme, som har inkluderet, at hun sammenligner Israel med Nazi-Tyskland, hævder, at USA er underkuet af en “jødisk lobby” og insisterer på, at Hamas har en “ret til at gøre modstand”, er fuldstændig. udeladt.

En anden underskriver er Michael Fakhri, den særlige rapportør om “retten til mad”, som er en åbenhjertig tilhænger af BDS-bevægelsen, som søger økonomisk at kvæle og i sidste ende opløse den jødiske stat, og underskrev en akademikeres underskriftsindsamling, der hævder, “den Palæstinensisk kamp som en indfødt befrielsesbevægelse, der konfronterer en kolonistat med bosættere.”

Og så er der Reem Alsalem, som er specialordfører for vold mod kvinder og piger.

Ak, Alsalem ser ud til at have noget af en blind plet, når det kommer til vold rettet mod kvinder og piger, når gerningsmændene er palæstinensiske terrorister, og deres ofre er jødiske kvinder.

Når alt kommer til alt, hvorfor skulle Alsalem ellers lade som om, hun var “uvidende” om Hamas og Hizbollah raketangreb og hævde, at hun ikke havde set nok beviser til at sige, at Hamas-terrorister voldtog kvinder den 7. oktober?

The Guardian har ikke været alene om at fremsætte den beviseligt falske påstand om, at Israel bevidst sulter palæstinensere og ondsindet tilbageholder humanitær hjælp.

CNN offentliggjorde også et stykke, der undlod at navngive nogen af ​​brevets underskrivere, mens det med selvtillid udskrev beskyldningerne fra et “palæstinensisk sundhedsministeriums talsmand” uden at sige, at Hamas styrer ministeriet.

Påstanden om, at Israel har en politik om at begrænse nødvendig humanitær bistand til Gaza, er løgn.

Og gentagelsen af ​​en løgn gør den ikke til sandheden.

https://unitedwithisrael.org/israel-is-not-deliberately-starving-palestinians/

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Over 250.000 tons nødhjælp sendt til Gaza

Trucks with aid arrive at the Palestinian side of the Kerem Shalom border crossing, in the southern Gaza Strip, on February 17, 2024. Photo by Abed Rahim Khatib/Flash90

20 bagerier bager nu over 2,5 millioner pitabrød i døgnet

>>> Vi har brug for hjælp fra flere danske Israel-venner nu! Bliv medlem! <<<

Siden terrorgruppen Hamas startede krigen mod Israel med deres brutale 7. oktober-massakre af over 1.200 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd, har Israels forsvarshær (IDF) sørget for over 250.000 tons nødhjælp (svarende til omkring 14.000 lastbillæs), til indbyggerne i Hamas -kontrolleret Gaza .

– Der er ingen begrænsninger på mængden af ​​nødhjælp til Gaza, understreger IDF’s COGAT-enhed .

Allerede primo november 2023, meddelte COGAT , at der ikke er begrænsninger i mængden af ​​nødhjælp til Gaza . COGAT opfordrede også det internationale samfund til at købe nødhjælp.

Den 15. december genåbnede Israel også Kerem Shalom-grænseovergangen. Dermed kunne endnu mere nødhjælp komme ind i Gaza.

Men det har ikke stoppet medier og organisationer som Human Rights Watch’ (HRW), i at sprede anti-israelsk propaganda og påstande om at nødhjælp ikke kommer i enklaven.

Mere nødhjælp og mad i Gaza efter 7. oktober-massakren mod Israel end før , mængden af ​​mad og nødhjælp der leveres i dag i Gaza, er større end før Hamas’ massakre mod Israel. Eksempelvis kom der 245 lastbiler med mad, medicin og vand ind i Gaza den 25. februar.

Der kommer mere nødhjælp ind i #Gaza nu end der gjorde før #HamasMassacre mod #Israel #StandWithIsrael https://t.co/iyPIFMYLAH

— Med Israel for fred – Danmark (@miffdk) 26. februar 2024

Før krigen kom der omkring 70 lastbiler ind i Gaza med samme gods.

IDF har også bidraget til at 20 bagerier kan bage over 2,5 millioner pitabrød i døgnet i Gaza. IDF understreger at der ikke mangler mad i Gaza.

#Israel har blandt andet bidraget til at 20 bagerier i #Gaza kan bage over 2,5 millioner pitabrød i døgnet – der er ingen begrænsning på mængden af ​​nødhjælp til Gaza #StandWithIsrael https://t.co/ynpzPsoMzx

— Med Israel for fred – Danmark (@miffdk) 26. februar 2024

Selvom mængden af ​​nødhjælp til Gaza er enorm, er det ikke alt som når frem til indbyggerne. Der er kommet flere meldinger om at terrorgruppen Hamas stjæler nødhjælp og tager det med ned i deres terrortunneller, hvor Hamas-terrorister gemmer sig.

https://miff.dk/gaza/2024/02/26over-250-000-tons-nodhjaelp-sendt-til-gaza.htm

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Khaled Abu Toameh: – Palæstinensiske ledere har bragt ødelæggelse over deres befolkning

Members of the Hamas and the Islamic Jihad release Israeli hostages to the Red Cross, in Rafah, in the southern Gaza Strip, November 28, 2023. Photo by Flash90

– Så snart krigen er slut, bør palæstinenserne erstatte deres forfærdelige ledere som har ødelagt deres liv, skriver Khaled Abu Toameh

>>> Vi har brug for hjælp fra flere danske Israel-venner nu! Bliv medlem! <<<

Khaled Abu Toameh er en israelsk-arabisk prisvindende journalist med base i Jerusalem.

Her er et uddrag af analyse i Gatestone Institute af hvordan de palæstinensiske ledere har bragt endnu en nakba over deres befolkning:

Så snart krigen er slut, bør palæstinensernes første prioritet være at erstatte deres forfærdelige ledere som har slæbt dem fra den ene nakba til den anden, skriver Abu Toameh.

Årtiers svigt, de seneste tre årtier har palæstinensiske ledere svigtet deres befolkning på et episk niveau. I stedet for at forbedre deres liv, har de radikaliseret dem. Medmindre palæstinenserne gør sig fri af despoterne, vil de fortsætte med at betale med deres- og deres børns liv.

  1. oktober-massakren mod Israel, knap 4 måneder efter massakren, er palæstinensere og andre arabere endelig begyndt at stå op imod den iransk-støttet terrorgruppe og holde den ansvarlig for at bringe endnu en nakba over de to millioner palæstinensere, som Hamaskontrollerer i Gaza. Men trods kritikken, fortsætter mange palæstinensere iJudæa og Samaria (Vestbredden) og Gaza med at støtte Hamas og ville sandsynligvis også stemme på Hamas, hvis der blev afholdt valg.

Hamas forsøgte at udsætte Israel for en nakba, da flere tusind af deres terrorister stormede ind over grænsen, hvor de myrdede, halshuggede, voldtog, lemlæstede og brændte over 1.200 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd.

I sidste ende, har Hamas, hvis ledere gemmer sig i uderjordiske tunneler i Gaza eller i villaer og femstjernede hoteller i Qatar/Mellemøsten, med at bringe en nakba over palæstinenserne.

Hamas slår hårdt ned mod protester: – Indbyggerne i Gaza vil have fred, vores børn vil tilbage i skole, sagde en palæstinensisk mand fra Gaza under en protest mod krigen, manglende mad og medicin. Manden tilføjede: – Hvorfor fik Hamas flettet os ind i deres spil? Hvorfor skyder Hamas mod os? Vi vil leve. Folk er sultne; de har syge børn og kan ikke sove i deres hjem. Nogle af os sover uden for, andre i kloaksystemer. Vores liv er blevet elendigt! Hvorfor skyder Hamas mod sultne mennesker? De [Hamas] startede krigen som vi ikke ville have – vi vil have fred. Hvorfor gør Hamas det her mod os? Det er [Hamas leder Yahya] Sinwar som dræber os – ikke Israels forsvarshær. Det er ham som dræber os. Vores børn er ofrene. Vores børn beder om en sæk mel og drikkevand.

Ifølge rapporter fra Gaza har Hamas-terrorister i løbet af de seneste dage, forsøgt at forhindre palæstinensere i at gå på gaden i protest mod terrorgruppen.

Klip delt på sociale medier viser Hamas-politimænd og medlemmer af terrorgruppens væbnede fløj, Izaddin al-Qassam, skyde mod protesterne holdt under banneret “Vi vil leve!”

– Vi vil ikke have [israelske] gidsler, sagde en anden palæstinensisk mand under en af de anti-Hamas-protester i Gaza. Manden henviser til de mere end 250 babyer, børn, kvinder, ældre og mænd som Hamas-terrorister kidnappede under 7. oktober-massakren. Nogle af gidslerne blev frigivet mod at Israel løslod flere hundrede dømte terrorister med alvorlige terrorangreb mod samvittigheden. Over 130 gidsler holdes fortsat fanget i Gaza.

Manden tilføjer: – Vi er ikke enige i det som Hamas gør. Vi vil leve i fred. Hvis de [Hamas] accepterer det, er de velkomne. Hvis ikke, bør de og Iran lade os være i fred. Hamas bør forsvinde. Vi vil leve. Det er alt, hvad vi ønsker.

De palæstinensiske myndigheder nægter at fordømme 7. oktober-massakren, det er forbløffende at samtidig med flere palæstinensere og arabere kritiserer Hamas og holder terrorgruppen ansvarlig for at bringe en katastrofe over palæstinenserne i Gaza, nægter de palæstinensiske myndigheder (PA) at kritisere Hamas. PA-præsident Mahmoud Abbas har ikke fordømt Hamas for grusomhederne som de begik under 7. oktober-massakren mod Israel.

I stedet for at tage afstand fra Hamas, fortsætter PA-lederne med at tale om at opnå “enhed” med terrorgruppen. “Vi er klar til at engagere [Hamas],” sagde PA’s premierminister Mohammad Shtayyeh. “Hvis Hamas ikke er det, så er det en anden historie. Vi har brug for palæstinensisk enhed.” Adspurgt om at skabe en fælles sag med terrorgruppen som begik 7. oktober-massakren mod israelere, lød svaret at verden må glemme massakren. “Man skal ikke fortsætte med at fokusere på 7. oktober,” svarede premierministeren.

PA’s premierminister og andre højtstående palæstinensiske embedsmænd, har tidligere forsvaret Hamas med argumentet om, at terrorgruppen er en integreret del af det palæstinensiske samfund og politik: “Hamas er en del af det palæstinensiske politiske kort, og hvis Israel hævder, at de vil eliminere [Hamas], vil det ikke ske, og det er uacceptabelt for os,” sagde Shtayyeh i december 2023 under sin tale i Doha Forum i Qatar.

Premierministerens udtalelser viser mere end noget andet, at PA’s ledelse er ligeglad med palæstinenserne, der er blevet dræbt og såret efter Hamas’ tåbelige beslutning om at føre krig mod Israel.

Hvis PA-lederne fortsætter med at se Hamas som en legitim og acceptabel partner for en enhedsregering, lover det ikke godt for palæstinensernes fremtid – værst vil det blive for indbyggerne i Gaza. Det vil betyde, at palæstinenserne fortsat vil blive styret af terrorgrupper der har som mål at udslette Israel for enhver pris, og palæstinenserne betaler prisen. PA har udtalt at Hamas skal være en del af en fremtidig regering og føre palæstinenserne mod mere vold, mere blod og flere katastrofer.

Det startede i Jordan, hvor PLO i ultimo 1960’erne forsøgte at skabe en stat-i-en-stat, ødelagde landet og rykkede videre til Libanon, hvor palæstinensiske terrorgrupper brugte landet som affyringsrampe til at angribe Israel og blev udvist i 1982 efter de havde ødelagt Libanon.

De seneste tre årtier har palæstinensiske ledere svigtet deres befolkning på et episk niveau. I stedet for at forbedre deres liv, har de radikaliseret dem mod Israel og opildnet dem til at begå optøjer i Judæa og Samaria (Vestbredden) og minikrige i Gaza som har kostet flere tusind palæstinensiske liv. Medmindre palæstinenserne gør sig fri af despoterne, vil de fortsætte med at betale med deres- og deres børns liv.

https://miff.dk/terrorkrigen-mod-israel/2024/02/23khaled-abu-toameh-palaestinensiske-ledere-har-bragt-odelaeggelse-over-deres-befolkning.htm

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Mainstream-medierne spinder stadig løgne om Israel og Hamas

Der er ingen ækvivalens mellem de to sider, men medierne vil aldrig fortælle dig den historie.

Af Norman L. Cantor, Algemeineren

Mens Israel vinder sin krig for at eliminere den eksistentielle trussel fra Hamas’ massive tunnelkompleks/fæstning i Gaza, taber Israel propagandakampen mod en pro-palæstinensisk fortælling, der dæmoniserer Israels gennemførelse af krigen. Denne fortælling tilsidesætter Hamas’ forfærdelige forbrydelser mod menneskeheden, der udløste Israels invasion af Gaza-striben, og vedtager en beretning om, at Israel “ukritisk dræber” Gazasere som en del af en “folkemordskampagne”.

Hamas viser følelsesladede billeder af Gaza-beboere, der er samlet i overfyldte hospitalsafdelinger eller finkæmmer ruiner for mistede kære, og proklamerer derefter over for verden, at der har været mere end 25.000 uskyldige ofre for Israels uhyggelige adfærd.

Til at begynde med er der ingen måde at verificere nogen af ​​disse tal på, eller at fortælle, hvem af de faktiske dræbte tal er uskyldige civile, og hvem der er forbundet med Hamas og andre terrorgrupper. (Husk hospitalsbombningen i starten af ​​krigen, hvor de krævede 500 ofre, men vi erfarede senere fra amerikanske efterretningsanalytikere, at langt færre blev dræbt, og “angrebet” var resultatet af en fejlaffyret terrorraket).

Spørgsmålet er desuden ikke, om Gazas indbyggere har oplevet frygtelige lidelser. Det har de tydeligvis. Spørgsmålet er, hvem der skal bebrejdes.

Store medier har ofte accepteret fremstillingen af ​​Israels adfærd i krigen som en hensynsløs ødelæggelse af Gaza og målrettet angreb på civile.

I modsætning til Hamas angriber Israel dog aldrig civile med vilje – og sigter heller ikke mod hensynsløs ødelæggelse i Gaza.

Enhver retfærdig vurdering af Israels militære adfærd skal redegøre for Hamas’ beslutning om at kæmpe i civile områder og bruge civile og civil infrastruktur som menneskelige skjolde. Hamas’ enorme underjordiske fæstning er tilgængelig gennem skakter i eller i nærheden af ​​beboelsesbygninger og offentlige strukturer. Hamas opbevarer også våben i civile strukturer og affyrer raketter og morterer fra befolkede områder.

Eksperter i bykrigsførelse bekræfter, at IDF har truffet betydelige foranstaltninger for at undgå civile ofre. John Spencer underviser i bykrigsførelse på West Point Military Academy. Spencer skrev i Newsweek i sidste uge, at IDF “har implementeret flere foranstaltninger for at forhindre civile tab end noget andet militær i historien.” Han undrer sig over, at IDF har forsinket planlagte angreb, givet rigelige forhåndsadvarsler og sørget for udpegede civile evakueringsruter før angreb.

Oberst Richard Kemp er en tidligere britisk infanteribataljonschef med 30 års erfaring, herunder bykampe i Irak og Afghanistan. Kemp roser IDF for dens overholdelse af lovene for væbnet konflikt – i dets valg af ammunition, proportionalitet i valget af mål i henhold til strategisk gevinst versus civil risiko og forhåndsadvarsler, der gør det muligt for civile at evakuere. Med hensyn til nivellering af civile strukturer, peger Kemp på arten af ​​Hamas’ nuværende operationer – krigere i civilt tøj bevæger sig på færdselsårer for at indsamle våben gemt i civile bygninger for at udføre bagholdsangreb. Strukturerne ser forladte ud, men kan meget vel være fanget i booby eller kan rumme anti-panservåben.

Hamas anvender jævnligt listerne med at forvrænge og manipulere tabstal for at passe til deres fortælling om, at Israel ondsindet og uberettiget dræber civile. Hamas’ tabstal er konstant oppustet og skelner ikke mellem kombattanter og civile. Den tilsigtede implikation er, at kun civile er blevet ramt af IDF. Massemedier køber jævnligt denne Hamas-strategi ved blot at recitere Hamas’ hævdede tabstal og ikke nævne, hvornår de dræbte er terrorister eller er tilknyttet terrorgrupper.

En artikel i New York Times den 12. februar af Patrick Kingsley og Hiba Yazbeck kendetegner mediernes vilje til at skråreportage til fordel for en pro-Hamas-fortælling. (“Israelisk raid i Rafiah redder 2 gidsler og dræber dusinvis.”) Artiklen var foranlediget af et IDF-specialstyrkes razzia ind i en Hamas højborg, Rafah, for at redde to israelske mænd på 60 og 70 år, som var blevet kidnappet på 7. oktober fra deres kibbutz og holdt fanget i 125 dage.

Times- rapporten fokuserer ikke på den utrolige sofistikering af redningsoperationen – efterretningerne, der udpegede fangenskabsstedet, den dristige udsendelse af en specialstyrkeenhed til hjertet af Hamas’ Rafah og en koordineret henrettelse, der udtog gidslerne fra deres tungt bevæbnede Hamas-fangere uden at skade civile unødigt.

Times- artiklens første sætning nævner et redningsangreb og skifter derefter straks til en anklage om, at Israel “lancerede en bølge af angreb, der dræbte snesevis af palæstinensere…” Ligesom Hamas i sine tabsrapporter skelner artiklen ikke mellem kombattante og civile dødsfald.

Der er ingen omtale af, at mange af disse palæstinensiske dødsfald var Hamas-kombattanter, der blev dræbt, da IDF brød ind for at redde gidslerne, og da IDF undslap gennem væbnet modstand i byen.

Kingsley/Yazbeck-historien dækker også over Hamas-krigsforbrydelserne, der nødvendiggjorde IDF-razziaen. To tredjedele af vejen gennem artiklen bemærker den i forbifarten, at de to befriede gidsler var blevet holdt i fangenskab i over 120 dage (men artiklen bemærker ikke, at de var blevet voldsomt revet væk fra deres kibbutzhjem sammen med deres ægtefæller, som senere blev løskøbt eller at andre familiemedlemmer blev myrdet den 7. oktober).

Kort sagt, fokus på “snesevis af dræbte palæstinensere” i redningsmissionen er en efterfølgelse af Hamas’ propaganda om, at Israel er involveret i ondsindet drab på uskyldige civile i Gaza.

Mens eksperter som Spencer og Kemp krediterer Israel med prisværdig overholdelse af normerne for krigsførelse, har der været nogle tilsyneladende IDF-afvigelser fra disse normer. En talsmand for IDF har erkendt, at der i det mindste ved én lejlighed blev brugt en alt for stor bombe, der forårsagede unødvendige civile tab.

I en anden hændelse blev israelere chokerede og forstyrrede, da en IDF-enhed dræbte 3 barbrystede mænd, der rykkede frem mod enheden, mens de viftede med et hvidt flag. (Ofrene viste sig at være israelske gidsler, der var flygtet fra deres Hamas-fangere).

En anden rapport eksisterer om en israelsk soldat, der skyder og dræber en fanget Hamas-kriger efter et forhør – en klar krigsforbrydelse, hvis den bekræftes. Disse mulige forbrydelser undersøges af IDFs militærpoliti og vil forhåbentlig blive straffet, hvis de dokumenteres.

Hamas, derimod, praler stolt med sine mest iøjnefaldende krigsforbrydelser ved at fejre den forsætlige massakre på civile og ved at kræve tilbagelevering af terrormordere i bytte for de resterende civile gidsler.

Der er ingen ækvivalens mellem de to sider, men medierne vil aldrig fortælle dig den historie.

https://unitedwithisrael.org/the-mainstream-media-is-still-spinning-lies-about-israel-and-hamas

 

Print Friendly, PDF & Email