Archive for the ‘ Ikke kategoriseret ’ Category

– Israel stod bag droneangrebet i Iran

Internationale medier har rapporteret at Israel stod bag et droneangreb mod våbenfabrik i Isfahan, Iran.

Hjælp os med at stå op for Israel – bliv medlem HER

I weekenden blev der rapporteret om store eksplosioner på en våbenfabrik i Isfahan i Iran. Nu rapporterer den amerikanske avis Washington Street Journal, at eksplosionerne var forårsaget af et israelsk droneangreb.

Iran har efterfølgende forsøgt at nedtone angrebet og sagt, at det forårsagede minimal skade, men klip delt på sociale medier viser omfattende skader på anlægget. Vestlige efterretningskilder bekræfter over for flere internationale medier, at droneangrebet var en fænomenal succes.

“Avancerede våben” menes at være blevet produceret på det bombede anlæg. Fabrikken i Isfahan menes blandt andet at være blevet brugt til udvikling af ballistiske missiler, som Israel frygter, at Iran vil plante atombomber på.

Angrebet kan også være relateret til det iranske droneprogram. Droner har på det seneste fået meget opmærksomhed, siden Rusland er begyndt at bruge dem i deres krig mod Ukraine. En anden mulig sammenhæng kan være, at det skyldes Irans forsøg på at forsyne sine allierede terrorgrupper i Mellemøsten med avancerede våben.

Iran forsøger eksempelvis at levere præcisionsstyrede raketter til Hizbollah i Syd-Libanon, hvilket vi ludgøre en stor trussel mod Israels sikkerhed.

Israel har ikke udtalt sig efter angrebet – det sker næppe, da Israel har en politik om ikke at be- eller afkræfte om de står bag den slags angreb, men få andre lande med kapacitet og efterretninger til at udføre angrebene.

Det vil ikke være første gang Israel og Israels efterretningstjeneste Mossad står bag angreb mod mål i Iran. De seneste år har der været flere sabotageaktioner og attentater, især mod Irans atomprogram

https://miff.dk/konflikten/2023/01/29israel-stod-bag-droneangrebet-i-iran.htm

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Israelske antimissilsystemer beskytter NATO-fly

Elbits fuldt autonome laserbaserede system giver et omfattende forsvar mod sofistikerede varmesøgende jord-til-luft missiler.

Af JNS.org

Elbit Systems, en israelsk rumfarts- og forsvarsvirksomhed, har underskrevet en kontrakt med NATO om at levere anti-missilsystemer til sin tankskibstransportflyflåde.

Elbit offentliggjorde tirsdag den femårige aftale med NATO Support and Procurement Agency (NSPA).

“Kontrakten omfatter etablering af et servicecenter, placeret på NSPA, til at yde support og logistik til systemet,” udtalte Elbit.

Elbit fik også en opfølgningskontrakt fra NSPA på et ekstra J-Music-system, som er en del af MUSIC DIRCM-familien. Det fuldt autonome laserbaserede system giver et omfattende forsvar mod sofistikerede varmesøgende jord-til-luft missiler.

Oren Sabag, general manager for Elbit Systems ISTAR & EW, sagde: “Efterspørgslen efter vores DIRCM-systemer vokser på grund af øgede trusler mod fly. Vi er stolte af at give NATO et logistik- og servicecenter til lokal reparation og vedligeholdelse af vores systemer.”

https://unitedwithisrael.org/israeli-anti-missile-systems-protect-nato-planes/?

 

Print Friendly, PDF & Email

Undersøgelse viser et flertal af ukrainerne ser Israel som en god ven

Undersøgelsen viser også at 64% af de adspurgte ukrainere støtter Israels håndtering af truslen fra Iran.

Hjælp os med at stå op for Israel – bliv medlem HER

Ny undersøgelse viser at et flertal af ukrainerne ser Israel som et venligt land som støtter Ukraine, skriver i24NEWS.

Undersøgelsen viser at 53% af ukrainerne ser Israel som Ukraines allierede, mens 12% af de adspurgte mener det modsatte, viser undersøgelsen foretaget tidligere på måneden af Institut for Sociologi i Kiev på vegne af Israels ambassade i Ukraine. Undersøgelsen viser også at 43% af de adspurgte mener at Israel bør hjælpe Ukraine militært i kampen mod Rusland

På spørgsmålet om hvordan Israel hjælper Ukraine, svarede 48% af de adspurgte, at Israel har givet humanitær hjælp, 17% svarede at Israel har leveret efterretninger, 8% at Israel har givet sikkerhedsudstyr og våben. Mens 11% af de adspurgte svarede at Israel ikke hjælper Ukraine og 16% ikke svarede på spørgsmålet.

Hvad angår sammenligninger mellem de to lande, svarede 53% at Israel og Ukraine ligner hinanden når det gælder deres modstandskraft, 33% svarede at de to lande har samme demokratiske niveau, 30% fremhævede kreativitet og innovation, mens 39% svarede at de to lande deler samme moralske værdier.

Undersøgelsen viser at et overvældende flertal af de adspurgte ukrainere (87%), mener at israelske teknologier kan hjælpe deres land med at blive genopbygget når krigen er slut.

Derudover viser undersøgelsen at 60% af de adspurgte føler solidaritet med israelerne, når de udsættes for terrorangreb/raketangreb fra palæstinensiske terrorgrupper. Kun 1% af de adspurgte føler solidaritet med palæstinenserne.

Ifølge undersøgelsen støtter 64% af ukrainerne Israel i deres håndtering af truslen fra Iran. Under 1% af de adspurgte støtter Iran.

Israel står i en yderst svær situation fordi Rusland stort set kontrollerer alt – inkl. luftrummet i Syrien, hvor Iran forsøger at sætte sig militært for at angribe Israel derfra. 

Samtidig med Israel hjælper Ukraine på flere fronter, er de også nødsaget til at beskytte sig mod iranske angreb fra Syrien og bevare handlefriheden til at bombe iranske mål i nabolandet. Hvis Rusland eksempelvis lukker Syriens luftrum, vil Israel stå i en uoverskuelig og yderst farlig situation. 

https://miff.dk/europa/2023/01/23undersogelse-viser-et-flertal-af-ukrainerne-ser-israel-som-en-god-ven.htm

Print Friendly, PDF & Email

Israel vil lancerer ny international kampagne mod anti-israelsk propaganda

Ny israelsk minister: – Det jødiske folk ret til Israel skal brandes internationalt.

Hjælp os med at stå op for Israel – bliv medlem HER

Israel planlægger at lancere en kampagne med det internationale samfund som målgruppe. Kampagnen hedder “der er ikke nogen besættelse,” fortæller nyudnævnt minister for offentlig diplomati, Galit Distal Atbaryan til Jerusalem Post.

Efter sin udnævnelse, Tweetede hun:
Ord er min legeplads.
Jeg har skrevet klummer, bøger og taler og nød hvert øjeblik.
Men fra i dag er det slut med det sjove.
At være informationsminister for staten Israel er en rolle, jeg indtager med stor ydmyghed og respekt for mit ansvar.
Jeg takker premierministeren for den store tilid, han har vist mig.
Nu ligger bevisbyrden hos mig.
Må vi lykkedes med opgaven.

– Vi har ikke besat noget land, der er ikke nogen besættelse, fortalte ministeren til Israels radio, dagen efter Israels nye regering stemte for at åbne det nye ministerium med et startbudget på 8 millioner shekel (svarende til omkring 16 millioner kroner).

– Det er ikke hver dag, man bliver minister og starter et ministerium op fra bunden. Det er både følelsesladet og lidt skræmmende,” fortæller Distal Atbaryan.

Distal Atbaryans arbejde kommer oven i det, der allerede udføres af udenrigsministeriet og Ministeriet for Diaspora Anliggender i kampen mod den globale boykot-bevægelse (BDS ).

Det er ikke første gang, premierminister Benjamin Netanyahu har udnævnt en minister for offentlig diplomati uden for udenrigsministeriet. I 2015 oprettede han Ministeriet for Strategiske Anliggender og Offentligt Diplomati. Nu genopfylder han ministeriet, men deler det op i to og giver det lidt forskellige funktioner.

Distal Atbaryan fortæller at hun ikke er enig med tidligere initiativer fra udenrigsministeriet, der brandede Israel internationalt som et innovativt, dynamisk samfund med fokus på landbrugsteknologi, en fantastisk musikscene, tolerance over for LGBT og deres rettigheder, uden fokus på at Israel også er et land præget af konflikt og krig.

Distal Atbaryan : – Hør, vi er fantastiske og vidunderlige. Vi har USB-sticks, cherrytomater og vandteknologi. Se hvor godt vi klarede os ved Eurovision og vores vidunderlige pride-parader.

Hun fortsætter:

Hertil lyder svaret ofte at er det rigtig fint altsammen, “men jeg har stjålet og besat andres hjem, forladt deres hjem og lav alle jeres vidunderlige ting et andet sted.”

Men vi har ikke besat eller stjålet andres hjem, fortæller hun.

– Tiden er inde til at dykke ned i sagens kerne. Israel er nødt til at skabe en infrastruktur, der fortæller om det jødiske folks historiske forbindelse til Judæa og Samaria (Vestbredden) der går flere tusinde år tilbage, understreger hun og tilføjer: – Folk ved det ikke, de kender ikke jødernes historie.

Det er afgørende at få det historiske perspektiv på plads – det vil nemlig hjælpe med at sætte nutidens begivenheder ind i den rette kontekst, understreger hun.

Som minister forholder hun sig ikke til nogen politiske diskussioner om, hvad der skal ske med Judæa og Samaria. Hendes fokus er på løgnen om at Israel har besat området – en løgn der igennem årtier er blevet spredt af medier, politikere, organisationer som BDS, også i Danmark. Spørgsmålet om en løsning i området er adskilt fra spørgsmålet om besættelse, fortæller Distal Atbaryan og tilføjer, at der også er behov for en lignende kampagne i den arabiske verden.

Netanyahu har gjort opmrksom på at holdningen til Israel i den arabiske verden skal ændres så “99[%] af den arabiske verden er med os”, herefter vil konflikten med palæstinenserne kunne løses via dialog med dem og den arabiske verden, fortæller hun.

– Jeg tror ikke på at det meste af den arabiske verden havde jøder og zionister. Der er mange mennesker i de arabiske [stater], som er faldet for løgne, forkerte oplysninger og oplysning, forklarer Distal Atbaryan.

Lige siden FNs delingsplan i 1947, op gennem Oslo-aftalerne primo 1990’erne og frem til nu, har Israel rakt sin hånd ud i fred til araberne og palæstinenserne , understreger hun.

Den nye minister vil også beskæftige sig med kampagner med fokus på normalisering med Saudi-Arabien og Netanyahus kampagne for at stoppe Iran i at blive atommagt .

Derudover vil det nye ministerium også have fokus på at dele materiale, information og forskning med andre andre ministerier som arbejder internationale diplomatiske kampagner. Det vil skabe en fælles infrastruktur, der vil gøre det lettere for alle at tale på vegne af Israel, slutter den nye minister.

https://miff.dk/propagandakrigen/2023/01/20israel-vil-lancerer-ny-international-kampagne-mod-anti-israelsk-propaganda.htm

 

Print Friendly, PDF & Email

Avis: USA har i al stilhed fragtet store mængder våben fra Israel til Ukraine

Ukraine bruger omkring 90.000 artillerigranater om måneden i deres kamp mod Rusland, hvilket er langt mere end produktionskapaciteten hos europæiske og amerikanske producenter til sammen.

Hjælp os med at stå op for Israel – bliv medlem HER

Det amerikanske militær har i al stilhed fragtet 300.000 artillerigranater til Ukraine fra et stort lager i Israel, skriver avisen New York Times.

Ammunitionen blev opbevaret i Israel til brug af det amerikanske militær i en regional konflikt. USA har også givet Israel tilladelse til at bruge af ammunitionen i nødsituationer, ifølge avisen. Israels tidligere regering har angiveligt godkendt overførsle af ​​ammunitionen til Ukraine.

Da den første anmodning kom om at forsyne Ukraine fra lageret, var den israelske regering ifølge avisen bekymret for, hvordan Rusland ville reagere. Men efter en diskussion i regeringen og med de israelske sikkerhedstjenester fik USA grønt lys.

Det vides ikke hvor stor en andel af ammunitionslageret de 300.000 artillerigranater udgør. Det er ikke en hemmelighed at USA har et stort ammunitionslager i Israel, men det er heller ikke noget der skiltes med. Israel brugte af ammunitionen under 2006 Libanon-krigen og 2014 Gaza-krigen.

Siden den russiske invasion af Ukraine begyndte for over et år siden, har Israel blandt andet hjulpet Ukraine med felthospitalnødhjælphjelme og sikkerhedsvesteefterretninggenratorer og behandling af sårede civile og soldater.

Israel har ikke leveret offensive våben til Ukraine – det skyldes at Israel er fuldstændig afhængig af Rusland i Syrien. Israel har igennem flere år kæmpet for at undgå at Iran sætter sig militært i Syrien. Eftersom Rusland har fuld kontrol over Syriens luftrum og i høj grad også kontrollerer Syrien på jorden, vil Israel stå over for en uoverskuelig trussel, hvis Iran får frit spil.

De seneste år har Israel gennemført frlere hundrede luftangreb i Syrien – primært mod iranske mål. Israel frygter, at Rusland vil forhindre dem i at operere i Syrien, hvis de bliver for involveret i krigen i Ukraine.

Israelske myndigheder understreger, at beslutningen om at godkende overførslen af ​​ammunition til Ukraine ikke er en ny kurs, men at de gik med til det fordi, der er tale om USA’s egne forsyninger.

Ukraine bruger omkring 90.000 artillerigranater om måneden i deres kamp mod Rusland. Ukraines behov er således langt højere end produktionskapaciteten hos europæiske og amerikanske våbenproducenter tilsammen. Ammunitionen fra lageret i Israel blev transporteret til Europa, Polen og videre til Ukraine.

Under 2014 Gaza-krigen brugte Israels forsvarshær ammunitio fra det amerikanske lager. (IDF)

https://miff.dk/europa/2023/01/18avis-usa-har-i-al-stilhed-fragtet-store-maengder-vaben-fra-israel-til-ukraine.htm

 

Print Friendly, PDF & Email

Natanyahu under ceremoni for ny IDF-chef: – Israel vil ikke trækkes ind i meningsløs krig, men tvinges vi vil vi kæmpe for vores land

– I dag har den israelske regering identificeret faren og givet IDF direktivet om at foretage de nødvendige beredskaber for at kunne imødegå de eksistentielle trusler mod os, siger premierminister Benjamin Netanyahu.

Hjælp os med at stå op for Israel – bliv medlem HER

Under dagens festlige ceremoni for den nye chef for Israels forsvarshær (IDF), advarede premierminister Benjamin Netanyahu ayatollah-regimet i Teheran om at hans regering ikke vil tøve med at forsvare Israel, hvis statens sikkerhed står på spil, skriver Israel Hayom.

Netanyhus udtalelser skete under den særlige sammenkomst på premierministerens kontor, hvor der blev sagt farvel til IDFs afgående chef Aviv Kochavi og få timer før generalmajor Herzi Halevi blev tildelt IDFs højeste rang af generalløjtnant ved officiel ceremoni ved generalstabens hovedkvarter i Tel Aviv.

– I dag har den israelske regering identificeret faren og givet IDF direktivet om at have beredskaberne klar til at imødegå vores eksistentielle trussel. Det iranske regime truer med at udslette os, og vi vil ikke vente på, at sværdet lægges om halsen på os. IDF vil sammen med Israels interne sikkerhedstjeneste Shin Bet og Israels internationale sikkerhedstjenest Mossad gøre deres yderste for at reagere i overensstemmelse med truslerne fra vores fjender, sagde Netanyahu og tilføjede, at Israel ikke vil “trækkes ind i meningsløse krige”, men bliver vi tvunget til det, vil vi “kæmpe for det, der er væsentligt og nødvendigt.”

På baggrund af Irans fortsatte fremskridt i deres atomprogram og regimets løbende bestræbelser på at få militær fodfæste ved Israels nordlige grænse, bemærkede Netanyahu, at “Iran er ansvarlig for 90% af Mellemøstens problemer.”

Få dage inden dagens ceremoni, fortalte IDFs afgående chef til Israel Hayom, at Israels forsvarshær under hans ledelse forberedte tre forskellige planer for at angribe Iran, inkl. en som ville “neutralisere” deres atomprogram.

Hizbollah flytter våben og terrorister i Syrien for at undgå israelske angreb

December 12, 2022  No Comments

In this photo released on Friday, Jan. 15, 2021, by the Iranian Revolutionary Guard, missiles are launched in a drill in Iran. Iran’s paramilitary Revolutionary Guard forces on Friday held a military exercise involving ballistic missiles and drones in the country’s central desert, state TV reported, amid heightened tensions over Tehran’s nuclear program and a U.S. pressure campaign against the Islamic Republic. (Iranian Revolutionary Guard/Sepahnews via AP)

Iran et skridt nærmere atombombe

November 22, 2022  No Comments

Rusland har givet Iran en milliard kroner og våben fra vestlige lande tiltænkt Ukraine

November 9, 2022  No Comments

Tredje angreb mod Damaskus på en uge

October 28, 2022  No Comments

 

– Israel har ødelagt 90% af Irans militære operationer i Syrien

October 24, 2022  No Comments

In this photo released on Saturday, May 28, 2022 by website of the Iranian Army, Chief of the General Staff of the Armed Forces Gen. Mohammad Hossein Bagheri, left, and Commander of the Army Gen. Abdolrahim Mousavi visit an underground drone base tunnel of the Army in the heart of the country’s western Zagros Mountains. Iranian state television’s report said Saturday, May 29 the tunnel was some 100 meters (330 feet) underground and was home to the Kaman-22 and Fotros drones, both capable of carrying cruise missiles. (Iranian Army via AP)

– Iranske styrker udstationeret på Krim

October 21, 2022  No Comments

https://miff.dk/terrorkrigen-mod-israel/2023/01/16natanyahu-under-ceremoni-for-ny-idf-chef-israel-vil-ikke-traekkes-ind-i-meningslos-krig-men-tvinges-vi-vil-vi-kaempe-for-vores-land.htm

 

Print Friendly, PDF & Email

 Iran indsætter luftforsvar i Syrien for at beskytte sig mod israelske angreb

In this photo released by the official website of the office of the Iranian Presidency, Iran-made Bavar-373 air-defense missile system is seen after being unveiled by President Hassan Rouhani, Iran, Thursday, Aug. 22, 2019. Iran says the Bavar-373 is a long-range surface-to-air missile system able to recognize up to 100 targets at a same time and confront them with six different weapons. (Iranian Presidency Office via AP)

Iran vil beskytte sig med avanceret luftforsvar i Syrien, men Israel bliver ved med at bombe det i stykker.

Hjælp os med at stå op for Israel – bliv medlem HER

Iran har brugt flere millioner kroner i et forsøg på at indsætte et netværk af avancerede luftforsvarssystemer i Syrien. Målet er at forhindre Israel i at angribe iranske militære mål og våbenleverancer til iranske tilhængere i regionen,  skriver det amerikanske magasin Newsweek .

Iran har i flere år forsøgt at sætte sig militært i Israels naboland Syrien. Derudover har de forsøgt at forsyne deres loyale militser – eksempelvis deres forlængede arm, terrororganisationen Hizbollah i Libanon,  med avancerede præcisionsvåben som kan true Israel.

For at forhindre det har Israel gennemført  flere hundrede luftangreb i Syrien mod iranske mål. Det har i stor grad stoppet Irans høvl.

I et forsøg på at forhindre israelske luftangreb har Iran, ifølge Newsweek de seneste år arbejdet på at indsætte avanceret luftforsvar i Syrien på vegne af det syriske regime. Brigadegeneral Fereydoun Mohammadi Saghaei fra Irans revolutionsgarde lederprojekt.

Det har tidligere været rapporteret om at Syrien har forstærket sit luftforsvar med iranske komponenter. I 2018 blev det rapporteret, at Israel havde angrebet et avanceret iransk luftforsvarssystem, der var ved at blive indsat.

Siden da menes Israel at have angrebet flere iranske forsøg på at indsætte avanceret luftforsvar i Syrien – blandt andet i Palmyra og Tartus i oktober 2021, Latakia i december 2021, Damaskus i marts 2022, Tartus i juli 2022 og to angreb i Homs i november og december 2022.

Alligevel giver Iran ikke op – tværtimod har de skruet op for deres aktiviteter.

Iran ønsker at bruge Sayyad 4B-missiler mod israelske kampfly, der opererer i Syrien. (Foto: Irans hær)

Ifølge Newsweek har Iran ønsket at indsætte Bavar-373 luftforsvarssystemet med Sayyad 4B missiler. Systemet har en rækkevidde på 300 kilometer og kan nedskyde femte generationer jagerfly, inkl. Israels avancerede jagerfly F-35I.

Mindst ti iranere som arbejder på luftforsvarsprojektet i Syrien, er blevet dræbt i israelske luftangreb i løbet af de seneste år. Iran har erkendt nogle af dødsfaldene – og lovet at hævne dem.

MIFF har tidligere skrevet om at flere officerer i Revolusjonsgarden er blevet dræbt under  «mystiske omstændigheder»  i Syrien de seneste år. Senest i november 2022 blev en højtstående iransk militærofficer og missilekspert  dræbt af en vejbombe udenfor Damaskus . Ifølge Newsweek var han en af ​​lederne af Irans indsættelse af luftforsvar i Syrien.

https://miff.dk/konflikten/2023/01/12iran-indsaetter-luftforsvar-i-syrien-for-at-beskytte-sig-mod-israelske-angreb.htm

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Så mange besøgte Israel sidste år

Tourists on the lookout point on the mount of olives look at the Dome of the Rock and the Temple Mount in Jerusalem’s Old City, on July 12, 2022. Photo by Nati Shohat/Flash90

Turister strømmer tilbage til Israel, men antallet er endnu ikke på niveau med rekordåret i 2019 før Corona-krisen.

Hjælp os med at stå op for Israel – bliv medlem HER

Over 2,67 millioner turister besøgte Israel i 2022, viser tal fra Israels turistministerium. Det er en kraftig stigning efter to år med Corona-restriktioner og lukkede grænser,  skriver avisen Jerusalem Post .

I 2020 var der kun 831.000 turister som besøgte Israel, i 2021 faldt tallet til 397.000 turister.

Israels turistbranche blev hårdt ramt og  mange mistede deres arbejde .

Tallene for 2022 er meget lovende, men ligger fortsat langt fra tallene før Corona-krisen. I 2019 nåede Israel sin turistrekord med 4,55 millioner turister. Turisterne i 2022 bidrog med knap 28 milliarder kroner til Israels økonomi.

Primo 2022 var der fortsat nogle Corona-rejserestriktioner, derfor var der kun 46.200 turister som rejste ind i landet i løbet af januar. Til sammenligning rejste 333.500 turister ind i landet i oktober, som også blev den mest velbesøgte turistmåned i løbet af året.

Israels nye turistminister Haim Katz udtaler at 2022 handlede om at komme tilbage efter at år præget af Corona-krisen. Han mener, det er realistisk at Israel kan slå sin turistrekord på 4,55 millioner turister fra 2019: – Vi har som mål at minimere forhindringer og igangsætte projekter som vil øge overnatningsmuligheder for turister. Vi vil også udvikle infrastrukturen for fuldt ud at realisere landets turist-potentiale, siger turismeministeren.

https://miff.dk/besoeg-israel/2023/01/05sa-mange-besogte-israel-sidste-ar.htm

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Captain Ella: Female Muslim IDF Major is a True Israeli Trailblazer

Known as “Captain Ella,” Ella Waweya from Qalansawe had to conceal her service from her family when she joined the military.

By Etgar Lefkovits, JNS.org

She is a Muslim Arab woman.

She’s an iconoclast and a pioneer.

An army officer who has received both the President’s Award of Excellence and that of the minister of defense, she is the first Muslim Arab woman to publicly become a major in the IDF.

Meet Ella Waweya, 33, internationally known as “Captain Ella” (even after her promotion), the IDF’s deputy spokesperson for the Arabic media.

Captain Ella’s unconventional life journey begins in the central Israeli city of Qalansawe, located east of Netanya, where virtually all the residents are Muslim Arabs. Although she was born into a conservative, religious family, from a young age Waweya felt that she wanted to be part of Israeli society.

She recalls her family watching the one-sided reports of the Qatari-based Al Jazeera on the Second Intifada when she was 12 years old. Confused about her identity and confounded by the unchartered questions of a preteen—was she Arab Israeli or was she Palestinian?—she knew one thing: She wanted to be a journalist but she wanted to show the side that Al Jazeera was not presenting—that of the State of Israel.

She had many questions but did not find anyone who could answer them in what is a very cloistered society.

“Until I turned 16, I was in sort of dilemma as to what was my identity,” Waweya recounts in an interview with JNS in her Tel Aviv office at the IDF Spokesperson Unit’s foreign press branch. “It was as if I was in a type of bubble and I was coming out of a cave to a different, very strange world.”

National service

A clarity of sorts came at age 16 when Waweya received her own Israeli ID card and with it felt that she got an answer to her question: You are Israeli. Still, in a pre-internet era, she pondered what she should do to feel Israeli. She decided to realize her first dream of studying communications and enrolled in an Israeli college. Pursuing her search of belonging, Waweya understood that she could perform a year of national service concomitant to her studies, and volunteered in the emergency room of an Israeli hospital at nights.

During a break, she chatted with a hospital security guard from the Bedouin minority. Like all Arab Israelis, who make up 21% of the population, the Bedouin are not subject to conscription, although some do serve in the IDF. The guard, who had been in the army, asked her why she chose to perform national service and not military service, leading Waweya to realize that although she was an Arab Muslim she could in fact enlist in the IDF.

Around the same time, as a communications major who had a radio show, Waweya was invited to attend a media conference in the southern city of Eilat, an event that would prove a watershed in her life’s journey.

One of the panels, which included the IDF chief spokesperson and a veteran Israeli military reporter, dealt with haredi conscription. After a member of the audience opined that the ultra-Orthodox should not serve in the military, Waweya made her move. She raised her hand and when called upon said that the speaker should be ashamed of himself, and that as a Muslim she herself wished she could join the IDF.

“All of a sudden—I did not understand why—everybody got up on their feet and applauded me,” she recounts. “I was very young and innocent.”

At the end of the session, then-IDF Spokesperson Brig. Gen. Yoav “Poli” Mordechai and the late veteran military correspondent Roni Daniel from Israel’s Channel 12 approached her, an event still vivid in her memory a decade later.

‘I salute you’

“Chapeau [‘bravo’],” Daniel told her. “I salute you,” Mordechai said, asking the head of his office who accompanied him—and who by chance was also named Ella—to take down her details.

Two days later, Waweya was summoned for an interview at the IDF Spokesperson’s office in Tel Aviv, and shortly thereafter she was accepted to work in the military’s coveted press office. At age 24, the young woman who did not know that the IDF had non-combat positions—or that Muslims could even enlist in the Israeli army—found herself in uniform.

At first, Waweya concealed her service from her family, who assumed she was working while studying since she had moved out at age 19, although they became concerned when they saw her recruitment papers sent in the mail. She recalls her enlistment day and the other young recruits accompanied by their family members. “I saw everybody saying goodbye to their parents, and that was the first day I was in uniform.”

A year and a half later, having enrolled in officer’s training and being selected as an outstanding soldier who would be honored by the president, Waweya called her brother because she wanted at least him to attend the ceremony.

“He didn’t understand what I was talking about,” she recalls. “He was in shock, after first laughing it off.”

She sent him a picture of her in uniform via WhatsApp. “I heard in his voice that he was shaking,” she recounts. “What is this?” he stammered. She revealed to him her big secret: that she had been in the IDF for a year and a half. “I’ll be with you but don’t tell anyone,” he told her.

Cat out of the bag

At the Jerusalem award ceremony, her identity was supposed to be withheld. Yet after the Yediot Aharonot daily mentioned a pioneering young Arab woman named Ella from Qalansawe as part of a story about the event the cat was out of the bag.

“How many Ellas are there in Qalansawe?” she asks.

Dumbfounded herself by the disclosure, her family was shocked and took the news very harshly, creating a rupture that took a long time to heal.

“In retrospect, it was good the story came out,” she told JNS, “because it would have been very difficult for me to reveal it.”

Waweya tried to explain to her family that she was realizing a childhood dream by serving her country and to feel a sense of belonging and realize her goal of working with in communications. Slowly, her family began to come around, and began to view the IDF through a different lens.

When she received her officer’s rank, her mother was at the ceremony in what Waweya calls one of the most moving moments of her life.

“We hugged each other for 15 minutes on the stage and just cried,” she recounts. “We had never bonded as much before, ever.”

Captain Ella videos

Nearly a decade after first donning a uniform, Waweya has risen in ranks and in the unit, become a fixture in the Arabic-language press, and is most prominently known for her “Captain Ella Videos,” a series of informational films about Israel and the IDF for the Arab society.

Nowadays, her mother beams with pride when talking about her daughter the major in the IDF.

“If I were to tell her today that I am leaving the army she would tell me: No you aren’t,” Waweya says.

Not that she has any intention of going anywhere anytime soon. Waweya, who is signed on for an additional year in the army, expects to stay on for many more years before her next chapter in life. “It’s like a Catholic marriage,” she says.

She has gained the respect of a global Arabic press corps that at first didn’t know what to make of her. Several dozen people from her city—which was bitterly divided by news of her service—were inspired to either enlist or perform national service. “One man told me if you as a woman were not afraid to go and enlist, how should I as a man be?”

There are about 2 million Arab citizens in Israel.

“I feel that there is a change, but there is so much more work to do,” she says.

Nearly 400 Muslim Arabs including Bedouin enlisted in the IDF over the last year, according to official army figures.

The maverick officer says that there is indeed a sense of something new in the air, pointing to the landmark 2020 Abraham Accords which saw four Arab countries normalize relations with Israel.

Immersed in the melting pot that is the IDF, and the direct commander of four soldiers who, she says, look up to her as a “mom, sister, friend and officer,” Waweya says that today she feels Israeli in every way.

“This is my place, to change the image in the Arab society and to show the togetherness of the State of Israel,” she says.

https://unitedwithisrael.org/captain-ella-female-muslim-idf-major-is-a-true-israeli-trailblazer

 

Print Friendly, PDF & Email

Innovativt første af sin slags projekt i verden skal sikre Israels vandforsyning

Israel bliver første land i verden som pumper havvand ind i ferskvandssø og dermed sikre vandforsyningen – også ved tørke.

Israels vandforsyning (Mekorot) har indviet innovativt projekt som vil lede afsaltet vand ind i Genesaret Sø og dermed opretholde søens vandstand – også i år med tørke, skriver Times of Israel.

Genesaret Sø er et af de lavsbeliggende steder i verden og er Israels største ferskvandssø samt nødvandsmagasin.

Projektet med brug af afsaltet til opretholdelse af vandstanden i en sø er det første af sin slags i verden.

Yehezkel Lifshitz fra Israels vandforsyning fortæller at projektet “beviser, at Israel er førende når det kommer til innovativ tankegang og kreativ planlægning som kan takle klimaforandringer, der påvirker hele verden, samtidig med en bæredygtig vandforsyning sikres, Israels naturressourcer beskyttes og Genesaret Søen opretholdes som landets strategisk buffer.”

Som en del af projektet lagde Israels vandforsyning tidligere på året et 13 kilometer underjordisk rør som forbinder søen med infrastruktur, der igen forbinder fem afsaltningsanlæg ved Middelhavskysten.

Mekorot Tweetede: – Efter omkring fire års arbejde er Mekorot stolte over at lancere det første vandprojekt i verden som transporterer overskydende afsaltet havvand fra Middelhavet til Genesaret Sø. Projektet som har kostet omkring en milliard shekel (svarende til omkring 2 milliarder kroner), vil hjælpe med at opretholde den økologiske balance, vandniveauet i Genesaret Sø og evnen til at tjene både økonomi og nabolande.

Vand kan nu strømme ind i søen via Tzalmon-strømmen, som løber ud i Genesaret Sø tæt på Kibbutz Ginosar på dens nordvestlige bred.

Yitzhak Aharonovich fortæller: – Evnen til at lede vand ind i Genesaret Sø vil opretholde vandniveauet af den nationale sø og give Mekorot evnen til at kontrollere vandreservoirer selv i vanskelige tider.

Mekorots administrerende direktør Amit Lang fortæller at klimakrisen har fremmet en “out-of-the-box løsninger” og roste projektet som værende “af operationel og strategisk betydning, hvilket giver os mulighed for at opretholde vandniveauet i vores nationale sø og sørge for at opretholde konstant vandstrøm til nabolandene.”

Ifølge Israels nyhedskanal N-12 mødte projektet til at starte med, modstand fra industrieksperter, især i vanforsyningen på baggrund af projektets høje omkostninger som vil resulterer i at de israelske forbrugere skal betale mere i deres vandafgifter.

En anden del af projektet som vil blive afsluttet i løbet af de kommende år, vil sørge for at endnu mere afsaltet vand fra nye produktionsanlæg sammen med vand fra brønde i nord, også vil blive ledt ind i Genesaret Sø, fortæller vandforsyningen.

Idéen til røret så dagens lys efter flere år med svær tørke i 2013-2018, hvor søens vandniveau nærmede sig et rekordlavt niveau.

Takket være rigelig regn de seneste to vintre er vandstanden midlertidigt kommet sig. I april nåede den for første gang sin maksimale kapacitet på 32 centimeter i 30 år.

Klimaforandringerne betyder at mængden af nedbør i Israel vil falde, samtidig med en befolkningsvækst øger behovet for vand.

Udover de demografiske udfordringer som kræver øget vandforsyning, er der også en regeringsbeslutning fra 2018 som kræver at samfund i det nordlige Israel, der er afhængige af grundvand og kilder, forbindes til landets nationale vandinfrastruktur.

Inden for rammerne af politiske aftaler vil Israel sælge omkring 100 millioner kubikmeter vand om året til palæstinenserne, der skønnes selv at bore efter yderligere 160 millioner kubikmeter vand i Judæa og Samaria (Vestbredden) i de palæstinensiske myndigheders områder og 200 millioner kubikmeter vand i Gaza som er under terrorgruppen Hamas’ kontrol.

Sidste oktober indvilligede Israel i at fordoble mængden af vand til 50 millioner kubikmeter vand, der leveres hvert år til Jordan som lider under tørke. En måned senere underskrev de to lande en aftale som blev mæglet på plads af Emiraterne. I henhold til aftalen vil Israel forsyne det jordanske kongerige med op til 200 millioner kubikmeter ekstra vand til gengæld for jordansk solenergi.

National Water Carrier, bygget i 1960’erne, ledte vandet fra Genesaret Sø, i det nordlige Israel, sydpå til det tætbefolkede centrum og det tørre Syd-Israel.

Da afsaltet vand gradvist erstattede søens ferskvand som hovedkilde til drikkevand og kunstvanding, blev der bygget en ny national vandtransportør til at føre afsaltet vand nordpå.

I løbet af 2022 planlagde Israels vandforsyning at nøjes med at pumpe 300 millioner kubikmeter vand (svarende til 7,5% af søens samlede mængde vand på 4.000 millioner kubikmeter vand). Vandet ville gavne byer og landsbyer tæt på søen. En lille mængde vand skulle går til Golanhøjderne mod øst, men en lille mængde vand også skulle ledes ind i den oprindelige, nord-til-syd nationale vandforsynning.

Afsaltet vand forsynede landet med resten af vandet.

https://miff.dk/teknologioginnovation/2022/12/28innovativt-forste-af-sin-slags-projekt-i-verden-skal-sikre-israels-vandforsyning.htm

 

 

Print Friendly, PDF & Email