FDA har godkendt fase-to forsøg med israelsk medicinalvirksomhed i kampen mod Corona

Forskere håber lægemidlet Aviptadil vil kunne afhjælpe Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS) som har forårsaget ca. 50% af Corona-dødsfaldene.

Af  Rika Sissi Greenberg

 april 1, 2020 kl. 14.36

Corona. (Foto: @piagjoerup)


Det er mere end nogensinde vigtigt vi står sammen og viser vores støtte til Israel og det jødiske folk. Meld dig ind i MIFF NU!

Den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) har godkendt den amerikansk-israelske medicinalvirksomhed NeuroRx og Relief Therapeutics, en schweizisk medicinalvirksomhed i fase to forsøg med et lægemiddel som man regner med kan afhjælpe en meget alvorlig tilstand associeret med Corona, skriver Yediot Ahronoth.

Medicinalvirksomhederne har meddelt at FDA har orienteret dem om at “forsøgene kan fortsætte”, hvilket ikke svarer til en fuldgyldig lægemiddelgodkendelse for lægemidlet som skal afprøves på Corona-patienter.

Der er tale om Aviptadil, som er en syntetisk form for neuropeptid hormon. Stoffet fungerer ved at muliggøre kommunikation mellem neuroner i nervesystemet.

Forskerne håber at Aviptadil vil kunne afhjælpe Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS) som har forårsaget ca. 50% af Corona-dødsfaldene.

ARDS er åndedrætsvigt som forårsages af hurtig og svær lungebetændelse med åndenød – et symptom som er meget udbredt blandt Corona-patienter.

ARDS hæmmer effektiv ilt- og kuldioxid omsætning i lungerne og derfor må man tilslutte de svært ramte Corona- patienter til hjerte-lunge maskine.

https://miff.dk/sundhed/2020/04/01fda-har-godkendt-fase-to-forsoeg-med-israelsk-medicinalvirksomhed-i-kampen-mod-corona.htm

 

Print Friendly, PDF & Email