900 indvandrere i marts trods Corona-krisen

Alle nye indvandrere går i 14-dages karantæne.

Af  Rika Sissi Greenberg

 marts 27, 2020 kl. 12.41

Corona-krisen stopper ikke det jødiske folk i at vende hjem til sit nationale hjemland, Israel. (Foto: @StandWithUs)


Det er mere end nogensinde vigtigt vi står sammen og viser vores støtte til Israel og det jødiske folk. Meld dig ind i MIFF NU!

Ca. 900 nye indvandrere (olim) er ankommet i Israel i løbet af marts på trods af Corona-krisen, udtaler Jewish Agency som forventer tallet vil stige til ca. 1.000 olim inden jødisk påske (pesach), skriver Jerusalem Post.

De nye olim kommer fra hele verden, inklusiv Rusland, Ukraine, Etiopien, Argentina, USA, Canada, Brasilien, Frankrig, Storbritannien, Sydafrika, Australien og Indien.

Jewish Agency fortsætter med at bringe nye olim til landet “i et kontrolleret og begrænset antal” i samarbejde med ministeriet for Aliyah og integration.

I koordinering med sundhedsministeriet har Jewish Agency indført en omfattende nødprocedure i forbindelse med de nye olims ankomst for at kunne absorbere dem sikkert i Israel.

I praksis betyder det at alle olim ved ankomst skal underskrive en erklæring om at de går i øjeblikkelig karantæne i 14 dage. Jewish Agency, Aliyah-ministeriet og lokale myndigheder holder fjernkontakt med alle olim for at yde løbende hjælp.

Jewish Agency har også oprettet en immigrations hotline bemandet af flersprogede fagfolk som giver vejledning og hjælp til enhver oleh, også inden ankomst i Israel.

Ifølge Jewish Agency består den nuværende aliyah (indvandring) af enkeltpersoner og familier frem for organiserede grupper af olim. Undtagelsen var aliyah fra USA og Etiopien.

Tidligere på ugen ankom 72 olim fra Etiopien efter regeringen i februar besluttede at godkende aliyah af 398 medlemmer af Falash Mura samfundet til Israel. Jewish Federations of North America, Keren Hayesod-United Israel Appeal og the International Christian Embassy Jerusalem hjalp med finansieringen.

62 indvandrere kom fra USA med Nefesh B’Nefesh.

https://miff.dk/samfund/2020/03/27900-indvandrere-i-marts-trods-corona-krisen.htm

 

Print Friendly, PDF & Email