Forud for stor Holocaust-mindedag: Palæstinensisk avis opfordrer til terror

AF ANDERS HJORTH VINDUM 21. JANUARY 2020

“Et lig vil få ceremonien aflyst,” står der i Det Palæstinensiske Selvstyres officielle avis.

Den danske statsminister Mette Frederiksen er blandt de besøgende, når Israel fra onsdag til fredag markerer 75-året for befrielsen af koncentrationslejren Auschwitz. I morgen er der en officiel middag hos præsident Reuven Rivlin i Jerusalem, og på torsdag er der så en stor mindedag på holocaustmuseet Yad Vashem, hvor prominente navne som Vladimir Putin, prins Charles og Mike Pence er blandt de i alt 47 højtstående politiske ledere og royale personer, som deltager.

»Et lig er nok til at aflyse ceremonien«

I Israel er der naturligvis et enormt sikkerhedsopbud i forbindelse med sådan et arrangement. I dag kan man læse, at mere end 10.000 politibetjente er sat til at sikre, at dagene forløber i god ro og orden – med hjælp fra efterretningstjenesten Shin Bet. Og ifølge politiets ledelse er dette en af de helt store sikkerhedsopgaver i Israels historie. Kun meget få gange har så mange højtstående ledere været samlet i Jerusalem. Mange af dem skal bo på luksushotellerne på King David Street i det centrale Jerusalem. Gaden og nogle af de omkringliggende veje vil derfor være lukket fra onsdag til fredag.

Selvom meldingen fra sikkerhedsmyndighederne lyder, at man forventer, at dagene forløber fredeligt, er der en grund til, at sikkerhedsopbuddet er så stort.

I den palæstinensiske avis Al-Hayat Al-Jadida, som er direkte knyttet til Det Palæstinensiske Selvstyre, var der i lørdags en lederartikel, som nærmest direkte opfordrede til at begå et terrorangreb for at få mindearrangementerne aflyst. Der er tale om Selvstyret officielle avis, hvilket gør budskabet i artiklen endnu mere uacceptabelt.

Organisationen PalWatch har oversat artiklen til engelsk, og her følger et lille uddrag på dansk. Forfatteren hedder Yahya Rahab og er fast skribent på avisen:

»[Israel] planlægger nu at afholde en ceremoni for Holocaust i det besatte Jerusalem, og som de er vant til, vil hele verden deltage i deres ceremoni, eftersom jødernes holocaust er forfærdelig, mens Israels holocaust mod palæstinenserne, som stadig er i gang, er ubetydelig, smuk, spektakulær og god. Palæstinenserne vil selvfølgelig aldrig acceptere dette regnestykke, og man må formode, at de vil modsætte sig, at ceremonien afholdes i Jerusalem, fordi Jerusalem er deres, selvom Trump gav det til Israel som en del af den beskidte ”århundredets aftale”. Ét skud vil forstyrre ceremonien, og et lig vil få ceremonien aflyst.«

Med kritikken af ceremonien, påstanden om, at Jerusalem tilhører palæstinenserne, og utilfredsheden med, at verdens ledere giver opmærksomhed til Holocaust, kan ordene om ”et skud” og ”et lig” ikke forstås som andet end en opfordring til handling. Til et terrorangreb.

Mette Frederiksen taler imod antisemitisme

I forbindelse med sin tur til Israel har statsminister Mette Frederiksen til Politiken givet udtryk for bekymring over stigende antisemitisme herhjemme. »Vi ser antisemitismens grimme ansigt flere steder fra. Nu har vi haft nogle konkrete eksempler i Danmark igennem den senere tid med skænding af gravpladser og hærværk i forbindelse med Krystalnatten. Vi ser også ansatser til det på den yderste venstrefløj, og så ser vi det i dele af indvandrermiljøet i Danmark,« siger hun.

Den israelske ambassadør i Danmark, Benny Dagen, har på sin facebookprofil takket statsministeren for at fordømme antisemitisme og for at have mod til at pege på, hvorfra antisemitismen kommer.

https://www.ordetogisrael.dk/aktuelt-2-2-2/forud-for-stor-holocaust-mindedag-palaestinensisk-avis-opfordrer-til-terror

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email