Geolog: Uoplyst frygt for klimakrise prægede valgkampen

Aldrig før har så mange politikere ladet sig gribe af overdrivelse, mener tidligere statsgeolog og direktør for Forskningsstyrelsen.

DR’s Aftenshowet viste den 19. juni et breaking news-foto af en hundeslæde, der kører i smeltevand oven på havisen ud for Nordgrønland. Vel at mærke uden af nævne, at den situation opstår hvert eneste forår, hvor havisen smelter oppefra og altid har smeltet sådan. Foto: Steffen M. Olsen                        

I et debatindlæg i Kristeligt Dagblad argumenterer han for, at mange toneangivende debattører og politikere har en nærmest religiøs tilgang til klimasagen, og at hovedrollen i den netop overståede valgkamp blev indtaget af uoplyst frygt for en nært forestående klimakatastrofe.                    Og sådan er vikeligheden altså ikke, mener Jens Morten Hansen. 

Klimaeksperterne neddrosler ifølge Jens Morten Hansen nærmest konstant klimaalarmisternes skrækscenarier.

Grønlands indlandsis smeltede ikke væk under forrige mellemistid, hvor temperaturen gennem flere tusinde år var flere grader højere, end FN’s klimapanel hævder, vi nu er på vej imod, påpeger adjungeret professor og tidligere statsgeolog og direktør for Forskningsstyrelsen, Jens Morten Hansen. Foto: Arkiv

»De fleste videnskabelige afhandlinger taler nu om forventelige klimaændringer, som forskere med klimahistorisk ekspertise kan vise ligger helt inden for de hyppigt tilbagevendende naturlige udsving, vi kender fra de seneste 5.000 år. Vi har altså set det før, og hverken Jorden eller menneskeheden gik under.«

Men denne viden preller af på flere medier i Danmark, mener han – og giver selv flere eksempler: DR’s Aftenshowet viste den 19. juni et breaking news-foto af en hundeslæde, der kører i smeltevand oven på havisen ud for Nordgrønland. Vel at mærke uden af nævne, at den situation opstår hvert eneste forår, hvor havisen smelter oppefra og altid har smeltet sådan.

Tilsvarende lød det dagen efter på DR’s P1, at Grønlands indlandsis vil smelte helt væk på kun 800 år og derved resultere i en global havstigning på »mindst syv meter, hvis vi ikke gør noget«.

Jens Morten Hansen konstaterer iskoldt, at Grønlands indlandsis ikke smeltede væk under forrige mellemistid, hvor temperaturen gennem flere tusinde år var flere grader højere, end FN’s klimapanel hævder, vi nu er på vej imod.

Læs hele Jens Morten Hansens debatindlæg i Kristeligt Dagblad her.

Jyllands-Posten afventer svar fra DR på Jens Morten Hansens kritik.

https://jyllands-posten.dk/international/ECE11491187/Geolog-Uoplyst-frygt-for-klimakrise-prægede-valgkampen/

 

Print Friendly, PDF & Email