Pilegrimsvei åpnet


USAs ambassadør til Israel, David Friedman, svingte en slegge sammen med administrasjonens Midt-Østen-utsending Jason Greenblatt og slo ned en gammel murvegg under jorden i Jerusalem søndag. Murveggen ligger langs en gammel jødisk pilegrimsvei i Jerusalem og ble oppdaget for mange år siden og det har tatt arkeologene åtte år å grave den ut. Veien, som nå blir en turistattraksjon, går under nabostrøket Silwan som palestina-araberne har gjort krav på, og de protesterte selvsagt mot utgravingen. Veien som går fra Siloadammen til Tempelplassen, er fra Jesu tid.

 Ambassadør Friedman sa at veien bekrefter med konkrete bevis, vitenskap og arkeologiske utgravinger det mange av oss visste, nemlig Jerusalems sentrale plass hos det jødiske folk.

-Dersom det noen gang var tvil rundt president Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, så er denne tvilen nå lagt til hvile, sa han. Ambassadøren la til at han ønsket å være med på åpningen fordi Israels hovedstad har en stor betydning i USAs historie. -Den åndelige tilhørigheten for vårt samfunn, grunnfjellet i våre prinsipper om menneskelivets verdighet, kommer fra Jerusalem. Dette stedet er like mye en arv for USA som for Israel, sa ambassadøren.

 

http://www.karmel.net/ 1-7-2019

Print Friendly, PDF & Email