Fuld beskyttelse af ufødte i Alabama

USA: Retten til abort udfordres af staten Alabama

 

 

I staten Alabama har Senatet vedtaget en lov, der sætter et ubetinget værn om det ufødte menneske og giver det de samme umistelige rettigheder (ret til liv og sikkerhed), som ethvert født menneske nyder. 

Loven gør det kriminelt at foretage abort på et hvilket som helst tidspunkt i graviditeten. Kun hvis graviditeten udgør en ‘alvorlig helbredstrussel’, kan der gives dispensation. Loven kriminaliserer ikke kvinden, men alene den person, der udfører aborten. Straffen er fængsel. 

Guvernøren skrev på sin Twitter: I dag har jeg underskrevet “Alabama Human Life Protection Act”. For lovens mange tilhængere står den som et stærkt vidnesbyrd om alabameres dybe overbevisning om, at ethvert liv er dyrebart og en hellig gave fra Gud. 

 

Den nye lov i Alabama har i første omgang ikke så mange chancer for at blive gennemført, da den er i modstrid med tidligere kendelser om retten til abort. Formålet med loven er da også at fremprovokere et juridisk slagsmål, der kan nå helt til Højesteret. Med den nuværende sammensætning i Højesteret er der håb om, at der kan træffes en ny afgørelse, der omstøder ‘Roe vs Wade’ fra 1973. Det var denne afgørelse, der legaliserede den fri abort i USA.

”Loven handler om at udfordre ’Roe vs. Wade’ og at beskytte de ufødtes liv, fordi en ufødt baby er en person, der fortjener kærlighed og beskyttelse,” sagde initiativets pennefører, republikaneren Terri Collins, efter godkendelsen af lovforslaget i Alabamas senat tirsdag i denne uge.

 

USA: Befolkningen står bag abortstramninger

En ny meningsmåling fra YouGov viser, at 46 % af amerikanerne mener, at abort er uacceptabelt, mens kun 38 % finder abort acceptabelt. Selv i det demokratisk dominerede Nordøst er der ikke  et flertal for abort.

www.rettentilliv.dk   21-5-2019

 

Print Friendly, PDF & Email