Dansk Zionistforbund

Kære venner!

Når det drejer sig om at udbringe falske historier, løgnagtige påstande og opfordringer til at boykotte Israel, er det desværre ikke kun fra de arabiske/ muslimske- eller venstreorienterede sider dette foregår, men også fra nogle kristne kirker eller samfund.

Ingen her er vel i tvivl om, at Folkekirkens Nødhjælp (som INTET har med folkekirken at gøre), er en utrolig politisk organisation, der bruger indsamlede penge til at nedgøre alt, hvad der er israelsk.

Kirkernes Verdensråd, WCC, er et politisk projekt, forklædt som en idealistisk gruppe, der arbejder for menneskerettigheder. De udgiver såkaldte ”fakta-blade”, fotos, videoer og publikationer, som fokuserer på de palæstinensiske lidelser, men samtidig giver Israel hele skylden for dem, direkte eller indirekte.

Stefanskirken på Nørrebro i København har for noget tid siden brugt et udtryk på et banner, som også bruges af militante islamister i Gaza: ”Fra floden til havet”. Sætningen benyttes blandt andet af Hamas til at understrege, at Israel ikke har ret til at eksistere, men at landet fra Jordanfloden til Middelhavet tilhører palæstinenserne.

To danske biskopper, Peter Fischer-Møller fra Roskilde Stift og Marianne Christiansen fra Haderslev Stift var medunderskrivere af et debatindlæg, hvor man skrev, at det er på tide, at det internationale samfund siger fra og fordømmer Israels luft-bombardementer og brugen af militærmagt i Gaza. Dette skete under den sidste Gaza konflikt, hvor Israel igennem lang tid var blevet beskudt fra Gaza uden, at de selvsamme biskopper havde noget at sige.

Dette er bare nogle få eksempler, men hvor ville jeg ønske, at alle de danske folkekirker vil ”genopfriske” deres lærdom og huske på deres rødder!

Heldigvis er der rigtig mange kristne venner og organisationer, der helhjertet støtter Israel, så som ”Dansk-Jødisk Venskab”, ”Den Internationale Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ)”, ”Den Danske Israelmission”, ”Ebenezer Operation Exodus”, ”Ordet & Israel – en kristen, dansk bevægelse”.

Må deres støtte blive til efterlevelse af alle kristne organisationer og menigheder.

Med ønsket om en Shavua Tov – god uge!

Max Meyer – Dansk Zionistforbund

 

Alle er velkomne til at deltage i nedenstående tre møder med Shaun Sachs fra NGO Monitor. Som nogen af jer sikkert ved, har Danmark for nogle måneder siden lavet om på kriterierne for at give støtte til NGO’er, som arbejder for at opbygge et stærkt palæstinensisk civilsamfund. Shaun Sachs vil sætte NGO’erne i et historisk perspektiv.

Shaun optræder tre gange. Nedenfor er links til beskrivelse af de enkelte møder, som inkluderer information om indholdet – og om Shaun og NGO Monitor samt de praktiske informationer (inklusiv, hvor mødet foregår) for pågældende møde.

 

Aarhus: Søndag den 10. marts 2019 kl. 14-16. Vores medvært er Dansk- Israelsk Forening – DIF Aarhus. Entré: 50 kr., ingen tilmeldingskrav. Detaljerne her:

https://miff.dk/moter/from-peace-instrument-to-sustaining-hostility-med-shaun-sacks-ngo-monitor/

 

Slagelse: Onsdag den 13. marts 2019 kl. 19-21. Entré: 50 kr. Tilmelding til post@miff.dk er påkrævet, senest tirsdag den 12. marts kl. 19. Detaljerne her:

https://miff.dk/moter/civilsamfundsorganisationer-fra-fredsinstrument-til-opretholdelse-af-fjendtlighed-mellem-israel-og-palaestinenserne/

 

Christiansborg: Torsdag den 14. marts 2019 kl. 13-15.30. Gratis entré. Tilmelding til post@miff.dk er påkrævet, senest onsdag den 13. marts kl. 10. Af hensyn til sikkerhedstjek, skal man møde 30-40 minutter før foredraget starter. Detaljerne her:

https://miff.dk/moter/civilsamfundsorganisationer-fra-fredsinstrument-til-opretholdelse-af-fjendtlighed-mellem-israel-og-palaestinenserne-2/

Print Friendly, PDF & Email