Norge krever forklaring

Norske myndigheter har bedt Israel om en forklaring på hvorfor en norsk fiskebåt ble tatt i arrest og mannskapet på 22, hvorav fem var nordmenn, ble tatt i forvaring søndag da de forsøkte å bryte Israels blokade av Gaza. En talsmann for det norske utenriksdepartementet sa til Reuters at de har bedt om en «klargjøring» på omstendighetene og et juridisk grunnlag for intervensjonen. Israel sier at blokaden er nødvendig for å hindre at våpen og annet utstyr blir smuglet inn til Hamas i Gaza. Mannskapet på «Kårstein» hevdet at de ble slått av de israelske soldatene, mens Det israelske forsvaret hevdet at de kun brukte nødvendig makt for å overkomme passasjerenes «motstand».

Nyhetssammendrag 01. august 2018 www.karmel.net

??? Admin undrer sig over den norske regering, de ved jo godt, at et hvert land har ret til i følge international lov, at forsvare sine nationale grænser. Det forekommer Admin, at det er et spørgsmål, som Norges regering stiller Israel, i den hensigt at overholde sin aftale med “olielandene”, om at chikanere Israel mest muligt, for at komme af med sin egen olie på verdensmarkedet. I øvrigt har de europæiske lande også indgået aftaler med olielandene. “Islam”

Print Friendly, PDF & Email