Den norske avdelingen av Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem mottok i fjor 16,5 millioner kroner i gaveinntekter. Det er halvannen million mer enn året før, og ny rekord for organisasjonen.

Den Internasjonale Kristne Ambassade i Jerusalem (IKAJ) var den organisasjonen som i fjor fikk mest gaveinntekter blant de ulike aktørene i Norge som arbeider for å støtte Israel. De satte ny rekord med 16,5 millioner kroner, som var halvannen million mer enn i 2010.

– Vi gleder oss over at det finnes et bibeltro kristenfolk i Norge som stiller opp og gir oss de midlene vi stadig trenger, både for å drive vårt informasjonsarbeid her i Norge og for å velsigne og støtte arbeidet i Israel som drives ut fra hovedkontoret i Jerusalem, sier Leif Wellerop, som leder den norske avdelingen.

– Ingen endestasjon

IKAJ har vært etablert i Norge i mer enn 30 år, og har 15 000 medlemmer her i landet. I Israel driver organisasjonen et omfattende sosialt arbeid, blant annet med støtte til et aldershjem for Holocaust-ofre i Haifa med 100 beboere. I hele den internasjonale organisasjonen, er den norske avdelingen av IKAJ den største bidragsyteren til arbeidet. Ifølge Wellerop satser de offensivt på at gaveinntektene vil øke også i fortsettelsen.

– Vi har hatt en økning hvert år så langt, og vi ser ikke noen endestasjon ved dette tallet, sier han.

– Hva forteller dette resultatet om hva som rører seg blant nordmenn i forholdet til Israel?

– At det er et solid segment av kristne, bibeltro israelsvenner som holder stand i Norge, sier Wellerop.

60 millioner totalt

I 2011 ga nordmenn totalt 60 millioner kroner i støtte til Israels sak. Tallet går frem av en undersøkelse som avisen Dagen har gjort blant 15 ulike aktører som støtter Israel, som viser at de samlet inn 59,7 millioner kroner i fjor. I tillegg finnes flere tiltak som ikke er med i denne oversikten.

De største blant de øvrige aktørene er Den Norske Israelsmisjon med 15,6 millioner i gaveinntekter og Hjelp Jødene Hjem med 10,1 millioner. Deretter følger Med Israel For Fred og Karmel-instituttet, som samlet inn 3,2 millioner kroner hver.

Bilde: Fra den store feiringen under Løvhyttefesten i Tabernaklet i Jersualem.

Tor-Bjørn Nordgaard
06.06.2012 10:22

http://idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=21098

Print Friendly, PDF & Email