(Kommentar): Ugjerningsmannen fra Utøya får tale til nasjonene. Rettsaken må selvsagt gå sin gang, men det er forstemmende at hans syke målsetting med massedrapene, nemlig å få en talerstol, lykkes ham. I Syria teller de opp 11.000 døde, mens en skjør våpenhvile skal være inngått, enn så lenge. Det er like mange som vi i Norge tapte gjennom hele den andre verdenskrig. Ufattelige tall i en borgerkrig i 2012.

 

 

I Israel stiger frykten for Iran – Hizbollah-aksen. Et svakt Syria kan føre til at store mengder kjemiske våpen, også fra Saddam Husseins irakiske lagre, kan falle i terrororganisasjonens hender. Og Iran har atomvåpen – om veldig kort tid, sier Netanjahu. Og han stoler jeg på.

I denne avisen kan du lese om grusom behandling av barn som slaver. Men også om kristne som bryr seg og handler.

Det mangler ikke på traurige emner å skrive om. Men kanskje derfor har vi godt av litt gladnytt. Og i Norge går det som det suser i økonomien. Optimismen er på topp, nesten slik den var før finanskrisen.

Dagens Næringsliv (18.04) skriver at næringslivet i Norge tror at de vil trenge flere annsatte i 2012. Det er gode nyheter for de som er uten jobb, og for de unge som skal inn på jobbmarkedet. Det betyr også at vi kan regne med gode og kanskje økende lønninger. Det er i seg selv ikke så ukomplisert fordi situasjonen i verden, utenfor lille Norge, er veldig mye mer dyster enn her hjemme. Dermed er vi hele tiden i fare for å svekke det næringslivet som for tiden altså strutter av optimisme.

Våre bedrifter tror også på økt omsetning i 2012. Delindeksen som blir brukt viser at 63,6 prosent legger til grunn vekst i sine prognoser. Det er svært høyt. Og dessuten tror hele 51,3 prosent at lønnsomheten blir bedre. Samlet sett er utsiktene lysere enn på lenge.

Angsten for at problemene i Europa og på finansmakredene ville skape problemer også for oss i Norge er åpenbart forduftet. En regner med en vekst i fastlandsøkonomien på over tre prosent. Det store økonomiske sjokket i Europa som førte til at landene gikk fra overforbruk til sparing ser også ut til å være et tilbakelagt stadium.

Selv om de fleste næringer går godt, så sliter transportsektoren. Det er vel ingen overraskelse med besinpriser som går i været. Vi nærmer oss 16 kroner literen, og slikt har regjeringer måttet gå for før i tiden. Nå tåler vi tilsynelatende alt, men kostnadene ved å produsere og transportere i Norge er urovekkende høye. På langt sikt må vi konkurrere med våre naboland. Og det er kanskje nok om det er lønningene som er høyere enn normalt, om ikke alle andre parametre også skal følge på.

I Norge IDAG gleder vi oss over god norsk økonomi. Vi som blir stemoderlig behandlet av staten blir trøstet av at mange av våre lesere og pressestøttepartnere får bedre råd. Da kan vi lettere planlegge for fremtiden og tro på en fortsettelse. Vi tror vi har en oppgave. Samfunnsreformajon er mer nødvendig enn noensinne. Vi har tapt mye av det kristne hegemoniet, men vi tror vi kan gjenninta tapt land. Og vi tror at Gud har velsignet oss slik at mulighetene er legio og lite begrenset. Gud ønsker at hans arbeidere skal ha mer enn nok. Vi tror på det.

Samtidig vet vi at de mørke skyene over Israel fordret at vi står på skansene for sannheten. Vi må ikke la morderånd og forfalsking av historien få rom hos oss.

Her vil Norge IDAG alltid tale, selv om andre tier.

Anita Apelthun Sæle               http://idag.no

26.04.2012 13:11

Print Friendly, PDF & Email