Archive for the ‘ Ikke kategoriseret ’ Category

Det falske bildet av Israel

Fra Alf R. Jacobsens forord til «Det falske bildet av Israel»

Forfatter Conrad Myrlands dræbende analyse viser at NRKs og NTBs dækning af Israel og krigene i Mellemøsten har dæmoniseret Israel over lang tid.

Af  Conrad Myrland

november 26, 2020 kl. 16.39

Det falske bildet av Israel blev udgivet af MIFF i månedsskiftet oktober/ november 2020.Kronikken er en stærkt forkortet version af Alf R. Jacobsens forord i bogen «Det falske bildet av Israel». Aftenposten og VG fandt ikke spalteplads til den.
Alf R. Jacobsen er prisbelønnet journalist og forfatter. Han har studeret litteraturvidenskab og sociologi ved Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen.


Jacobsen har været freelancejournalist og ansat som journalist i Finnmark Dagblad, Alle Menn, Klassekampen, Verdens Gang og Dagbladet. Han var redaktør af Økonomisk Rapport i perioden 1993–1995 og redaktør af NRKs program «Brennpunkt» fra 1995 til 2001.
Jacobsen er en af Norges fremmeste krimi- og dokumentarforfattere, og har skrevet omkring 40 bøger og filmmanuskripter. (Foto: Aschehoug)

Klik HER for at bestille bogen.

Av Alf R. Jacobsen

Den nye bog Det falske bildet av Israel, udgivet af organisationen Med Israel for fred (MIFF), er som et knytnæveslag mod medieverdenens selvbillede, udenrigsdækning og multikulturelle nonchalance. Alle, som tager sig tid til at læse hele værket, vil sidde rystet tilbage over fejl, ensidighed og direkte pro-arabisk propaganda. Ikke tilfældige og tilgivelige enkeltstående misforståelser under tidspres, men systematisk misinformation og Israel-hetz i reportage efter reportage, år efter år. Kritikken er ubestrideligt dokumenteret og fundamental og bør blive tvangslæsning ved alle fakulteter og skoler som underviser i journalistik og kommunikation. Den rammer særligt to institutioner, som begge lever med specielle krav til balance og ofte påkalder sig sine egne etiske standarder af høj kvalitet: det statsfinansierede NRK og avisernes pressebureau, NTB.

Forfatter Conrad Myrlands dræbende analyse viser at de to institutioners dækning af Israel og krigene i Mellemøsten har dæmoniseret Israel over lang tid og gjort det umuligt for folk uden specielle kundskaber at forstå hvad konflikten drejer sig om. De bærer derfor et tungt med-ansvar for spredning af antisemitiske holdninger i befolkningen.

På trods af at Israels fjender bruger uregelmæssige metoder, er Israel utroligt nok lykkedes med at holde dødstallet på et lavt niveau i sine krige. I 2002 blev der for eksempel dræbt 17 gange flere mennesker i krigen mellem tjetjenere og russere end mellem palæstinensere og israelere under intifadaens mest dødbringende år. To år senere blev der i Kongo dræbt dobbelt så mange per uge som i fire års kamp langs Israels grænser. Og for at flytte statistikken direkte til det norske regeringskvartal: I løbet af 10 år kan norske soldater i Afghanistan på ordre af skiftende regeringer have dræbt lige så mange (op mod 4.000) som Israels styrker dræbte i løbet af 16 år, fra 1987 til 2003 (3.900 soldater og civile).

Alligevel blev pressens ramaskrig næsten udelukkende rettet mod Israel, som blev anklaget for uhæmmet voldsbrug og brutalitet. Der blev pisket et had op mod Israel i Norge, noget som gjorde at fire ud af ti nordmænd faktisk troede at Israel behandlede palæstinenserne på samme måde som Nazi-Tyskland behandlede jøderne under Anden Verdenskrig.

Israels fjender er gode til manipulering og politisk krigsføring. Har journalisterne ude i marken og bag skrivebordene i Oslo overhovedet tænkt på at de er blevet ofre for bevist manipulering og fusk af smarte og kyniske agenter? Eller har nogen af dem selv påtaget sig påvirkningsrollen på vegne af kamuflerede arabiske terror-organisationer og deres antagelig velmenende støttespillere i Vesten?

Det bizarre er – som Myrland grundigt dokumenterer – at vestlige journalister og politikere fortsat nærmest systematisk lægger skylden på Israel, og særlig på bosættelserne på Vestbredden, til trods for at de fleste ved at forklaringen er en helt anden: de arabiske landes ønske om at vedligeholde flygtningesituationen som et led i den politiske krigsføring, og kravet om fuld ret til at vende retur for absolut alle, både de få nulevende genuine flygtninge fra krigen i 1948 og deres efterkommere.

Klik her for at blive medlem af MIFF nu.

Mens omkring 700.000 arabiske palæstinensere dels valgte at forlade krigszonen og dels blev drevet ud i kølvandet på kampene, ligger antallet med status som flygtninge i dag på mellem fem og otte millioner. Alle forhandlinger og alle kompromisforsøg efter 1993 er strandet fordi ingen arabisk eller palæstinensisk statsmand til nu har villet give afkald på den absolutte ret til at vende tilbage.

Det er en koncession Israel ikke kan give efter for af indlysende grunde. Hvis mellem fem og otte millioner palæstinensere principielt kan forlange plads indenfor Israels grænser, vil landets 6,7 millioner jøder (ud af ni millioner indbyggere, hvoraf to millioner er muslimer) blive et mindretal. Israel vil ikke længere være jødernes hjemland. Det vil være en ny muslimsk stat.

For Israel spiller det måske ikke en stor rolle om udviklingen i Norge fortsætter i negativ retning. Regeringen, udenrigsministeriet, de frivillige organisationer, dele af kirken og massemedierne har i årevis demonstreret en pro-palæstinensisk holdning og brugt milliarder på en politik som i praksis har holdt gang i konflikten – særligt gennem bevillinger til UNRWA, palæstinensernes egen flygtningeorganisation i FN-apparatet.

Med store dele af Mellemøsten i fattigdom, ruiner, kaos og den islamistiske fanatismes greb, er Israel i det store perspektiv Europas håb, det sidste levende demokrati ved den sydlige bred af Middelhavet. Med sin gamle og avanceret kultur, med sine fælles minder og fortællinger, med sin begavelse og kreativitet, med sin patriotisme og vilje til at leve oprejst er landet et eksempel: det nytter hvis man tror.

Modsat: vi med vores regering og presse synes ikke at se det store billede. Vi har konsekvent undergravet Israels lange og seje eksistenskamp. Følgerne kan blive yderst alvorlige. Hvis Israel falder, vil Europa være sårbart som aldrig før – under pres fra udemokratiske og totalitære kræfter som dukker op i stadig nye forklædninger. Kampen står om Israels evne til at overleve. Det er en kamp som gælder os alle. En sådan analyse stopper ikke kritik. Den gør kritikken mere levende og relevant.

Klik HER for at bestille bogen.

https://miff.dk/boeger/2020/11/26fra-alf-r-jacobsens-forord-til-det-falske-bildet-av-israel.htm

Jødehadet i Danmark synes at være lige så stort.

 

Print Friendly, PDF & Email

Dette var en melding til Iran

– Dette var en melding til Iran

Det israelske forsvar har bombet flere iranske mål i Syrien.

Af  Bjarte Bjellås

 november 19, 2020 kl. 14.44

Illustrationsfotoet er fra en regime-venlig kilde og viser antiluftskyts som forsøger at nedskyde israelske raketter udenfor den syriske hovedstad Damaskus. Billedet er fra et israelsk angreb i maj 2018.En iransk kommandobase nær lufthavnen i den syriske hovedstad Damaskus var blandt målene som natten til onsdag 18. november blev bombet af den israelske hær (IDF). Luftangrebet var et svar på at israelske soldater blev forsøgt angrebet langs grænsen med Syrien, skriver avisen Times of Israel.

Ifølge IDF var de flere luftangreb udført inde i Syrien en melding til Iran om at komme ud af Syrien, især fra grænseområdet med Israel. Israelske jagerfly har angiveligt bombet otte mål inde i Syrien, omkring halvdelen i nærheden af Damaskus og resten langs grænsen ved Golanhøjderne.

Angrebet mod iranske mål i Syrien sker kort tid efter at antipersonalminer blev opdaget i et israelsk-kontrolleret territorium på Golanhøjderne. Minerne er ifølge IDF blevet plantet af en Iran-loyal milits på vegne af den islamiske republik. Minerne skulle ramme israelske soldater, men blev opdaget og uskadeliggjort.

Tre antipersonalminer blev plantet på israelsk-kontrolleret territorium efter ordre fra Iran. (Foto: IDF)

Ifølge IDFs talsperson Hidai Zilberman var luftangrebene rettet mod anlæg kontrolleret af Irans revolutionsgardes Quds-styrke, som kontrollerer flere iransk-loyale militser i Syrien. Derudover bombede israelske jagerfly en syrisk militærbase og flere syriske luftværnsbatterier som skød mod jagerflyene.

Ifølge Zilberman forsøgte Israel at sende lignende besked til Iran og Syrien i august, efter et andet forsøg på at plante bomber langs grænsen, men «beskeden blev tydeligvis ikke forstået som den burde». Han siger videre at IDF ser på iransk tilstedeværelse i Syrien som en uacceptabel trussel og at de vil gøre alt som står i deres magt for at forhindre det.

IDF er forberedt på gengældelse fra Iran eller Syrien. Raketforsvaret Iron Dome og andre luftforsvarssystemer er i beredskab.

Bombeeksperter fra det israelske forsvar undersøger området hvor minerne blev fundet. (Foto: IDF)

https://twitter.com/i/status/1329077779875254274

 

https://miff.dk/idf/2020/11/19dette-var-en-melding-til-iran.htm

 

Print Friendly, PDF & Email

Vagthund: Iran lagrer 12 gange så meget beriget uran end atomaftalen tillader

Den Islamiske republik beriger også renere uran end tilladt.

Af  Bjarte Bjellås

 november 12, 2020 kl. 11.35

Atomanlægget i Bushehr, Iran. (Foto: Babak Fakhamzadeh / Flickr.com / CC)


Iran fortsætter med at fylde deres lagre op med lavberiget uran langt udover grænserne fastsat i den internationale atomaftale, fastslår FN’s atomenergi-agentur IAEA. Derudover beriger Iran uran som er renere end aftalen tillader, skriver avisen Times of Israel.

Atomaftalen blev underskrevet i 2015 af USA, Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Kina og Rusland. Aftalen tillod Iran at lagre 202.8 kilo lavberiget uran. Nu slår en rapport fra IAEA fast at Iran har lagret langt mere uran end tilladt. 1. november havde Iran et lager på 2.442 kilo lavberiget uran – det er 300 kilo mere end de havde i august. Totalt lagrer de 12 gange så meget uran end tilladt.

Derudover beriger Iran en renere uran end tilladt i atomaftalen. Grænsen i aftalen er en renhed på 3,67 procent, men Iran beriger med 4,5 procent renhed. Det er fortsat langt fra højt beriget uran til brug i atomvåben.

En inspektør fra det internationale atomenergi-agentur undersøger et af Irans atomanlæg i januar 2014. (Foto: IRNA)

USA trak sig ud af atomaftalen i 2018, men de andre stormagter har valgte at blive i aftalen, til trods for at Iran bryder vilkårene. Den vigtigste årsag er at IAEAs inspektører har beholdt tilgangen til iranske anlæg.

Mange tror USA vil genoptage aftalen når Joe Biden overtager Det hvide hus som præsident – læs HER.

Målet med atomaftalen er at forhindre Iran i at bygge et atomvåben, hvilket landet fastholder at de ikke har til hensigt at gøre. Men i 2018 præsenterede Israel det de mener er bevis på at Iran har et hemmeligt atomvåbenprogram – læs HER på norsk. De afslørede også et hemmeligt anlæg de mente blev brugt til formålet.

Efter pres fra USA og Israel valgte IAEA til slut at undersøge det hemmelige anlæg. Nu kræver de en bedre forklaring fra Iran på uranpartikler som blev afdækket på anlægget udenfor Teheran. Den information IAEA indtil videre har fået fra iranske myndigheder, er ikke «teknisk troværdig», fastslår agenturet.

I sommer skete der en mystisk eksplosion ved det iranske atomanlæg Natanz som betød at Irans atomprogram blev sat kraftig tilbage:

Eksperter: Natanz-eksplosionen sætter Irans atomprogram tilbage med mere end et år.

https://miff.dk/iran2/2020/11/12vagthund-iran-lagrer-12-gange-saa-meget-beriget-uran-end-atomaftalen-tillader.htm

 

Print Friendly, PDF & Email

Danmarks ambassadør i Israel: Israel har demonstreret ustoppelig innovationskraft de seneste 20 år

– Ved at gå sammen med israelerne nu, kan danske virksomheder og forskere blive en del af det nye tech-eventyr, som Israel står overfor.

Af  Rika Sissi Greenberg

 november 2, 2020 kl. 14.14

Danmarks ambassadør i Israel opfordrer til øget dansk-israelsk samarbejde (Foto Ben Roffer, flickr)


Danmarks ambassadør i Israel Anne Dorte Riggelsen har dagsdato skrevet et debatindlæg i Altinget. I debatindlægget opfordrer ambassadøren til øget dansk-israelsk samarbejde. Læs også MIFF’s artikler om teknologi og innovation i Israel her.

MIFF bringer ambassadørens indlæg i det følgende:

30 er det magiske tal i israelsk energipolitik.

Israels energiministerium vil have landet med på den grønne bølge. 30 procent af landets energiforbrug skal i 2030 komme fra vedvarende energikilder. Parallelt igangsættes en udfasning af kul.

High-tech land. Life science champion. Start-up nation.

Der er et voksende globalt marked for grønne og bæredygtige tech-løsninger.Anne Dorte RiggelsenDanmarks ambassadør i Israel

Sådan kender vi Israel i det 21. århundrede. Kibbutzen står tilbage som et historisk fatamorgana erstattet af Tel Aviv som en global teknologiborg, der konkurrerer på lige fod med Silicon Valley, Boston, London, Shanghai og Seoul.

Mindre kendt er det, at Israel netop nu påbegynder en rejse mod at blive et internationalt epicenter for udvikling af grøn teknologi. Med Danmarks styrker indenfor grøn forskning og udvikling og Israels stærke kommercialiseringskapacitet er der potentiale for et oplagt match, der kan komme resten af verden til gode. Forudsætningen er, at vi udvider klima- og energisamarbejdet.

Vores analyse viser, at der er potentiale for et stærkere samarbejde mellem Danmark og Israel inden for grøn energi, agrotech, vand og smart mobility.

Meget at tilbyde Israel 
Indenfor grøn energi har danske virksomheder og forskere meget at tilbyde israelerne. Den grønne omstilling er stadig i sin vorden i Israel, men markedet modnes lynhurtigt og er derfor klar til de danske løsninger.

Særligt inden for solenergi er Israel godt med – både forsknings- og udviklingsmæssigt. 17 procent af Israels elforbrug dækkes af solenergi. Enorme solcellefarme er i gang med at brede sig i ørkenen, og Ben Gurion National Solar Energy Center ved Ben Gurion University er førende inden for udviklingen af organiske solceller.

Inden for feltet er også danske forskere godt repræsenteret i form af Mads Clausen-Instituttet, der hører under Syddansk Universitet og som bekendt tilhører verdens bedste.

Et stærkere samarbejde ville kunne bringe udviklingen af organiske solceller op på et teknologiniveau, hvor en dansk-israelsk kommercialisering pludselig er en realistisk mulighed. Det vil betyde, at et nyt global energimarked kan lukkes op.

Danmarks unikke kompetencer
Tvunget af en tiltagende tørke har Israel siden landets etablering i 1948 haft en offensiv strategi for investeringer i forskning og udvikling af landbrugsteknologi med dedikeret fokus på vandeffektivitet, vandgenanvendelse og forbedringer af afgrøder.

Et voksende udviklingsfelt i Israel er Agro-Food Tech. Flere institutter og centre i det nordlige Israel er oprettet for at levere den nødvendige vidensinfrastruktur til at fremme innovative og bæredygtige fremstillingsprocesser.

Et sådant center er netop det danske Food Research and Innovation Institute. Danmarks unikke kompetencer indenfor vand er velkendte.

Ved at koble vores viden med Israels inden for vand, ville danske virksomheder og forskere sammen med kollegaerne i Israel have virkelige gode kort på hænderne til at indfri FN’s sjette bæredygtighedsmål om rent vand til alle.

Ustoppelig innovationskraft
Israels regering har lanceret et ambitiøst smart mobility-initiativ, der skal styrke Israel som videnscenter indenfor implementeringen af innovative løsninger i transportsektoren.

Initiativet flettes sammen og supplerer Israels forskning og udviklingsaktiviteter inden for alternative brændstoffer.

Aktiviteterne rettes særligt mod deep tech-startups, der skal komme med løsningsbud på de globale transportudfordringer såsom overbelastning grundet stigende privat bilisme, udledning af CO2 og støj.

Danmark er med sin stærke tradition for triple helix-samarbejde til udvikling af nye, bedre og grønnere løsninger til gavn for borgerne, den oplagte partner for de israelske startups og kommuner, der nu står over for en gennemgribende og meget grønnere omstrukturering af deres byplanlægning.

Stor talentmasse
Israel har gennem de seneste 20 år demonstreret, at der er en ustoppelig innovationskraft i landet. High tech. Life science. Cyber Security. FinTech. Listen over sektorer, hvor Israel i dag er en vidensnation, som man ikke kommer udenom, er lang.

Den næste sektor bliver green tech af tre grunde. Der er et voksende globalt marked for grønne og bæredygtige tech-løsninger. Det regionale marked for israelske løsninger er åbnet markant som følge af normaliseringen af de diplomatiske bånd mellem Israel og flere Golflande. Og endelig er der en stor talentmasse, der udgøres af højt uddannede med modet og drivkraften til at tage iværksættervejen.

Ved at gå sammen med israelerne nu, kan danske virksomheder og forskere blive en del af det nye tech-eventyr, som Israel står overfor.

https://miff.dk/teknologioginnovation/2020/11/02danmarks-ambassador-i-israel-israel-har-demonstreret-ustoppelig-innovationskraft-de-seneste-20-ar.htm

 

 

Print Friendly, PDF & Email

USA: – BOSETTINGENE ER IKKE ULOVLIGE

AF ARVE 29. OCTOBER 2020

USA og Israel fjernet anti-bosettings-klausuler i gamle avtaler. Av Odd Sverre Hove 30.10.20

 Bilde fra Ariel

 

USA: – Bosettingene er ikke ulovlige
USA og Israel fjernet anti-bosettings-klausuler i tre gamle samarbeidsavtaler. 
 
Israels statsminister, Benjamin Netanjahu, og USAs ambassadør i Israel, David Friedman, valgte onsdag 28.oktober universitetet i Ariel som symboltungt sted for å skrive under på tre-fire «ny-gamle» avtaler. Ariel ligger i Samaria fylke, midtveis mellom Galilea fylke i nord og Judea fylke lenger sør.
 
Tre samarbeides-avtaler fra 1970-tallet
Nå hadde USA og Israel egentlig skrevet under på tre av de fire avtalene allerede på 1970-tallet. Avtalene handler om forskningssamarbeid mellom USA og Israel og om hvordan store pengefond skal bidra til å finansiere slikt forskningssamarbeid. Begge land har i mange år hatt store fordeler av alt dette forskningssamarbeidet. Men det siste året er USA og Israel kommet til at det er blitt nødvendig å fjerne en bestemt klausul i alle de tre avtalene.
Klausulen gikk ut på at det skulle være forbudt for fondene å finansiere forskning som foregår på såkalt «ulovlig okkupert område».
Onsdag signerte ambassadør Friedman og statsminister Netanjahu de tre avtalene på nytt i Ariel. Og den avtale-versjonen de nå signerte, hadde fjernet klausulen mot å finansiere forskning somf oregår i såkalte «ulovliger bosettinger» på «okkupert område».
 
USA har skiftet mening
Grunnen til forandringen er at USA det siste året offisielt har skiftet mening. Under president Trump er USA kommet til at det ikke er riktigat de jødiske bosettingene er «ulovlige». Tvert imot, bosettingene er fullt lovlige.
I tråd med dette skiftet i grunnsyn sa USAs ambassadør i Ariel at tiden nå er inne til å «rette opp gammel urett mot Israel og styrke ytterligere de ubrytelige båndene mellom de to landene».
Universitetet i Ariel er en institusjon som i høy grad er blitt rammet av klausulen mot finansiering av forskning. Et universitet eksisterer for å drive med forskning. Men klausulen mot finansiering av forskning i såkalte «ulovlige bosettinger» har rammet Ariel, som i denne språkbruken ikke regnes som en by, men som en «ulovlig bosetting».
Ordlyden i de tre gamle klausulene var følgende: «Samarbeidsprosjekter som sponses av Stiftelsene er ikke tillatt på geografiske områder som kom under den israelske regjeringens administrasjon etter 5. juni 1967, og kan heller ikke omfatte prosjekter som er av betydning for slike steder.»
I de tre nye versjonene av forsknings-avtalene er denne klausulen nå strøket. Og dermed er det heretter lov å finansiere forskning som finner sted i, eller har anvendelse på, bosettingene.

https://www.ordetogisrael.no/aktuelt-2-2-2/usa-bosettingene-er-ikke-ulovlige

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ISRAELS UNDERJORDISKE TUNELL-BARRIERE

AF ARVE 26. OCTOBER 2020

Oppfinnelsen har for første gang avslørt en terror-tunell fra Gasa. Av Odd Sverre Hove 26.10.20/

 

Israels underjordiske tunell-barriere
Den nye oppfinnelsen har for første gang avslørt en terror-tunell fra Gasa
 
Denne uken avslørte Det israelske forsvaret en nyutgravd angrepstunell fra Gasa og inn i Israel. Tunellen var gravd en femti meter eller så inn på israelsk territorium. Terrorist-organisasjonen Hamas har den militære kontrollen på Gasa-stripen og sto også bak denne nye terror-tunellen.
 
Israels barriere
Israel gjennomførte for noen få år siden en stor aksjon der man stengte ned rundt 30 angrepstuneller fra Gasa. Hamas er kjent for å bruke disse hemmelige terror-tunellene til å smugle terrorist-team inn på innsiden av de israelske grensevakt-styrkene langs Gasa-grensen. Terrorist-teamene brukes så til enten å montere sprengladninger ved israelske mål eller til å ta israelske soldater til fange – for å kunne bruke dem som forhandlingskort i store fangeutvekslinger.
For å hindre ny graving av slike terror-tuneller har Israel de siste årene konstruert en avansert underjordisk tunell-barriere av betong med mye elektronisk overvåkningsutstyr innstøpt. Israelsk presse skriver at Israel til nå har fullført omtrent 60 kilometer av den 65 kilometer lange grensestrekningen. Israel regner med å ha fullført resten i løpet av noen få måneder.
Det israelske forsvarets pressemelding om den nyoppdagede terror-tunellen opplyser at det var de nyoppfunnede elektroniske tunellovervåknings-finessene i den underjordiske tunellbarriere som avlyttet og avslørte terroristenes nye tunellgraving og slo alarm. Dette skal være første gang den nye terrortunell-barrieren har bevist at den faktisk virker etter hensikten.
 
Ville teste den nye barrieren
Fra Hamas’ side antar Israels militære etterretning at terroristenes formål med den nye terror-tunellen var å teste hvor godt den israelske barrieren faktisk virker. Beviset kom altså denne uken. I en pressemelding fortalte Israel om det avslørende alarmsignalet fra betongbarrierens elektronikk.
Straks pressemeldingen var ute, fyrte Hamas i frustrasjon av en klassisk Kassam-raketter fra Gasa med kurs mot Israel. Men Israel stanset angrepsraketten ved hjelp av rakettskjoldet Jernkuppelen. Derfor forårsaket Hamas-raketten ingen skade i Israel. Israel besvarte deretter rakettangrepet i samsvar med innarbeidet tilsvarpraksis ved å ødelegge en terrorist-installasjon i nærheten av Hamas-hovedkvarteret.
 
Prøver kanskje lang tunell via Egypt?
Israelske strategieksperter peker på at Hamas det siste året har opptrådt nokså tilbakeholdende vis-a-vis Israel. Via spesialforhandlere fra Egypt og Qatar har Hamas proklamert en seks måneders «stridspause» (eller «houdna», som det heter på arabisk). Men tilbakeholdenheten er fra Hamas’ side bare taktikk, blir det påpekt. For Hamas har fremdeles som overordnet strategisk mål å ramme Israel hardt, noe den nyoppdagede terror-tunellen beviser.
Det blir nå antatt at Hamas må vurdere om man kan greie å grave ut lange og mye mer indirekte terror-tuneller som tar seg under grensen fra Gasa til Egypt. Der fortsetter de et langt stykke på egyptisk side av grensen – for deretter å svinge inn under grensen mellom Egypt og Israel på steder der det ikke fins noen underjordisk barriere. Etter at Israels nye underjordiske antiterror-barriere ved Gasa nå har bevist hvor effektiv den er, kan det være Hamas’ eneste vei til å kunne fortsette med tunell-terrorisme mot Israel, anfører etterretningskildene overfor israelsk presse.

https://www.ordetogisrael.no/aktuelt-2-2-2/israels-underjordiske-tunell-barriere

 

Print Friendly, PDF & Email

Arab Christians in Nazareth show love of Jesus to Jewish neighbors with aid following massive fire

By  Tuvia Pollack

 Oct 13, 2020

Food distribution at Home of Jesus The King Church following forest fire, October 2020 (Photo courtesy)

For many years, Home of Jesus the King Church in Nazareth has distributed food packages to Jews in need from the adjacent city of Nof HaGalil on the Jewish holidays to demonstrate the love of Jesus. Not even the coronavirus could stop them from helping their Jewish neighbors last Passover – on the contrary, they even doubled their efforts.

After the devastating fire just last week, which affected most of the forest around the two cities, forced 10,000 people to evacuate, and damaged at least eight homes in Nof HaGalil, the church stepped up its efforts to distribute food to those in need.

“The Lord spoke to my wife, Nisreen, the night the fires broke out,” Saleem Shalash, pastor of the church, wrote in a newsletter. “His word came from Isaiah 60:1 – Arise, shine, for your light has come, and the glory of the Lord rises upon you. It was clear that the Lord wanted us to mobilize, to rise and shine, to be the love of Jesus to the Arabs and Jews affected by the fires.”

The following day, Shalash called the mayor of Nof HaGalil, Ronen Plot. “We can’t rise and shine the love of Jesus just by talking. We need to get up and do something. Genuine love is expressed through actions,” Shalash told KNI. He asked Plot how they can help and Plot said that they needed food parcels.

“We decided to donate 300 food parcels. Some of them we distribute through the municipality, and some directly through our contacts. We are trying to help in as many ways as possible. The municipality helped us reach the specific people who needed our help,” Shalash said.

“When they ask me, why is an Arab bringing food to Jews, I tell them the answer is always because of your Messiah, because it’s your scriptures,” Shalash said. “I know that KNI already wrote about Passover 2020, but since then we have also sent schoolbags to children for the new school year, and we also sent food parcels to holocaust survivors on Rosh HaShana. That effort we did together with Sergey,” he says, referring to Sergey Bocharnikov, the pastor of the Russian-speaking Messianic congregation in Nof HaGalil, “Spirit of Life,” whose home was damaged by the wildfire.

“The powerful message here is that the Arabs are giving to Jews,” Shalash says. “We need to show the love of Jesus in every possible way, even though it’s not always easy. There are Arabs who dislike what we do, both among Muslims and Christians. They don’t say it out loud, but there is a resistance there. But God didn’t create me to satisfy people – but to satisfy him. What we see happening between Jews and Arabs is historic – and I think it’s a sign of the last days.”

Pastor Saleem Shalash and church volunteers preparing for food distribution (Photo courtesy)

Israeli channel 12 also reported about cooperation between Arabs and Jews in the wake of the wildfires, although the love of Jesus was sadly not mentioned. The municipality of Nazareth provided 200 hotel rooms for free to people evacuated from Nof HaGalil. The report, aired as a segment at the 8 o’clock evening news on Israeli prime time TV on October 10, showed Arabs from Nazareth helping their Jewish neighbors.

“We work together, we are one heart, one body. We made the rooms ready within a few hours,” said the owner of one hotel in Nazareth. One of the evacuated Israelis said to the channel 12 reporter: “They received us with open arms, and during corona. It’s not to be taken for granted. They sent food and drinks, we lacked nothing.”

Channel 12 also interviewed a non-profit in Nazareth, called “48” which also distributed food to the evacuated. “Neither the wildfires nor the coronavirus make a difference between people,” said Gazi Isa, the manager of the non-profit.

So far the government has offered no direct help, and all assistance during this difficult situation has come from private non-profit organizations and the local municipalities.

While the government has made vague promises of assistance, Mayor Plot insists that Prime Minister Netanyahu must instruct the relevant government departments to cut unnecessary bureaucracy and immediately transfer the aid.

https://news.kehila.org/arab-christians-in-nazareth-show-love-of-jesus-to-jewish-neighbors-with-aid-following-massive-fire/

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Flertal i fire arabiske lande støtter normaliseringsaftaler med Israel

Meningsmålingen blev foretaget i Saudi-Arabien, Emiraterne, Jordan og Egypten.

Af  Conrad Myrland

 oktober 12, 2020 kl. 13.47

Emiraterne og Bahrain underskrev fredsaftaler med Israel 15. september 2020. (Foto: Avi Ohayon, GPO)
Den amerikanske virksomhed Zogby Analytics har udført en meningsmåling blandt 3600 arabere i Saudi-Arabien, Emiraterne, Jordan, Egypten og de palæstinensiske selvstyreområder. Målingen blev ledet af James Zogby, grundlægger og formand for Arab-American Institute. Resultaterne blev offentliggjort af Sky News Arabia i De Forenede Arabiske Emirater og også i avisen Israel Hayom.

I den palæstinensiske befolkning er et flertal (61 procent) negative over for Israels normaliseringsaftaler med Emiraterne og Bahrain, men ikke i de arabiske lande. 59 procent af jordanerne og saudierne er positive, 58 procent af egypterne og 56 procent af befolkningen i Emiraterne. Ønsket om stabilitet og den militære situation i Mellemøsten opgives som hovedårsagen til støtten.

Den 12. oktober meddelte premiereminister Benjamin Netanyahus kontor at der er planlagt et topmøde med Emiraternes kronprins Mohammed bin Zayed Al Nahyan «om kort tid». De to statsledere har talt sammen i løbet af weekenden.

– Jeg inviterede ham på besøg i Israel, og han inviterede på besøg i Abu Dhabi, fortalte Netanyahu til sine regeringsmedlemmer.

Mandag vedtog den israelske regering enstemmig at sende normaliseringsaftalerne (Abrahamaftalerne) videre til formel godkendelse i Knesset.

https://miff.dk/arabiskelande/2020/10/12flertal-i-fire-arabiske-lande-stoetter-normaliseringsaftaler-med-israel.htm

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Støtter de arabiske lande egentlig palæstinenserne?

– Der er flere grunde til at hverken den arabiske verden eller palæstinenserne vil have en stat – hvorfor dræbe “flygtninge” gåsen som lægger guldæg? Skriver Dr. Mordechai Kedar.

Af  Rika Sissi Greenberg

 -oktober 2, 2020 kl. 10.33

Hasbara Fellowship og tidligere oberstløjtnant i IDF Grisha Yakubovich sørgede for vi fik en unik mulighed for at besøge den nybyggede palæstinensiske by Rawabi (Foto: Rika Greenberg)


Dr. Mordechai Kedar er seniorforsker ved Begin-Sadat Center for Strategic Studies. Han har aftjent i den israelske hær i 25 år i IDF’s militære efterretningstjeneste med speciale i Syrien, arabisk politisk diskurs, arabiske medier, islamistiske grupper og israelske-arabere. Kedar er ekspert i det muslimske broderskab (som terrorgruppen Hamas udspringer fra) og andre islamistiske grupper, skriver avisen The AlgemeinerLæs også hos Begin-Sadat Center for Strategic Studies.

Her er Kedars vurdering af de arabiske landes holdning til palæstinenserne:

I Israel og hovedparten af den vestlige verden tror at den arabiske verden er forenet i sin støtte til palæstinenserne – at det den ønsker mest af alt er løse det palæstinensiske problem ved at give dem en stat, og at alle arabere og muslimer elsker palæstinenserne og hader Israel. Det er en forenklet og ufuldstændig opfattelse, skriver Kedar. Selv om det er rigtigt, at mange, måske endda flertallet, af arabere og muslimer hader Israel, er der en hel del, der hader palæstinenserne lige så meget. Læs også MIFF’s artikel – Ben Dror Yemini: – Den arabiske verden er træt af palæstinenserne.

Israels succes på trods af alle odds skaber arabisk had
Arabernes had mod Israel stammer fra den jødiske stats succes med at overleve trods alle odds – krige, terror, boykot og konstant fjendskab. Hadet stammer fra det faktum, at en jødisk stat overhovedet eksisterer, selvom jødedommen efter muslimsk opfattelse blev afløst af islam, som de anser for at være den “sande religion”. Deres had forstærkes af andre tydelige forskelle: Israel er et demokrati, mens mange arabere og muslimer lever under diktaturer, Israel er rig, mens mange arabere og muslimer er fattige, Israel er et paradis sammenlignet med flere arabiske lande. Kort sagt foragter de Israel, fordi de er lykkedes på områder, hvor araberne har fejlet.

Men hvorfor skulle de så hade de palæstinensiske arabere? Ifølge den arabiske myte blev palæstinensisk jord jo stjålet, og de blev tvunget til at blive flygtninge – så de fortjener vel de arabiske landes fulde støtte? Svaret er kompliceret, skriver Kedar. Der er tale mellemøstlig kultur, som hverken alle israelere eller de fleste vesterlændinge forstår eller anerkender fuldt ud.

I arabiske øjne er snyd det værste man kan blive udsat for
En af de værste ting at opleve i arabiske øjne er at blive snydt, narret eller udnyttet, skriver Kedar. Hvis nogle forsøger at snyde en araber – og endnu værre, hvis vedkommende lykkedes med det – vil det arabiske offer blive rasende vred – selv hvis den som snyder er hans egen fætter. Han vil opfordre sin bror til at hævne sig på fætteren i tråd med det arabiske ordsprog: “Min bror og jeg mod min fætter – og min bror, min fætter, og jeg mod en fremmed.”

De fleste palæstinensere er IKKE oprindelige palæstinensere – de er indvandrere, der kom til landet Israel fra hele den arabiske verden under det britiske mandat for at finde beskæftigelse i byerne og gårdene som jøderne havde bygget. Indvandrerne har stadig navne som Hourani (fra Houran i det sydlige Syrien), Tzurani (fra Tirus i det sydlige Libanon), Zrakawi (fra Mazraka i Jordan), Masri (den egyptiske), Hijazi (fra Hijaz-provinsen på den arabiske halvø), Mughrabi (fra Maghreb) og mange andre navne, der peger på deres sande geografiske oprindelse. Hvorfor, spørger de andre arabere, bør de få særbehandling på bekostning af de arabere, der blev i deres oprindelige lande?

Israels Uafhængighedskrig – vendepunkt i arabisk politik
Efter Israels Uafhængighedskrig i 1948, begyndte den arabiske verden at koncentrere sin politik om Israel og det “palæstinensiske problem” – løsningen skulle opnås ved at eliminere Israel og ganske enkelt fjerne den spæde jødiske stat fra landkortet. For at lykkes med missionen blev de arabiske “flygtninge” holdt i lejre med eksplicitte instruktioner fra Den Arabiske Liga om, at de skulle opbevares der og ikke integreres i andre arabiske lande.

UNRWA holder konfliktgryden i kog
FN-organet UNRWA sørgede for, at de fik mad, uddannelse og lægehjælp uden beregning – det vil sige, at verdenssamfundet betalte regningen, mens de arabiske naboer til de evige “flygtninge” selv måtte arbejde for at skaffe mad, uddannelse og lægehjælp til deres familie. “Flygtninge”, der blev forsynet med gratis madvarer som ris, mel, sukker og olie, solgte ofte noget af det til deres arabiske ikke-flygtninge naboer og tjente godt på det. Læs MIFF’s artikler om hvorfor UNRWA er en del af problemet frem for en del af løsningen.

Beboerne i flygtningelejrene betaler ikke kommunal skat. Skattefritagelsen har fået et betydeligt antal “flygtninge” til at leje deres hjem ud og til høj leje sammenlignet med dem, der lejer lejligheder i nærliggende byer. Med andre ord subsidierer verden flygtningenes skatter, mens flygtningene fylder lommerne.

I Libanon blev der bygget flere flygtningelejre nær Beirut, men de blev indarbejdet i den ekspanderende by og derefter omdannet til luksuriøse højhuskvarterer. Nogle tjente mange penge på den fidus, og det var ikke den arabiske mand på gaden – så han har al mulig grund til at føle sig snydt, skriver Kedar.

Terrorgruppers overtagelse af palæstinensiske “flygtningelejre” førte til libanesisk borgerkrig
De palæstinensiske “flygtningelejre” i Libanon blev overtaget af terrorgrupper som PLO, ISIS, Hamas, PFLP (som får dansk støtte – læs MIFF’s artikler om det her), Den Demokratiske Front og salafistiske, jihadi-terrorgrupper. Terrorgrupperne var voldelige over for de libanesiske indbyggere – det førte til den libanesiske borgerkrig i 1975 som varede i 14 år med blodsudgydelse og ødelæggelse. I krigen blev hundredetusinder af libanesere tvunget til at forlade deres landsbyer for at leve liv med frygtelig lidelse i teltlejre over hele landet. Mange søgte tilflugt i palæstinensiske “flygtningelejre”, men de libanesiske flygtninge modtog mindre end 10% af, hvad de palæstinensiske arabere modtog. Det forårsagede også meget intern jalousi og had.

“Black September” i Jorden
I Jordan i 1970 forsøgte palæstinensiske terrororganisationer, ledet af PLO-leder Yasser Arafat, at overtage landet ved at etablere egne autonome regioner i nord, komplet med vejspærringer og bevæbnede palæstinensiske arabere, der udfordrede monarkiet. I september 1970, kendt som “Black September”, besluttede kong Hussein, at han havde fået nok og ville vise dem, hvem der var chef i Jordan. Den krig, han erklærede mod dem, kostede tusinder af menneskeliv på begge sider. Læs også MIFF’s artikel om dansk hyldest af Den kristne, palæstinensiske terrorist Theresa Halsa som sidste overlevende medlem af gruppen Black September som kaprede Sabena-fly 571 i 1972. Black September stod blandt andet også bag München-massakren på israelske atletter under sommer-OL i München i 1972.

Samtidigt i Israel, er 20% af indbyggerne inden for grænserne før 1967 “palæstinensiske” araber, der ikke gør oprør eller kæmper mod staten. Med andre ord nyder de “palæstinensere”, der levede i Israel før 1967 livet i det eneste demokrati i Mellemøsten, mens de arabiske lande ofrer deres soldaters blod for at befri “Palæstina”. Mange arabiske soldater er blevet udnyttet med deres liv som indsats for den meningsløse sag, skriver Kedar.

Hvad endnu værre er og hvad enhver araber ved, skriver Kedar – palæstinensiske araber har i mindst et århundrede solgt jord til jøder og tjent enorme summer på det – herefter klager de til deres arabiske brødre og beder dem befri “Palæstina” fra den “zionistiske besættelse.”

Klik her for at blive medlem af MIFF nu.

International bistand – lukrativ aftale for palæstinenserne
I årenes løb fik de palæstinensiske araber mange milliarder euro og dollars af verdens nationer, så den årlige indkomst pr. indbygger er flere gange større end den egyptiske, sudanesiske eller algeriske mand eller kvinde i gaden. Deres liv er mange gange bedre end hos araberne, der har boet i Syrien, Irak, Libyen og Yemen – i særdeleshed i løbet af de sidste syv år.

Arafat støttede Iraks invasion af Kuwait
På den politiske arena har palæstinenserne formået at vække hadet hos mange af deres arabiske brødre. I 1990 støttede Arafat Saddam Husseins irakiske invasion af Kuwait. Som hævn udviste Kuwait, efter de var blevet befriet for den irakiske erobring, omkring 400.000 palæstinensere, hvoraf de fleste havde levet i golfstaten i årtier – Kuwait efterlod dem i fattigdom. Det førte til en økonomisk krise for deres familier på Vestbredden og Gaza, som havde modtaget regelmæssig økonomisk hjælp fra deres slægtninge i Kuwait.

Iransk støtte til Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad i Gaza
I dag støttes terrorgrupperne Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad af Iran, et land afskyet af mange araber, der husker, at flykapringer og den deraf følgende afpresning blev opfundet af de palæstinensiske arabere. Det var dem, der kaprede et El Al-fly på vej til Algier i 1968 og startede terrorkrigen som verden fortsat lider under.

“Palæstina” – undskyldning for shiitisk overtagelse af Libanon
På trods af Taif-aftalen fra 1989 som afsluttede borgerkrigen i Libanon og skulle føre til nedrustning og opløsning af alle de libanesiske militser, tillod Syrien den iransk-støttet terrororganisation Hizbollah at beholde sine våben og uhindret udvikle sin militære magt. Den gentagne undskyldning var, at våbnene var beregnet til at ”befri Palæstina” og ikke ville være rettet mod libaneserne. Det er logik for burhøns, skriver Kedar, at Palæstina-historien var en undskyldning som dækkede over den triste sandhed, at våbnene skulle rettes mod Hizbollahs syriske og libanesiske fjender. ”Palæstina” var ganske enkelt en undskyldning for shiitisk overtagelse af Libanon. Læs om forskellen mellem shia- og sunni islam her.

Palæstinensiske krav hæmmer fred i Mellemøsten
Værst af alt er det palæstinensiske krav om at de arabiske lande undgår ethvert forhold til Israel indtil det palæstinensiske problem er løst til PLO’s og terrorgruppen Hamas-ledernes tilfredsstillelse. En stor del af den arabiske verden kan ikke se fællesnævnere som kan forene PLO og terrorgruppen Hamas. Da de så at deres endeløse skænderier ødelagde chancerne for fremskridt i forhold til Israel, opgav den arabiske verden troen på, at en intern palæstinensisk forsoning var mulig, skriver Kedar.

For at opsummere situationen sætter den arabiske verden – den del som ser Israel som det eneste håb i håndteringen af ​​Iran – ikke pris på forventningen om, at skulle satse deres fremtid og eksistens på den interne magtkamp mellem PLO og Hamas. Og lad os ikke glemme, at Egypten og Jordan har underskrevet fredsaftaler med Israel, har bevæget sig uden om “befrielsen af ​​Palæstina”, forladt deres palæstinensiske arabiske “brødre” og overladt dem til selv at tackle problemet. Læs MIFF’s artikler om PLO her.

En stor del af den arabiske og muslimske verden er overbevist om, at “palæstinenserne” faktisk ikke ønsker deres egen stat. Når alt kommer til alt, hvis den stat blev oprettet, ville verden stoppe med at udbetale de faste enorme summer. Der ville ikke være flere “flygtninge”, og palæstinensiske arabere ville skulle arbejde ligesom alle andre gør. Hvordan kan de det, når de i flere generationer er blevet afhængige af at få udbetalt meget store beløb i bistand uden at der stilles krav til dem?

Læs også MIFF’s artikel om hvordan dansk bistand til palæstinenserne bliver misbrugt af de palæstinensiske myndigheder til at udarbejde jihad-pensum som blandt andet opfordrer palæstinensiske skolebørn til at blive selvmordsbombere og dræbe israelere: Se hvordan palæstinensiske myndigheder spytter Folketinget og regeringen i ansigtet

Det kan med sikkerhed siges at den arabiske verden, her 72 år efter oprettelsen af ​​”det palæstinensiske problem” har indset, at ingen løsning vil tilfredsstille dem, der har gjort “flygtninge-isme” til et meget lukrativt erhverv. Det “palæstinensiske problem” er blevet en følelsesmæssig og økonomisk fidus, der kun tjener til at berige de korrupte ledere i Ramallah og Gaza.

Hvis du også synes det er på tide at gøre op med dansk bistand som bliver misbrugt af de palæstinensiske myndigheder til at oplære palæstinensiske børn i had og begå terrorangreb mod israelere, udbetaling af løn til dømte terrorister med israelske liv på samvittigheden – listen af misbrug af danske skattekroner er lang.
Del artiklen, kommenter den nedenfor – giv din mening til kende!
Meld dig ind i MIFF her og få samtidig GRATIS medlemskab året ud ved at betale for 2021 nu
Giv en gave til MIFF her – hjælp os med at stå op for Israel.
Tak for din støtte!

https://miff.dk/arabiskelande/2020/10/02stoetter-de-arabiske-lande-egentlig-palaestinenserne.htm

Print Friendly, PDF & Email

Maersk vil sejle containerskibe mellem Israel og Emiraterne

Samarbejdet mellem Israel og Emiraterne bliver bedre og bredere

Af  Rika Sissi Greenberg

 Verdens største containervirksomhed – danske A.P. Møller-Maersk vil fremover sejle containerskibe mellem Israel og Emiraterne. (Foto: Skibet Mærsk Feeder, Alan Jamieson, flickr)


Verdens største containervirksomhed – danske A. P Møller Maersk har meddelt at de fremover vil transportere containerskibe mellem Israel og De Forenede Arabiske Emirater – endnu et klart tegn på at båndene mellem de to lande forstærkes, det skriver avisen Alarabiya.

Israel, Emiraterne og Bahrain underskrev Abrahamaftalerne 15. september, blot ti dage senere blomstrer samarbejdet mellem landene allerede – læs MIFF’s artikler om aftalerne her. Abrahamaftalerne har også åbnet op for et bredt økonomisk samarbejde mellem Golfstaterne efter boykot mod Israel blev ophævet.

– Vi har åbnet op for fragt af containerskibe mellem Emiraterne og Israel efter ophævelsen af boykot, udtalte en talsmand for Maersk.

Ifølge avisen har Maersk udtalt at enhver handel ville være til omladning, der hvor Maersk har en eksisterende tjeneste som forbinder Port Said i Egypten med havne i Haifa og Ashdod, nu vil de også blive forbundet med containerfragt fra Jebel Ali og Abu Dhabi i Emiraterne.

I sidste uge udtalte Dubai’s containervirksomhed DP World at de samarbejder med en israelsk gruppe om at byde ind på en af Israels to største havne og undersøger muligheden for at åbne en direkte containerrute mellem Israel og Emiraterne.

https://miff.dk/israel-og-dets-naboer/2020/09/25maersk-vil-sejle-containerskibe-mellem-israel-og-emiraterne.htm

 

Print Friendly, PDF & Email